banner565

banner472

banner458

banner457

ColliCare Logistics’in uzun vadeli hedefi; Optimum transit süreleri ile uygun navlun avantajı sağlamak

ColliCare Logistics, ColliCare Group çatısı altında Kuzey Denizi’nde faaliyet gösteren konteyner gemilerini tren yolu ile İstanbul’a bağlamak için uzun vadede hayata geçireceği bir proje üzerinde çalışıyor.  Şirket, projenin hayata geçirilmesiyle bölge ve transit bağlantıları sayesinde, optimum transit süreleri ile uygun navlun avantajı sağlamayı hedefliyor.

HABER 01.07.2023, 00:01 24.07.2023, 10:16
18309
ColliCare Logistics’in uzun vadeli hedefi; Optimum transit süreleri ile uygun navlun avantajı sağlamak

Norveç merkezli ColliCare Group, 13 ülke ve 30 ofisi ve bütün dünyayı kapsayan güçlü acente ağıyla müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda kombine lojistik hizmetlerini, sürdürülebilirlik anlayışıyla sunuyor.  ColliCare Group şirketlerinden ColliCare Logistics, 2017’de Türkiye’de operasyonlarına başladı ve İskandinav bölgesi başta olmak üzere bütün Avrupa çapında karayolu, denizyolu, intermodal ve havayolu taşıma alanlarında; başta marine/tersane sektörü olmak üzere sektör bazında müşterilerine özel çözümlerle hizmet sunuyor. Kalitesi ve geniş hizmet yelpazesiyle istikrarlı büyüyen şirketin hedefleri arasında; sürdürülebilirlik ve karbon ayak izinin azaltılması için denizyolu taşımacılığını doğrudan ve entegre kullanmak yer alıyor.

Dünya limanlarında multimodal entegre çözümler
Dünya üzerindeki bütün limanlarda multimodal entegre çözümleriyle hizmet sunduklarını belirten ColliCare Logistics Ülke Operasyon Müdürü Cenk Herdem, bu hizmetler arasında ürün ve müşteri bazlı denizyolu konsolidasyon, transit bağlantılı konteyner taşımacılığı, proje taşımacılığında da BB ve gabari dışı denizyolu taşımacılığının öne çıktığını söylüyor. Gıda ürünleri ve tekstil konsolidasyonu açısından İskandinavya’nın ön plana çıktığını kaydeden Herdem, özellikle Avustralya, ABD, Orta ve Güney Amerika bölgeleri olmak üzere konteyner ve proje taşımacılığı kapsamında neredeyse bütün dünya limanlarında hizmet verdiklerini anlatıyor.
Özellikle Pandemi’de lojistik ve taşımacılıkta yaşanan zorlukları, kendi ofisleri, geniş network ağları ve  sundukları çözümlerle müşterilerine uzun vadeli çalışma olanağı sağladıklarını ifade eden Herdem, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de ihracat taşımalarında denizyolu taşımacılığının ilk sırada yer aldığını vurguluyor: “Bu açıdan denizyolu taşımacılığı, uygun navlun maliyetleri ve global olarak erişim anlamında vazgeçilmez olmasıyla hizmet sıralamamızda ilk sırada yer alıyor. Sektör bazındaki uzmanlığimız, müşteri iletişiminde çok üst seviyede olmamızı sağlıyor. Müşterilerimizin üretim ve ticari süreçlerindeki işbirliğimiz, en uygun servis ve navlun sunma şansını getiriyor. Denizyolu ürünlerini genelleştirmekten ziyade müşteri özelinde denizyolu çözümlerini sunmak çalışma felsefemiz.”

Doğru çözümlerle başarılı denizyolu taşımacılığı
Her sektörün kendi iç dinamiklerinin farklı olduğunu, bu anlamda doğru çözüm ve doğru taşımacılığın kendilerine geniş bir yelpazede denizyolu servisi sunma avantajı getirdiğini vurgulayan ColliCare Denizyolu Taşımacılığı Operasyon Müdürü Gökmen Kaya, “Sektör bazında uzmanlaşmış kadrolarımızla müşterilerimizin fiyatlandırma aşamasından, operasyonel süreçlerin tamamına kadar, onları anında bilgilendirme, olası risk analizleri ve alternatif servis sunma kabiliyetimiz, hizmet verdiğimiz müşterilerimiz için katmadeğer yaratıyor” diye konuşuyor.
Kaya, elleçledikleri konteyner hacmini mümkün olduğunca diğer servislere entegre edebilme kabiliyetlerini istikrarlı bir şekilde yükseltmeyi hedeflediklerini, bunun da uzun transit süreleri olan servislerde alternatif yaratarak uygun navlunları müşterilerine sunmalarına yardımcı olduğunu anlatıyor.
Denizyolu taşımacılığında, dijitalleşmeyle yaptıkları çalışmalarla piyasa içinde aldıkları payı düzenli olarak arttırdıklarını söyleyen Kaya, şu bilgileri veriyor: “Bu servis felsefesini korumak ve geliştirmek hem bizleri motive ediyor hem de yeni servisleri müşterilerimize sunma kabiliyetimiz sektör paydaşlarından ayrışmamızı sağlıyor. Uzun vadede üzerinde çalıştığımız en büyük proje ise halihazırda Grubumuz çatısı altında Kuzey Denizi’nde faaliyet gösteren konteyner gemilerimizi tren yolu ile İstanbul’a bağlayabilmek. Bu projenin hayata geçirilmesi ile bölgemiz ve transit bağlantıları sayesinde, optimum transit süreleri ile uygun navlun avantajı sağlamayı hedefliyoruz.”

Yorumlar (0)