banner565

banner472

banner458

banner457

DEİK’ten kadınlara güç katacak yeni platform

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK, kadınların iş dünyasındaki yükselişine katkı sunacak yeni bir platforma imza attı. Kadınların iş dünyasında daha etkin ve daha görünür olması ile birlikte üst düzey yönetici pozisyonlarında kadın temsiliyetinin artırılması için farkındalık oluşturma amacıyla kurulan ‘DEİK Kadın Platformu’ çalışmalarına başladı.

HABER 01.04.2024, 00:01 22.04.2024, 10:25
14729
DEİK’ten kadınlara güç katacak yeni platform

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; ”2002’de yaklaşık yüzde 28 olan kadınların işgücüne katılım oranı 2023’te yüzde 36’ya ulaştı. OECD’ye göre kadınların işgücüne katılım ortalaması yüzde 66’dır. Türkiye’nin bu orana ulaşmasıyla, milli gelirimizde de yüzde 20’lik bir artış söz konusu olacak. 12. Kalkınma Planımızda, 2028 yılı sonuna kadar kadının işgücüne katılma oranını yüzde 40.1’e, kadın istihdam oranını ise yüzde 36.2’ye yükseltilmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
DEİK Başkanı Nail Olpak; “Yönetim Kurulu’muzda 3 kadın üyemiz bulunuyor. Ocak ayındaki İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulları’nda da 12 kadın İş Konseyi Başkanımız seçildi. İleriki dönemlerde daha fazla kadın üyemizin başkan seçilmesini önemsiyoruz. DEİK ailemizdeki 90 kişilik çalışma arkadaşlarımızın yüzde 42’si kadınlardan oluşuyor. DEİK’te kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gereken ilaveleri de yeni platformumuzla birlikte değerlendireceğiz. Kadınların iş dünyasında daha etkin olacağının göstergelerinden birisi, son Nobel Ekonomi Ödülü oldu. Ödül, kadınların işgücü piyasasına etkilerini ortaya koyan çalışmaları için Amerikalı Profesör Claudia Goldin’e verildi” diye konuştu.
DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve DEİK/Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı Ebru Özdemir şunları söyledi: “DEİK bünyesinde, her düzeyde DEİK Üyesi, İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Yürütme Kurulu Başkan ve Başkan Yardımcısı kadınların temsiliyetinin artırılması bir numaralı önceliğimiz. Her İş Konseyi Yürütme Kurulu’nda en az bir kadın üyenin yer almasını zorunlu kılıyoruz. Ayrıca DEİK ailemize yeni üyelik kapsamında gelen kadın girişimcilere özel olarak 1 yıl süresince yüzde 50 oranında DEİK ve yüzde 30 oranında DEİK aidat indiriminin uygulanmasına karar verdik. Bununla birlikte DEİK’te temsilci sayısı 5’in üzerinde olan üye şirketler için 1; temsilci sayısı 10’un üzerinde olan üye şirketler için 2 üst düzey kadın yönetici dahil etmeleri halinde ilgili İş Konseyi üyelik aidatının 1 yıl süresince alınmamasına karar verdik. Bizim için her alanda ‘Yüzde 50’ kritik eşik.”

Yorumlar (0)