banner565

banner472

banner458

banner457

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler; Gebze Ticaret Odası; Proje Fabrikası

Türkiye’nin vizyon projeleri Bilişim Vadisi ve Togg, ülkenin öne çıkan üniversitelerinden Gebze Teknik Üniversitesi ile 9 Organize Sanayi Bölgesi’nin evsahibi Gebze, Türkiye ekonomisine ciddi katmadeğer sağlıyor. Bu hızlı koşuda bayrağı en önde taşıyan Gebze Ticaret Odası’nın vizyon projelerini; Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ile konuştuk.

HABER 01.10.2022, 00:00 19.10.2022, 08:53
22003
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler; Gebze Ticaret Odası; Proje Fabrikası

Türkiye’nin en gelişmiş sanayi şehirlerinden Kocaeli’nin gözde ilçelerinden Gebze, Türkiye’nin vizyon projeleri; Bilişim Vadisi ve Türkiye’nin Yerli Otomobil’i Togg’a evsahipliği yapıyor. Bünyesindeki 4’ü ihtisas olmak üzere 9 Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 8 Küçük Sanayi Sitesi, yaklaşık 120 bin kişiye sağladığı istihdam, 104 Ar-Ge Merkezi, 18 Tasarım Merkezi ve içerisinde Bilişim Vadisi, TÜBİTAK MAM, TÜSSİDE ve TSE ile birlikte 4 Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Türkiye’nin öne çıkan üniversiteleri arasında yer alan Gebze Teknik Üniversitesi ile Gebze, ülke ekonomisine ciddi katmadeğer yaratma hedefiyle büyüyor. Teknoloji ve bilim üssü, sanayinin cazibe merkezi Gebze’nin bu hızlı koşusunda bayrağı en önde taşıyan Gebze Ticaret Odası, vizyon projeleriyle gündem oluşturmaya devam ediyor.
Proje fabrikası; Gebze Ticaret Odası’nın vizyon projelerini Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ile konuştuk. Nail Çiler, sanayi ve ticaretin kalbi Gebze’nin artık kabına sığmadığını belirterek, Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olması gerektiğini söylüyor: “Fikrin ticarileştiği, girişimci ruh ve bilincin desteklendiği Gebze; sanayi kuruluşları ve teknoloji tabanlı kalkınmaya temel oluşturacak kurumları ile ‘Sanayinin Başkenti’dir.”

Gebze Ticaret Odası Projeleri
Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası’nın vizyon projelerini şöyle özetliyor:
İhracat Projesi: 2009 yılından başlayarak günümüze kadar sürdürdüğümüz, KOBİ’lerimizin uluslararası pazarlara açılarak düzenli birer ihracatçı haline gelmelerini sağladığımız ihracat projemizle firmalarımız ürettikleri ürün ya da hizmetleri uluslararası alanlarda pazarlamaya başladılar.
Dijital Dönüşüm Programı: Üyelerimizin değişim ve dönüşüme ayak uydurmaları, firmalarını bu sürece uygun şekilde geliştirmeleri için yaptığımız ‘Dijital Dönüşüm Programı’ sayesinde ‘Dijital Check-up’ yaptık, dijitalizm kavramı ile tanışmalarını sağladık.
İhracata Dayalı Pazara Giriş Danışmanlığı: İhracat Projesi kapsamında seçilen bilişim sektöründe KOBİ’lere konunun uzmanı profesyonel danışmanlar tarafından, genel ihracat yol haritasının oluşturulması, E-İhracat Uygulamaları konusunda 4 ay boyunca toplam 40 saatlik birebir ücretsiz danışmanlık hizmeti verildi, bilişim firmalarımız ihracat yapar hale geldi.
E-Ticaret: 190 bölge ve ülkede, 260 milyondan fazla kayıtlı üyesiyle 11 farklı dil seçeneği sunan Alibaba.com’a üye olma, platform üzerinde mağaza açma, ürünlerini teşhir etme ve tüm Dünya’daki firmalardan siparişler alarak yeni pazarlara erişme ve ürünlerini satma imkanı sağladık.
Nefes Kredisi: 365 Oda/Borsa arasında, 2018 yılından itibaren belirli aralıklarla uygulanan, uygun faizli kredi imkanı sağlanan ‘Nefes Kredisi’ kullanımında ilk 3 Odadan biri olmanın gururu yaşadık.
Kardeş Oda Protokolleri: Üyelerimizin dış ticaret ilişkilerini kuvvetlendirmek ve uluslararası ticarete ivme kazandırmak amacıyla bazı odalarla ‘Kardeş Oda’ protokolleri yaptık ve gerçekleşen protokoller doğrultusunda bölgemizin ticari potansiyelinin arttırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirdik.
Uluslarararası İş Forumları ve İhtisas Fuarlarına Katılım: Uluslararası nitelikteki iş forumlarına ve ihtisas fuarlarına üyelerimizle birlikte katılım sağlayarak, üyelerimize faaliyet konularına ait modern metot ve teknikleri yerinde görebilme ve Dünya’nın seçkin firmalarının yetkililerinden bilgi edinme imkanı sağladık.
Kolay Finansman İmkanı: Bankalarla yapılan protokollerle finansa erişimi kolaylaştıracak çözümleri uygulamaya koyduk. Tüm üyelere ticari ürün alım-satımlarında, güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkanı sağladık.
İndirimli Akaryakıt Anlaşmaları
• İndirimli Elektrik Anlaşması
• Hastanelerle indirimli fiyatlardan tedavi imkanları ile üyelerimizin iş ve işlemlerini en az maliyetle gerçekleştirmeleri için gayret ettik.
Akıllı Oda Sistemi: Daha önceki yıllarda üç kata yayılan Oda hizmet sistemimizi, başka bir kata çıkmaya gerek olmaksızın tek bir katta toplayarak üyelerin hizmetine sunduk. Türkiye’nin Dijital Odası seçilen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Ticaret Odası ile birlikte Gebze Ticaret Odası olarak ilk 3’te yer aldık. Online işlemler bölümünü güçlendirerek, zaman kaybı yaşamadan ve Oda’ya gelmeden işlemlerin yapılmasını kolaylaştırdık.
Darıca Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren üyelerimiz ve çalışanlar için sosyal tesis kazandırdık.
• Küçük ve orta ölçekli firmaların üretimlerini arttırarak doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli sanayi sitelerine doğalgaz getirilmesini sağladık.
• Eğitim faaliyetleri, girişimci yetiştirme ve ekonomiye katmadeğer sağlama faaliyetleri konusunda ‘öncü’ olan Odamızda gerçekleştirdiğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde, diğer Oda ve Borsalar arasında ilk sıralarda yer aldık. Yine bu doğrultuda verilen eğitimler neticesinde 900’ü aşkın kişinin kendi işletmesini kurmasına ve 3500 kişiye istihdam sağlamak suretiyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağladık.
Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet): Karayoluyla taşımacılık yapan araçlarda kullanılan ve zorunlu olan Dijital Ehliyeti almak için şehir dışına giden ve zaman kaybı yaşayan üyelerimizin sorununu çözerek; Mart ayı itibariyle söz konusu belgenin Odamızdan alınmasını sağladık.
İnovasyon Akademisi ile Sanayiye Nitelikli İşgücü Katkısı: Bununla birlikte; işgücüne katkı sunan projelerimizle de adımızdan söz ettirdik. Oda Binasında yer alan İnovasyon Akademimizde; Robotik Kodlama ve MAKER Atölyeleri, CNC, Torna Freze uygulamalarıyla sanayiye nitelikli işgücünü kazandırmayı hedefledik.
TR42 Okulları: Odamızın paydaşları arasında olduğu ve yeni nesil yazılımcıların yetişeceği 42 Okulları’nın Türkiye’deki ikinci kampüsü olan 42 Kocaeli’nin Gebze Ticaret Odası olarak ana sponsoru olarak yer aldık. 2013 yılında Paris’te kurulan Ecole 42, bugün 20 ülkede 10.000’in üzerinde öğrencisiyle Dünya çapında en iyi kodlama okulu olarak biliniyor. Ecole 42’de eğitim tamamen ücretsiz ve herhangi bir akademik derece veya kodlama deneyimi gerekmiyor.
Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Bölgeye kazandırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz 8. mezunlarını vermiştir.
Mehmet Tuğrul Tekbulut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bilişim Lisesi): Endüstri 4.0 ile entegre bireyler yetiştirilmesi amacıyla; üyemiz Logo Teknoloji ve Yatırım A.Ş.’nin Sahibi Mehmet Tuğrul Tekbulut’un destekleriyle; bölgedeki ilk ve tek Bilişim Lisemizi eğitim camiamızın hizmetine sunduk.
Mesleki Eğitim Projeleri: Mesleki gelişimin uygulamalı olarak yürütülmesi ve sanayiye nitelikli eleman sağlama noktasında etkin çalışmalar gerçekleştirilmesi amacıyla bölgemizde meslek liselerinde atölyeler/laboratuvarlar kurularak öğrencinin uygulamalı olarak mesleğin gerekliliklerini öğrenmesini sağladık.
Kadınlara Yönelik Forklift Operatörlüğü Eğitimi: Kadınlara yönelik olarak düzenlediğimiz ‘Forklift Operatörlüğü’ eğitimlerimiz ile 25 kadının eğitim alarak istihdam edilmesini sağladık.
GTO, ASELSAN, GOSB Ortaklığında Mesleki Lise: Gebze Ticaret Odası, ASELSAN ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) işbirliğiyle proje çalışmalarını bir süre önce başlattığımız ve savunma sanayi başta olmak üzere; sanayiye nitelikli eleman yetiştirmeyi hedefleyen, aynı zamanda yetenekli öğrencilerin günümüzün en ileri teknolojileri ile eğitim gerçekleştirileceği Çayırova ilçe hudutları içinde kalan, 28.683 m2’lik alan üzerine kurulacak olan okul projesinin inşaatına en kısa süre içerisinde başlayacağız.
E-Sınav Merkezi: Bir ilçede kurulan ilk E-Sınav Merkezi olma özelliğini taşıyan merkezimiz, ekonomi ve zaman açısından kişilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
112 Acil İstasyonları: 2021 yılında 17.164 vakaya müdahale eden 6 adet 112 Acil Servis İstasyonu’nu bölgemize kazandırdık.
Dilovası Halk Eğitim Merkezi
Sosyal Etki Merkezi: Sosyal Etki Merkezi’mizden; açıldığı günden bu yana gerçekleştirdiği 1.695 operasyonla, 4.701.666 TL değerinde bağış, yaklaşık 379.160 ihtiyaç sahibine toplu dağıtım ve 500 ihtiyaç sahibine kart teslim edilmiştir.
Dilovası Aile Sağlığı Merkezi: Sağlık adına atılan adımların büyük önem taşıdığı, yaşadığımız Pandemi koşulları da dikkate alındığında özellikle yeni teknolojilerin hakim olduğu ve bölge insanımızın faydalandığı Aile Sağlığı Merkezi ile bölgede önemli bir eksikliğin giderilmesinde fayda sağlamış bulunuyoruz.
Darıca Hizmet Kompleksi: 21 Eylül 2022 Çarşamba günü açılışını gerçekleştirdiğimiz Darıca Hizmet Kompleksimiz içerisinde; yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerinin kendilerine verilen kart ile alışveriş yapabileceği, bir benzerinin Dilovası ilçemizde 2019 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürdüğü;
Sosyal Etki Merkezi
Afet koordinasyon Merkezi,
Taziye Evi ve Aş Evi
• Özel yavrularımız için bir Engelsiz Yaşam Merkezi,
• Seminerlerin, kursların, tiyatroların, sinemaların gerçekleştirileceği Konferans Salonu
Sürekli Kan Alım Merkezi, Darıca Türk Kızılay’ımızın hizmet birimi,
Gebze Ticaret Odası Üyeleri’nin iş ve işlemlerini yürütebileceği bir Temsilcilik bulunacak.
Ve 7’den 70’e herkesin faydalanacağı 600 m2’lik Kafe-Kütüphane olacak.
Mobil Aş Evi: Türkiye’nin dört bir yanında olası bir felaket durumunda afet bölgesine giderek bölge halkının ve fedakar afet çalışanlarının ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılamak, onlara sıcak yemek ulaştırmak üzere planladığımız Mobil Aşevi projemizi, 2021 yılında faaliyete koyduk.
• İftarlarda bölgemiz ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırdık.
• Kastomonu Sel Felaketi’nde, 15 gün boyunca bölgede 3 öğün yemek ihtiyacını karşıladık.
Mobil Mutfak: Yaklaşık 120.000 kişinin yemek ihtiyacını karşılayacak kapasitede bir Mobil Mutfak aracını bölgemize kazandırdık.
Mobil Water: Acil durum anında temiz suyu en kısa sürede ulaştırmak üzere bölgeye kazandırdığımız MOBİL WATER aracımız Darıca Hizmet Kompleksi’miz önünde hazır.
Üniversite öğrencilerine burs yardımı: 500 öğrenci
Çayırova Polis Kontrol Noktası Yenilenmesi
Gebze Bayram Çöreği’nin Tescili: Yaptığımız etkin ve yoğun çalışmalar ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından gerçekleştirilen titiz incelemeler neticesinde sonucu; 28.05.2021 itibariyle Gebze Bayram Çöreği; bölgenin ilk ve tek coğrafi işaretli ürünü olmuş, coğrafi işaret (mahreç işareti) olarak kabul edilmiştir. Gebze Bayram Çöreği’nin coğrafi işaret tescilinin alınma sürecindeki asıl amaç; Gebze’mize has ürünlerin sosyo-kültürel hayatlarımızda varlıklarının devamlılıklarını sağlamak, geleceğe taşımak ve bu yolla coğrafi tescile konu ürün veya ürünlerin ekonomiye katmadeğer sağlar hale gelmesine imkan yaratmak ve dolayısıyla üreticiyi, ticaret erbabını desteklemektir.”

Yorumlar (0)