banner565

banner472

banner458

banner457

TeknoTAM, Alkar ile otomasyonun yönetilmesini sağlıyor

Savunma sanayii, endüstri ve perakende sektörlerine tamamı kendi üretimi olan donanım, yazılım ve yapay zeka model tasarımı çözümler sunan TeknoTAM Teknoloji, müşterilerinin her isteğine en ince ayrıntısına kadar cevap verebiliyor. TeknoTAM Teknoloji Genel Müdürü Ali Adil Ünlükal, kendi geliştirdikleri Alkar isimli yapay zeka sistemiyle endüstride birçok kalite kontrol sorununu yerinde çözebildiklerini belirtiyor.

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:22
20838
TeknoTAM, Alkar ile otomasyonun yönetilmesini sağlıyor

ca sino, Geneva,sans-serif;">Temelinde yüksek teknoloji ürün ve çözümleri geliştiren bir Ar-Ge firması olan TeknoTAM Teknoloji, savunma sanayii, endüstri ve perakende sektörlerine tamamı kendi üretimi olan donanım, yazılım ve yapay zeka model tasarımı ürün ve çözümler sunuyor. Şirket, hazır çözümler yerine kendi bünyesinde geliştirdiği ürünler ile müşterilerinin her isteğine en ince ayrıntısına kadar cevap verebiliyor.
Türkiye’de gerçek manada hard core bir teknoloji şirketinin çıkabileceğini ispat etmek için yola çıktıklarını söyleyen TeknoTAM Teknoloji Genel Müdürü Ali Adil Ünlükal, Ar-Ge çalışmalarına çok büyük önem verdiklerini ve gelirlerinin tamamını bu yolda harcadıklarını belirtiyor.
Ünlükal, “Sonuçta bu stratejinin getirisi olarak sahada çözülememiş sorunların birçoğunun alternatifsiz TeknoTAM Teknoloji tarafından çözülebildiğinin somut örneklerini birçok kez deneyimleme imkanı bulduk. Şirketimizin bu noktadan sonraki vizyonu yurt dışında büyüyerek yüksek teknoloji arenasında ülkemizi temsil etmektir” diye konuşuyor.
Küresel ölçekte üretim teknolojilerinin yakın gelecekteki gelişim süreçleri hakkında değerlendirmede bulunan Ünlükal, “Üretimin her alanında yapay zeka teknolojilerine ihtiyaç duyulmakta ve bu ihtiyaç her geçen gün büyümektedir. Bunun önemini gören işletmelerin çok dikkat etmeleri gereken bir nokta var. O da işe nereden, hangi yolu izleyerek başlayacakları. Bu noktayı önemsemeyen işletmelerin büyük zaman ve hayal kırıklığı yaşadıklarına tanık oluyoruz. Kendilerine hazır çözüm sağlayıcıları tercih etmemelerini, en ince ayrıntısına kadar çözümü kendi geliştirme kapasitesine sahip yüksek teknoloji firmalarını tercih etmelerini önemle arz ediyoruz” açıklamasını yapıyor.
Ünlükal, hazır çözüm sağlayıcıların, o çözümün donanımına, yazılımına ve yapay zeka kapasitesine müdahale edemedikleri, işletmenin ihtiyacına göre tasarımda değişiklik yapamadıkları için çözümlerinin birçok alanda eksik kaldığını ifade ediyor.
Yapay zeka teknolojisi alanında, sahadaki başarılı uygulamalarıyla yüksek tecrübe kazanmış bir şirket olduklarının altını çizen Ünlükal, kendilerinin geliştirdikleri Alkar isimli yapay zeka sistemiyle endüstride birçok kalite kontrol sorununu çözebildiklerini vurguluyor.
Ünlükal, bu yazılım sayesinde şirkete verileri getirmeden, çözüm istenilen istasyonda eğiterek, yüksek akla sahip bir yapay zeka modeli oluşturulabildiğini ve bu modelin kararlarıyla otomasyonun yönetilmesinin sağlandığını belirtiyor.
TeknoTAM Teknoloji olarak yapay zeka ile insanın işbirliğine inandıklarını dile getiren Ünlükal, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bir örnek vermek gerekir ise hepimiz dalgınlıkla veya o an ki psikolojimizin etkisiyle iş yaparken hata yapabiliyoruz. Bu noktada geliştirdiğimiz yapay zeka algoritmaları operatörün iş yaparken hatasını algılayarak onu ses veya görüntü üzerinden uyarabildiği için ilgili işletmede verimlilik azami düzeyde artmaktadır. Sonucunda firma verimlilik kaybı gerekçesiyle operatörü işten çıkartıp yerine yüksek maliyetli robot satın almak zorunda kalmadığı gibi operatör evine ekmek götürmeye devam edebilmektedir.”

Yorumlar (0)