banner565

banner472

banner458

banner457

İzmir’de yerel kalkınmaya destek

Bakan Kacır, İzmir Kalkınma Ajansı eliyle desteklenen 11 projenin açılışını yaptı. Bakan Kacır; “İzmir’de yerli ve yenilenebilir enerjiden, kadın ve genç istihdamına, teknolojik altyapı ve donanımı yenileme çalışmalarından, yeşil ve mavi dönüşüme, kuluçka merkezinden, tarımsal kalkınmaya 11 projenin açılışını gerçekleştiriyoruz.

HABER 01.04.2024, 00:01 22.04.2024, 10:24
14648
İzmir’de yerel kalkınmaya destek

‘Mermer Artıklarından Doğala Özdeş Mermer ‘Alimonite’ Üretimi’ ile ekonomik, çevreci ve yenilikçi malzeme üretimi sağlıyoruz.  Kadınlar ve Gençler İçin Karabağlar Mobilya Akademi ile kadınlarımızın ve gençlerimizin şehrimizde iş gücüne katılımlarını destekliyoruz” diye konuştu.
Bakan Kacır; “Son yıllarda yenilenebilir enerji alanında gerçekleştirdiğimiz hamleler ile Türkiye’de rüzgâr enerjisi sektöründe üretim üssü hâline gelmiş şehrimizde Rüzgâr Enerjisi Meteorolojisi ve Çevresel Test ve Analiz Merkezi’ni (RÜZMER) kurduk. Bu merkezimizle sektörümüzün ihtiyaç duyduğu uluslararası standartlara uygun test ve analiz merkezini şehrimize kazandırıyoruz” açıklamasını yaptı.
Bakan Kacır şu bilgileri verdi: “Ülkemizde deniz üstü rüzgar enerjisi alanında ilk kez gerçekleştirilen Denizüstü Rüzgar Ölçüm Projesi kapsamında da Küçük Ada’da kurduğumuz ölçüm direği ile yıl boyunca veri topluyoruz. Sektörün gelişimi için gerekli modellemelerin ve yatırımların yapılmasına katkı sağlıyoruz. Kurduğumuz bu altyapılar ile önümüzdeki dönemde rüzgar santrallerinde yerlilik oranımızı yüzde 60’ın çok daha üzerine taşıyacağız. Türkiye, rüzgar enerjisinde önümüzdeki 10 yıl içerisinde Avrupa’nın lider ülkesi olacak. Avrupa’da 2030’a dek oluşacak yaklaşık 300 GW rüzgar türbini talebinden pay almayı ve ülkemizde 2035’e dek gerçekleşecek 15 GW rüzgar türbini yatırımlarında yerli türbinlerimizin kullanılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu önemli projeler, İzmir’in büyümesine, gelişmesine tüm imkânlarımızla koyduğumuz katkıların somut örneği niteliğinde.”

Yorumlar (0)