banner565

banner472

banner458

banner457

Yerli bilişim ekosistemini geliştirecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kamu bilişim projelerinde yer alacak firmalar için yetkilendirme sistemini hayata geçiriyor. Sistem ile kamunun bilişim alımlarında kalite getirilmesi ve başarı performansının artırılması hedefleniyor. Sistem, yerli bilişim ekosisteminin gelişimine de katkı sağlayacak.

DESTEK-TEŞVİK 01.08.2022, 00:01 22.08.2022, 00:45
20699
Yerli bilişim ekosistemini geliştirecek

www.uccgrp.com, www.uccgrp.com, Geneva,sans-serif;">Bu amaç doğrultusunda bilişim firmalarına yetki belgesi verilmeye başlanacak. Düzenlenecek yetkinlik belgeleri, Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) ilgili mevzuatında yapacağı düzenleme sonrasında kamu ihalelerinde aranmaya başlayacak. KİK’in Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenecek yetki belgelerini kamu ihalelerinde zorunlu hale getirecek düzenlemeyi önümüzdeki günlerde yayınlaması bekleniyor. Bakanlık, bilişim firmalarının gerekli kalite belgelerini temin etmek için yapacakları masrafları da KOSGEB vasıtası ile destekleyecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ilk aşamada 3 tip belge düzenleyecek. Bunlar tüm bilişim hizmet alımlarında dikkate alınacak temel yetkinliği gösteren ‘Kamu Bilişim Yetki Belgesi’, yazılım projelerine yönelik olan ‘Yazılım Yetki Belgesi’ ve sızma testi hizmetlerine yönelik olan ‘Sızma Testi Yetki Belgesi’ şeklinde olacak.

Yorumlar (0)
banner557