banner565

banner472

banner458

banner457

DEİK Ticari Diplomasi Ödülleri sahiplerini buldu

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen 4. DEİK Ticari Diplomasi Ödül Töreni’nde; Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve DEİK Başkanı Nail Olpak tarafından 6 kategoride ödüller verildi.

HABER 01.02.2023, 00:01 24.02.2023, 09:31
19748
DEİK Ticari Diplomasi Ödülleri sahiplerini buldu

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İş Konseyleri 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu’nu İstanbul’da gerçekleştirdi. 151 İş Konseyinin faaliyetlerinin görüşüldüğü Genel Kurulun ardından bu yıl 4.’sü düzenlenen DEİK Ticari Diplomasi Ödül Töreni ise Türk iş dünyasının ticari diplomasi sanatkarlarını bir araya getirdi. T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, DEİK İş Konseyi Başkanları ve iş insanlarının katılımlarıyla DEİK Başkanı Nail Olpak evsahipliğinde düzenlenen DEİK Ticari Diplomasi Ödül Töreni’nde, 2022’de gerçekleştirdikleri ticari diplomasi faaliyetleriyle 6 kategoride üstün performans gösteren 12 DEİK İş Konseyi ödüllendirildi. Ödüller; T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve DEİK Başkanı Nail Olpak tarafından takdim edildi.
“DEİK, iş dünyamızın küresel pazarlara açılmasında önemli bir kaldıraç”: Ticaret Bakanı Mehmet Muş, DEİK çatısı altında İş Konseyleri’nin ve iş insanlarının; yeşil ekonomiye, yenilenebilir enerjiye, start-up faaliyetlerine ve e-ticarete yönelik birçok ülkenin iş çevreleriyle özel sektör kuruluşlarıyla yaptığı çalışmaları, iş dünyasını küresel ekonomideki dönüşüme hazırlaması açısından çok kıymetli bulduklarını belirterek, “DEİK, dünyanın hemen her ülkesindeki mutahap kuruluşlarıyla tesis ettiği İş Konseyi platformları ve güçlü kurumsal iletişim kapasitesiyle, iş dünyamızın küresel pazarlara açılmasında önemli bir kaldıraç olduğunu bu kritik zamanlarda bir kez daha gösterdi. DEİK ailesi, Türk iş dünyamıza küresel ölçekli yol gösterme görevini sürdürüyor. Ticaret Bakanlığı olarak 2023 yılında da DEİK ile ortak ticari diplomasi faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
“2023’te Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu ile Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı’na İstanbul’da evsahipliği yapacağız”: DEİK Başkanı Nail Olpak, şunları söyledi: “2022 yılındaki 254 milyar dolar ihracatımızın 250 milyar dolarını İş Konseyimiz olan ülkelere yapmışız. Bu da DEİK olarak, İş Konseylerimizin ihracat ailesine verdiği desteğin anlamını gösteriyor. DEİK nehrinin debisi yüksek. Ticari Diplomasi misyonumuzu ve küresel networkümüzü Türkiye’nin dijital teknoloji firmalarıyla buluşturmak için Dijital Teknolojiler İş Konseyimizi kurduk. Paraguay, Uruguay, Liberya, Botsvana ve Dijital İş Konseyleri’nin kuruluşuyla İş Konseyi sayımız 151’e ulaştı. Yakında, Esvatini Krallığı ve Brunei İş Konseylerini de ailemize katacağız. 2023’te, 13 Ekim’de Ticaret Bakanlığımızın evsahipliğinde 4.’sünü düzenleyeceğimiz Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu (TABEF) ile 54 Afrika ülkesinden iş dünyası temsilcilerini yeni hedefler için bir araya getireceğiz. 15-16 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştireceğimiz Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı ile de diasporamızın önemli isimlerini ülkemizde buluşturacağız. Son olarak ‘Türkiye’nin Startup Ekosistemi ve AB-Türkiye İş Birliği Yolları’ raporumuzu yayınladık.
Ticari diplomasinin ustaları 4. kez ödüllendirildi: Kaynak Geliştirme kategorisinde; A grubu ülkelerde DEİK / Türkiye-ABD İş Konseyi-TAİK, B-C grubu ülkelerde ise DEİK / Türkiye-Senegal İş Konseyi, Üye İlişkileri kategorisinde; A grubu ülkelerde DEİK / Türkiye-Özbekistan İş Konseyi, B-C grubu ülkelerde ise DEİK / Türkiye-Mısır İş Konseyi, Medya Görünürlüğü kategorisinde; A grubu ülkelerde DEİK / Türkiye-Irak İş Konseyi, B-C grubu ülkelerde ise DEİK / Türkiye-Pakistan İş Konseyi, Networking kategorisinde; A grubunda DEİK / Türkiye-Rusya İş Konseyi, B-C grubu ülkelerde ise DEİK / Eğitim Ekonomisi İş Konseyi, Diaspora kategorisinde; A grubu ülkelerde DEİK / Türkiye-Fransa İş Konseyi, B-C grubu ülkelerde ise DEİK / Türkiye-Sırbistan İş Konseyi, Üstün Performans kategorisinde; A grubu ülkelerde DEİK / Türkiye-Ukrayna İş Konseyi, B-C grubu ülkelerde ise DEİK / Türkiye-Burkina Faso İş Konseyi ödüle layık görüldü.

Yorumlar (0)