banner565

banner472

banner458

banner457

Nurdağı İpekyolu Çarşısı ile Sosyal Girişimcilik Merkezi açıldı

Depremden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde “İpekyolu Çarşısı” ile “Sosyal Girişimcilik Merkezi”nin açılışına katılan Bakan Kacır, işletmelerin onarım, tamirat ve ekipman alımları için ihtiyaç duydukları finansmana erişimi tesis ederek bölge ekonomisinin toparlanmasına destek olduklarını, bu kapsamda bugüne kadar Gaziantep’te 2 bin 657 işletmeye 1.2 milyar lira ödeme yaptıklarını, başvurusu onaylanan KOBİ’lerin destek ödemelerini de gelecek dönemde hızla devreye alacaklarını bildirdi.

HABER 01.03.2024, 00:01 25.03.2024, 09:41
24712
Nurdağı İpekyolu Çarşısı ile Sosyal Girişimcilik Merkezi açıldı

Bakan Kacır şunları aktardı: “Bugüne kadar şehrimize 11 yeni sanayi alanı ilan etmiştik. Gaziantep İslahiye Sanayi Alanı’nda depremden zarar görmüş işletmelerimize tahsis edilmek üzere 80 iş yerinin yapımını kısa süre içinde tamamlayacak ve bu sayıyı 160’a çıkaracağız. 11 sanayi alanımızın tamamını bacası tüten fabrikalarla donatacağız. Burada Amanos Dağları var. Türkiye’nin her yerinde nasıl dağları deldik, yolları açtık, Türkiye’yi tarihte görülmemiş bir hızla kalkındırdıysak, bu Amanos Dağları’nda da önümüzdeki dönemde tüneller açılacak ve Gaziantep bir Akdeniz şehrine dönüşecek. Gaziantep’in Akdeniz’e ve dünyaya açılan kapısı Nurdağı ve İslahiye olacak. Nurdağı’nda 1 milyon metrekarelik sanayi alanını hızla OSB olarak hayata geçireceğiz ve burada tüm parselleri büyük bir hızla yatırımcılarımıza sunacağız.”
Bakan Kacır, İslahiye’de 6 milyon 780 bin metrekarelik bir ekolojik yeşil endüstri bölgesini uluslararası pazarlara açılacak yatırımlarla buluşmak üzere Gaziantep’e kazandıracaklarını söyledi.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, yapılan konutları teslim etmeye başladıklarını belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni Nurdağı’nın da güvenli olması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Yorumlar (0)