banner565

banner472

iyzico COO’su Erinç Ürgüplü: “Black Friday’de KOBİ’ler ve tüketiciler için güvenli alışveriş deneyimi sunuyoruz”

Türkiye ödeme sektörünün lideri iyzico, değişen şartlara hızla adapte olarak üye işyerleri için fırsatlar yaratmaya ve büyümelerini desteklemeye devam edecek.

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:22
20818
iyzico COO’su Erinç Ürgüplü: “Black Friday’de KOBİ’ler ve tüketiciler için güvenli alışveriş deneyimi sunuyoruz”

Tüketiciler kadar markaların da büyük bir heyecanla beklediği Black Friday, istenen ürünlerin uygun fiyatlarla satın alınabilmesi için büyük bir fırsat olarak görülüyor. iyzico COO’su Erinç Ürgüplü, “iyzico olarak hem alıcı hem satıcının beklenti ve ihtiyaçlarına odaklanarak geliştirdiğimiz hizmetlerimizle, Black Friday alışverişlerinin hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyoruz” dedi. Ürgüplü, Black Friday döneminde, macerasız bir alışveriş deneyimi yaratmak için müşterilerine sadece bir ödeme sağlayıcısı olmanın ötesinde, katmadeğerli bir servis olarak kazançlarını artırmayı başardıklarını söyledi.

KOBİ’lerin satışını yüzde 8 artırdık”
iyzico, alıcı ve satıcı için demokratik bir ekosistemin varlığını güvenli ödeme altyapısıyla sağlıyor. Ürgüplü, “Geliştirdiğimiz ‘iyzico Korumalı Alışveriş’ çözümü ile güvenli ödeme altyapısı ile 7/24 canlı destek ve iptal-iade süreçleri için kolaylık sağladık. Bu sayede bilinirliği az olan markalar için bir güven simgesi haline geldik” diye konuştu. Bugüne kadar 5 milyondan fazla tüketici ‘iyzico Korumalı Alışveriş’i tercih ederken; üye işyerlerinin kazancı ortalama yüzde 8 oranında artırıyor. Ürgüplü, şu bilgileri veriyor: “iyzico Korumalı Alışveriş’in tüm ayrıcalıklarına sahip olan ‘iyzico ile Öde’ hizmetimiz de, üye işyerlerimizin müşterilerine yüzde 37 daha hızlı tamamlanan bir ödeme deneyimi sunmasını sağlıyor. Bu avantajları sayesinde iyzico ile Öde 2020-2021 döneminde işlem adedi bazında yüzde 388 büyüme kaydetti. Geçtiğimiz yıl içerisinde iyzico ile Öde’nin e-ticaret işlemleri içindeki payı aylık bazda yüzde 3 seviyesinden yüzde 13 seviyesine kadar yükseldi.”
Erinç Ürgüplü, kısa bir süre önce devreye aldıkları ‘iyzico Alışveriş Kredisi’ ile de hem üye işyerlerine, hem de kullanıcılara hızlı, rahat ve güvenli bir şekilde alışveriş imkanı sunduklarını belirtiyor. iyzico Alışveriş Kredisi ile üye işyerleri, bankalarla ayrı ayrı işbirlikleri ve entegrasyonlar yapmak yerine tek bir iyzico ile Öde entegrasyonuyla kredi kullandırabilecek. Ayrıca kullanıcılarına alternatif ödeme yöntemi ile taksit kampanyalarına benzer şekilde vadeli ödeme çözümü sunabilecek. Son kullanıcıysa, satın almak istediği ürün özelinde kart limitine takılmaksızın kolayca alışverişini tamamlayabilecek. iyzico Alışveriş Kredisi minimum 500 TL ve maksimum 50.000 TL sepet tutarlarında kullanılabilecek. iyzico üzerinden alışveriş kredisi kullanmak isteyen kullanıcılar, iyzico ile Öde’nin geçerli olduğu e-ticaret sitelerinde satın alacakları ürünü sepetlerine ekledikten sonra, ödeme ekranında iyzico ile Öde seçeneğini seçerek kredi başvuru taleplerini iletebilecek. Banka tarafındaki süreçleri başarıyla tamamlanan kullanıcılar, tekrar ödeme sayfasına yönlendirilerek ödeme işlemlerini tamamlayabilecek. Kullanıcı bankaya borçlanarak çektiği alışveriş kredisini, taksiti kapsamında ödemesini bankaya gerçekleştirecek.

“Cep telefonlarını POS’a dönüştürüyoruz”
Bugüne kadar ağırlıklı olarak internet alışverişi tarafında konumlanan iyzico, oyun sahasını daha da büyütüyor. Ürgüplü, “İnternet alışveriş tarafında sunduğumuz kusursuz alışveriş deneyimini artık fiziksel kanala da taşıyoruz. iyzico Cep POS ürünümüzle, üye işyerlerinin fiziksel POS cihazına ihtiyaçlarını ortadan kaldırarak, akıllı cep telefonlarını temassız POS cihazına dönüştürüyoruz. Böylece üye işyerlerimiz, kolay kurulumla hızlı bir şekilde ödeme almaya başlarken, mağazada kasa harici herhangi bir yerden cep telefonu ile kartlı ödeme alabilecekler” diyor. Ürgüplü, önümüzdeki dönemde de sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak yeni ürünleri üye işyerlerinin kullanımına sunmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Toplu link gönderimi, ortak ödeme sayfası gibi ürünlerimizi de önümüzdeki dönemde üye işyerlerimizin hizmetine sunacağız. Türkiye ödeme sektörünün lideri olarak değişen şartlara hızla adapte olmaya devam ederek, üye işyerlerimiz için fırsatlar yaratmaya ve büyümelerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)