banner565

banner472

banner458

banner457

2024’te de dijital ürün ve çözümlerini artıracak; Albaraka Türk, KOBİ’lere güçlü desteğini sürdürüyor

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Serhan Akyıldız, KOBİ’lere sağladıkları finansmanın 2023’te önceki yıla oranla %100’ün üzerinde arttığını belirterek, “Gelecek dönem stratejilerimiz doğrultusunda KOBİ’lere sunduğumuz ürün ve hizmet yelpazesini genişletmeyi hedefliyoruz. Özellikle KOBİ’lerimiz için dijital ürün çözümlerimizle hızlı ve pratik finansal çözümler üzerine odaklanıyoruz” diyor.

FİNANS 01.02.2024, 00:00 23.02.2024, 09:13
17600
2024’te de dijital ürün ve çözümlerini artıracak; Albaraka Türk, KOBİ’lere güçlü desteğini sürdürüyor

KOBİ Bankacılığı alanında 2023 yılını reel büyümeyle tamamlayan Albaraka Türk, 2024 yılında da yeni dijital ürün ve hizmetleriyle bu alanda büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Serhan Akyıldız, “2023 yılı Albaraka Türk KOBİ Bankacılığı için reel büyüme ile tamamlanan bir yıl oldu. Kamu düzenlemelerinin KOBİ kredilerini teşvik etmesinin de etkisiyle KOBİ nakdi finansmanlarda ve toplanan fonlarda enflasyonun üzerinde büyüme sağladık” diyor.

KOBİ’lere özel dijital ürün ve çözümler
KOBİ’lere sağladıkları finansmanın 2023 yılında önceki yıla oranla %100’ün üzerinde bir artış gösterdiğini aktaran Serhan Akyıldız, gelecek dönem stratejilerinde KOBİ’lere sundukları ürün ve hizmet yelpazesini genişletme hedefinin yer aldığını paylaşıyor: “Uzman saha kadromuzla birlikte finansman, nakit yönetimi ve dış ticaret çözümleri sunarak yaklaşık 200 bin KOBİ ve mikro müşterimize destek veriyoruz. Ayrıca, gelecek dönem stratejilerimiz doğrultusunda KOBİ’lere sunduğumuz ürün ve hizmet yelpazesini genişletmeyi hedefliyoruz. Özellikle KOBİ’lerimiz için dijital ürün çözümlerimizle hızlı ve pratik finansal çözümler üzerine odaklanıyoruz.”
Serhan Akyıldız, KOBİ’lere yönelik yeni dijital ürün ve hizmet sunulması kapsamında online fatura tahsilatı ve ödeme platformlarıyla olan entegrasyonlara odaklandıklarını belirtiyor: “Bu entegrasyonlarla KOBİ müşterilerimiz, ticari faaliyetlerine ilişkin alım ödemelerini veya satış tahsilatlarını yapabilirken, vadeli nakit akışlarını katılım bankacılığı çözümleri kapsamında peşin alabilme imkanına sahip oluyor.”

KOBİ’ler şubelere uğramadan müşteri olabilecek
2023 yılında şahıs firmalarının şubeye gelmeden dijital kanallardan müşteri olma imkânını 2024 yılında tüzel kişiliğe sahip firmalar için de hayata geçirileceğini kaydeden Akyıldız, önümüzdeki günlerde özellikle KOBİ’lerin şubelere uğramadan müşteri olup hızlı bir şekilde dijitalden ürün hizmet başvurusunda bulunabileceğini duyuruyor: “Şu anda zaten kendileri şubeye uğramadan hızlı bir şekilde dijitalden finansman ürünlerine erişebiliyor. Önümüzdeki dönemde bu alanlardaki çalışmalarımıza yoğunlaşarak dijital kanallardan kamu teminat mektuplarının ve kurumsal finansman desteği ürünlerinin kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Bu sayede KOBİ müşterilerimiz önemli ölçüde operasyonel maliyetlerini azaltıyor, finansal hizmet alma imkanına kavuşuyor ve birkaç dakikalık süreçlerle finansal işlemlerini yapabiliyor.”

Katılım Finans Kefalet A.Ş. ile daha hızlı ve kapsamlı finansman imkanı
Serhan Akyıldız, “2023 yılı itibarıyla kuruluşuna da iştirak ettiğimiz Katılım Finans Kefalet A.Ş. ile farklı finansman kefaleti programları için anlaşma yapıyoruz. Bu anlaşmayla beraber teminat eksiliği yaşayan ve finansman talebinde bulunan KOBİ müşterilerimiz katılım bankacılığı prensipleri doğrultusunda Katılım Finans Kefalet A.Ş. ile daha hızlı ve kapsamlı finansman imkanlarına kavuşabilecek” diye konuşuyor.

“Deprem bölgesine özel çalışmalar uygulamaya aldık”
Serhan Akyıldız, deprem bölgesindeki hizmetlerinin aksamaması ve müşterilerinin mağduriyet yaşamaması adına uygulamaya aldıkları çalışmalarına da değiniyor: “Bölgede yer alan müşterilerimizin kredi taksitlerini ötelerken, müşterilerimizin bankacılık ihtiyaçlarının karşılanması adına mobil şubeler kurduk. Faaliyetlerin devam etmesi için deprem bölgesi dışındaki şubelerimizden deprem bölgesindeki müşterilerimize hizmet verdik. Bölgenin kalkınmasına destek olması amacıyla müşterilerimize daha uygun koşullarda finansman imkanı sağladık.”

İhracata desteğe devam
Kur korumalı hesapların Albaraka Türk’ün fon toplama bilanço büyüklüğünün yaklaşık %20’sini oluşturduğunu, bu oranın kamu otoritelerinin çıkış stratejileri doğrultusunda, bankacılık sektörüyle de uyumlu bir şekilde düşüş gösterdiğini ifade eden Serhan Akyıldız, ‘İhracat Finansmanı’ alanında kamu düzenlemelerinin de desteğiyle uzun vadeli ve uygun oranlı işlemler gerçekleştirdiklerini, bundan sonraki süreçte de ihracatı artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunan sektörleri desteklemeye devam edeceklerini söylüyor.

İmza atılan projelerde yeşil ve dijital dönüşüm vurgusu
Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde ilk ve tek katılım bankası: Albaraka Türk olarak sürdürülebilirlik ve kurumsal sorumluluk alanlarında ‘sorumlu bankacılık’ anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüklerinin altını çizen Serhan Akyıldız, “Çevreye ve topluma karşı yükümlülüklerimizi yerine getiriyor, bankacılık hedeflerimizi oluştururken de sürdürülebilirlik hedeflerimizi gözetiyoruz. Bu doğrultuda da zaten 2019 yılından bu yana Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde ilk ve tek katılım bankası olarak yer almaya devam ediyoruz” açıklamasını yapıyor.
KOBİ Finansman Kartı geliyor: İşin finansman tarafında; yenilenebilir enerji, güneş enerjisi, jeotermal enerji, rüzgâr enerjisi, hidroelektrik, bioenerji, topraksız tarım, su tasarrufu ve optimizasyonu, atık yönetimi ve geri dönüşüm gibi projelere destek vererek bu konudaki duyarlılıklarını doğrudan faaliyetlerine yansıttıklarını anlatan Serhan Akyıldız, şu bilgileri veriyor: “Yeşil ve dijital dönüşüm alanında kağıtsız bankacılık, karbon ayak izinin azaltılması, yenilenebilir enerji, topraksız tarım gibi projelere imza attık. Ayrıca dijital bankacılık alanında hem gerçek hem de tüzel kişilere uzaktan müşteri olma imkânı sağlarken online nakdi ve gayri nakdi finansman ürünümüzü de müşterilerimizin hizmetine sunduk. KOBİ müşterilerimize yönelik KOBİ Finansman Kartı ürünümüzün altyapı çalışmaları tamamlandı, 2024 yılında müşterilerimizin kullanımına sunmayı planlıyoruz.”

Albaraka Türk’ten 25 milyon dolarlık işbirliği anlaşması
Albaraka Türk, Suudi Arabistan’ın dış ticareti destekleyici ve bu işlemler için sigorta kolaylıkları sağlayan kuruluşu Saudi Exim Bank ile 25 milyon dolar tutarında işbirliği anlaşması imzaladı. Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Serhan Yıldırım ve Saudi Exim Bank Genel Müdür Yardımcısı Dr. Naif A. Alshammari tarafından imzalanan işbirliği anlaşmasıyla Albaraka Türk müşterileri, Suudi Arabistan kaynaklı hammadde tedariki amacıyla iki yıla varan vade ve rekabetçi fiyatlarla finansman sağlayabilecekler.
Serhan Yıldırım, şunları söyledi: “Son dönemde ekonomi yönetimimizin öncülüğünde Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki yapıcı diyalogların ve karşılıklı iş ziyaretlerinin bir yansıması olarak Saudi Exim Bank ile imzaladığımız bu kredi anlaşması, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin resmi makamlarca ilan edilen 30 milyar dolarlık seviyeye ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Albaraka Türk olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana müşterilerimizin dış ticaret işlemlerini destekleme gayesiyle hareket ederken finansmana erişimlerini de kolaylaştırmak amacıyla 2024 yılında da benzer kuruluşlarla işbirliği gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz."

Yorumlar (0)