banner565

banner472

banner458

banner457

“Cari işlemler açığımızın 32 milyar dolar civarına düştü”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) geleneksel Ankara iftarına katılan Bakan Bolat, dış ticaret ve cari işlemler açığını kapama konusunda büyük adımlar atma noktasında olunduğuna değindi:

HABER 01.04.2024, 00:01 22.04.2024, 10:24
14845
“Cari işlemler açığımızın 32 milyar dolar civarına düştü”

“Geçen Mayıs’ta 122.5 milyar dolar olan 12 aylık dış ticaret açığımızı, Şubat itibarıyla 93 milyar dolara ve yine geçen Mayıs’ta 60 milyar dolar olan cari açığımızı, Ocak itibarıyla 37.5 milyar dolara düşürmeyi başardık. Şubat rakamları açıklandığında, cari işlemler açığımızın 32 milyar dolar civarına düştüğünü göreceğiz.”
Türkiye Yüzyılı vizyonu ile yola devam edildiğini söyleyen Bakan Bolat, Bakanlık olarak Türk Eximbank kaynaklarıyla ihracatçılara bu yıl 50 milyar dolarlık kredi ve sigorta desteği sağladıklarını bildirdi. Kurumlar vergisinin ihracatçılar için 5 puan düşürüldüğünü aktaran Bolat, Merkez Bankası kaynaklarından yüzde 50 sübvansiyonlu reeskont kredileri olanağı tanıdıklarını, Bakanlığın yıllık bütçesinin yüzde 60’ını da ihracat desteği olarak sunduklarını kaydetti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “OVP, 12. Kalkınma Planı’mız ve diğer üst belgelerimiz çerçevesinde biz, temel hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bakanlık olarak kamu kaynaklarını çok daha etkin ve verimli kullanacak, girişimcilerimizin önünü açacak, çalışma hayatımızı çağın dinamiklerine uygun hâle getirecek ve katılımı artıracak, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini güçlendirecek kapsamlı düzenlemeleri de hayata geçireceğiz” açıklamasını yaptı.
MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD ailesi olarak ülkenin büyük hedeflere ulaşmasında ticari ve ekonomik kapasitesini artırmasına katkıda bulunduklarını anlattı.
MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz; “Türkiye’nin üretici gücü olduk, üretimi arttırmak, istihdamı çoğaltmak, ihracatımızı yükseltmek için çok çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)