banner565

banner472

banner458

banner457

Tayvan’ın dev makine üreticileri MAKTEK’te Türk sanayicisi ile buluşuyor

Takım tezgahı ihracatında Dünya’nın ilk 5’i arasında yer alan Tayvan, 12 markasıyla 26 Eylül’de, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak olan MAKTEK fuarına katılarak akıllı takım tezgahlarını Türk sanayiciler ile tanıştıracak.

HABER 01.09.2022, 00:01 23.09.2022, 09:49
19120
Tayvan’ın dev makine üreticileri MAKTEK’te Türk sanayicisi ile buluşuyor

Takım tezgâhları ihracatında Dünya’nın ilk 5’i arasında yer alan Tayvan, Pandemi sonrası imalat endüstrisinin değişen taleplerine uyum sağlayan, verimliliği artıran ve süreçleri optimize eden akıllı üretim çözümlerini MAKTEK Fuarı’nda, 26 Eylül-1 Ekim 2022 tarihleri arasında tanıtacak. Fuar’da standlarıyla yer alacak olan TAITRA (Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi) bünyesindeki ACCUTEX, CHEVALIER, TONGTAI, VISION WIDE, YCM, HONOR, SEIKI, VICTOR TAICHUNG gibi 12 Tayvanlı akıllı makine üreticisi, çözümlerini 360 VR teknoloji ile sergileyecek.
Tayvan, BT ve telekom ekipmanlarının yanı sıra komple takım tezgahı tedarik zincirlerinde de güçlü bir geçmişe sahip. 2021 yılında Tayvan’ın makine ürünlerinin ihracat değeri yıllık yüzde 31.7 artışla 27.53 milyar doları buldu. 2022 yılı Ocak-Haziran ayları arasında ihracat değeri 2021 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 14 artarak 1.45 milyar dolara yükseldi. Tayvan, gelişmiş endüstriyel makine modelleri ve piyasadaki bazı takım tezgahları dahil olmak üzere, bir dizi yüksek teknoloji ürününe ev sahipliği yapıyor.

Bir ada ülkesi olan Tayvan, küresel tedarik zincirinin ayrılmaz bir parçasını oluşturan kapsamlı makine endüstrisi gruplarından Dünya çapında yararlanma fırsatı sunuyor. Tayvan’ın makine ürünleri çoğunlukla ihracat amacı ile üretiliyor. Üretilen toplam takım tezgahı miktarının yaklaşık yüzde 75’i Dünya çapında 180’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Türkiye’nin en büyük tedarikçisi
Ülkemizin en büyük takım tezgahı tedarikçisi olan Tayvan, 2021’de 2020’ye göre yüzde 46.2 artışla Türkiye’ye 241.261 milyon dolar değerinde akıllı takım tezgahı ihraç etti. Tayvan, bu yıl Ocak-Haziran ayları arasında Türkiye’ye 115.056 milyon ABD doları değerinde akıllı takım tezgahı sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu değer, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 gibi önemli bir artışa işaret ediyor. Türkiye 2021 yılında piyasaya sürülen torna ve torna tezgahlarının toplamının yaklaşık 339.590 milyon dolar değerinde olan ekipmanını almış bulunuyor. Tayvan bu rakamın yüzde 34.02’sini; yani 115.546 milyon dolarını karşılamış. İşleme merkezleri ile ilgili olarak, Türkiye aynı dönemde toplam 498.678 milyon dolar değerinde ithalat yaparken, Tayvan Türkiye’nin tüm talebinin yüzde 41.62’sini veya yaklaşık 207.522 milyon dolarını karşılayarak Türkiye’nin en büyük tedarikçisi olmuş durumda.

Ürün lansmanına katılan şirketler
ACCUTEX: Salon 5, Stand No: 512’de yer alacak. Firma, yüksek adım doğruluğuna ve Avrupalı müşteriler tarafından tanınan 0.1µm çözünürlük ölçekli lineer motora sahip yeni bir tel kesme erozyon AP-4030A’yı piyasaya sürdü. Bu makine üst düzey bileşen pazarında yer alıyor ve motor silikon çelik kalıpları, redüksiyon dişlileri ve havacılık parçaları gibi karmaşık ve yüksek hassasiyetli parçaların işlenmesinde kullanılıyor.
HONOR: Salon 2, Stand No: 204’te yer alacak. Uzman işleme ile dikey torna çözümleri tedarik ederek yola çıkan Honor, 1999 yılında havacılık uygulamaları için ilk dikey torna tezgâhlarını geliştirdi. Honor, VL-100CA serisi Akıllı Dikey Torna Tezgâhları; çift paletli otomatik değiştirme sistemi, doğrudan Capto otomatik takım değiştirme sistemine sahip.
TONGTAI: Salon 2, Stand No: 204’te bulunuyor. Firma; IoT, CPS, FMS ve MES teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Kapsamlı üretim verilerini ve girdi bilgilerini müşterilerin ERP ve tedarik zinciri sistemlerine entegre ediyor. MAKTEK’te şu ürünleri piyasaya sürüyor:
• EZ serisi 3C, donanım ve otomotiv sanayi için tasarlandı. Farklı işleme ihtiyaçları için çeşitli torna milleri (12.000 RPM, 20.000 VEYA 24.000 RPM) bulunuyor.

• TMV-510+APC kolon hareketli tasarım ve APC tablo üretim verimliliğini yükseltiyor.
• TMV-1050QII C Tipi Mekanik Yapı Tasarımı; yüksek makine sağlığı sağlıyor.
• TCS Serisi’nde makine yapısı sonlu elemanlar analizi ile optimize edildi.

VISION WIDE: Salon 3, Stand No:309’da buluyor. Marka; mega portal takım tezgahlarının üretimine odaklanıyor. Firmanın ürün yelpazesi; çift kolonlu tip üç eksenli/beş yüzlü, portal tipi beş eksenli, dikey ve yatay beş eksenli frezeleme ile torna işleme merkezi vb. arasında değişiyor. Vision Wide, MAKTEK’te F serisi, 3 eksenli köprü tipi CNC freze işleme merkezini sergileyecek.
CHEVALIER: Tayvan’ın taşlama, tornalama ve freze makineleri üreticisi. Chevalier, kalite güvencesi için ISO 9001 standartlarını eksiksiz karşılamak üzere dökümden montaja ve son testlere kadar zorlu bir kalite kontrol sürecini takip ediyor. Şirket, yıllardır elektrikli araç aküsü endüstrisine dahil.
AWEA: Salon 3, Stand No: 301-302’de konumlandı. Tayvan’ın en büyük profesyonel CNC işleme merkezi üreticisi olan markanın ürün yelpazesi; 5 eksenli, beş taraflı, dikey, yatay ve diğer CNC makine türlerini içeriyor. AWEA Mechantronic’in ABD, Almanya, İtalya, Türkiye, İspanya, Güney Kore ve Çin’de marka bilinirliliği yüksek. Dünyada 55’ten fazla bayisi bulunuyor.
SP2016: AWEA’nın gelişmiş işleme yeteneklerine ve yenilikçi teknoloji becerilerine sahip SP/LP serisi, köprü tipi dikey işleme merkezi olarak geliştirildi.
AF1000: Hızlı kol tipi ATC ve talaş taşıma sistemi ile yüksek rijitlik yapısına ve üç eksenli yüksek hassasiyetli lineer kılavuz yolu tasarımına dayanıyor.
AEGIS: Salon 2, Stand No: 208 ve 210’da yer alıyor. Eğik yataklı CNC torna tezgâhları, yüksek hassasiyetli tornalama ve frezeleme kompleksi CNC torna tezgâhıdır. Makine serisi, tornalama, yan ve yüzey frezeleme, delik işleme, delme ve kılavuz çekme işlemlerinin tek bir kurulumda gerçekleştirilmesine olanak tanıyan, C ekseni işleviyle birlikte 12 konumlu canlı taret ile donatılmış.
GREENWAY: Salon 12, Stand No: 1243/B’de bulunuyor. HCP-42 Lineer kızak, müşteri seçenekleri servo taret (alt taraf) olduğunda esnek takım düzenleme uygulamasına sahip.
LICO: Salon 5, Stand No: 603 / 604’te bulunuyor. Çok kızaklı CNC’ler, 2 milli torna tezgâhları içinde en uygun maliyetli üretim torna tezgâhlarıdır.
MYLASB: Salon 3, Stand No: 301-302’de yer alıyor. DT42 / 52 / 65, takım sayısını 32 takıma kadar genişleten çift miller ve çift taretler ile donatılıyor. Taleplere bağlı olarak, alt taret, güç, servo veya hidrolik tip taret ile geliştiriliyor.
SYIC: Salon 12, Stand No: 1260’ta bulunuyor. 500’den fazla çalışanı ile hassas takım tutucular, kesici takımlar, delik işleme kafaları, açılı kafalar ve aksesuarların profesyonel üreticisi. MAKTEK’te SK3 Pens Adaptörü’nü sergileyecek.
YCM: Salon 2, Stand No: 203’te bulunuyor. Dikey işleme merkezi, tornalama merkezi, çift kolonlu makine merkezi, yatay işleme merkezi ve 5 eksen işleme çözümleri gibi ürünler dahil olmak üzere, takım tezgahı endüstrisi için özel üretim teknolojilerinde 60 yılı aşkın deneyime sahip. YCM, MAKTEK’te YCM UV650 5 eksenli dikey işleme merkezi dahil 9 makine sergileyecek. YCM UV650, tek bir kurulumla eşzamanlı 5 eksenli uygulama için mükemmel kesme performansı ve yüksek doğruluk sağlıyor.

Yorumlar (0)