banner565

banner472

banner458

banner457

Fabrikalarda üretkenlik ve verimliliğin başrolü; CC-Link IE TSN

Günümüzün esneklik ve güvenilir haberleşme ihtiyacını Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojisi karşılıyor. Veri akışının kontrollerini ve önceliklendirilmesini sağlayan bu teknolojiden yararlanan dünyanın İlk endüstriyel açık ağı CC-Link IE TSN ise Japonya merkezli CLPA imzası taşıyor. Fabrikalarda robotlar dahil tüm makine ve sistemlerin birbiriyle çok hızlı ve kesintisiz bir şekilde haberleşmesinin şart olduğu günümüzde gerekli hız ve esnekliği sunan bu teknoloji, gerçek zamanlı dijital ikiz oluşturmaya da imkân tanıyor.

HABER 01.09.2022, 00:01 23.09.2022, 09:55
18757
Fabrikalarda üretkenlik ve verimliliğin başrolü; CC-Link IE TSN

CC-Link IE TSN, bir önceki CC-Link IE’ye dayalı yeni nesil bir ağ olarak dikkat çekiyor ve gelecekteki pazar taleplerini karşılamak için geliştirilen Zamana Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisini içeriyor. Operasyonel teknolojileri bilgisayar teknolojilerine entegre etmek üzere IEEE Ethernet ile ilgili ek standartlarıyla da fark yaratan CC-Link IE TSN, performans ve işlevselliği üst seviyeye taşıyor. Aynı ağ üzerinde diğer açık ağların ve bilgi teknolojileri sistem bilgilerinin iletişimini entegre ederken gerçek zamanlı performans sağlayan kontrol iletişimini etkinleştirebiliyor. Bu sayede yapılandırma özgürlüğü sağlıyor ve kablolama maliyetlerini önemli ölçüde azaltıyor. Veriye dayalı öngörü imkânı da sunan teknoloji, dijital dönüşüm stratejileri kapsamında şirketlerin bu öngörüleri kilit operasyonların optimizasyonunda kullanabilmesini sağlıyor.

Performans, üretkenlik ve verimliliğin kilit noktasında yer alıyor
Aynı ağ içinde birden fazla iletişim döngüsünün kullanılmasına izin veren CC-Link IE TSN, servo yükselticiler gibi yüksek performanslı bir iletişim döngüsü gerektiren cihazlarda performansın korunmasını mümkün kılıyor. Çeşitli ekipman türleri için esnek uygulama sağlayan bu protokol, akıllı yapıların inşası için gereken süreyi azaltmayı hedefliyor. IT sistemlerine üretim yeri ve zaman bilgisini hızlı ve güvenli bir şekilde aktarabilen bu teknoloji, yapay zekâ destekli veri analizi ile tahmine dayalı kestirimci bakım ve daha fazla süreç iyileştirmesi yapabilmeyi sağlıyor. Toplanan veriyi her geçen gün daha doğru sonuçlar üreten akıllı tahmin modelleriyle analiz eden şirketler, üretim operasyonları için daha faydalı bilgilere ulaşabiliyor. Bu derinlemesine bilgi; performans, üretkenlik ve verimliliğin yanı sıra son ürün kalitesinin artırılmasında da kullanılabiliyor.

Ürün çeşitleri artıyor, piyasaya sürme süresi düşüyor
Hem donanım hem de yazılım platformlarında uygulamaya olanak tanıyan CC-Link IE TSN, bu esneklik sayesinde cihaz satıcılarının ürünleri en uygun yöntemlerle geliştirmesine fırsat yaratırken piyasaya sürme süresini de en aza indiriyor. Yapay zekâ destekli ilerleyen bu süreç sonunda nihai tüketiciler daha geniş bir ürün yelpazesiyle karşılaşıyor. Otomotiv sektöründen yarı iletken üretim ekipmanlarına kadar kapsamlı bir faaliyet alanı bulunan bu teknoloji sayesinde şirketler, proses şeffaflığı ve üretkenliklerini daha üst düzeylere taşıma fırsatına sahip oluyor.
Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketler, detaylı bilgi almak için CLPA Türkiye temsilciliğiyle iletişime geçebilirler.
CLPA Üyelik Türleri ve Başvuru Formu İçin: https://eu.cc-link.org/tr/clpa/members

Yorumlar (0)