banner565

banner472

banner458

banner457

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann: DFDS sürdürülebilirlik vizyonu ile çevresel ayak izini kademeli bir şekilde azaltıyor!

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, “DFDS olarak kısa vadeli hedefimiz, 2030 yılına kadar karbon (CO2) emisyonlarını %45 azaltmak. DFDS olarak sürdürülebilirlik vizyonu ile çevresel ayak izimizi kademeli bir şekilde azaltarak 2050 yılına kadar iklim nötr olmak için çalışıyoruz” diyor.

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:22
20846
DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann: DFDS sürdürülebilirlik vizyonu ile çevresel ayak izini kademeli bir şekilde azaltıyor!

DFDS Akdeniz İş Birimi olarak son dönem sürdürülebilirlik yatırımlarınıza ağırlık verdiğinizi görüyoruz; sürdürülebilirlik hedeflerinize verdiğiniz önemi nasıl açıklarsınız?
DFDS olarak sektörün ve hepimizin geleceği için sürdürülebilirlik büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda gemilerimizin daha uzun süre daha verimli çalıştırılmasını sağlayan yeni teknolojik gelişmelerden de faydalanarak sürdürülebilir ekonomiyi desteklemeye ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasına destek olmaya devam edeceğiz. DFDS olarak daha verimli, daha güvenli operasyonlar gerçekleştirmek ve çevreci yaklaşımımızı desteklemek üzere Mayıs 2022’de Gemi Performans Yönetimi departmanımızı kurduk. Gemi Performans Yönetimi ekibi, tüm DFDS Filosu için standartlaştırılmış gemi performans raporlaması üzerinde çalışıyor ve yakıt tasarrufu için verileri gerçek eylemlere dönüştürmek için verimli performans takibi yapıyor. Gemilerimizde faydalandığımız uzun ömürlü ve verimli boyalar aynı zamanda gemilerin ekonomik ömrünü de uzatıyor ve ciddi bir yatırım maliyeti olan gemi yatırımlarının daha uzun süre verimli kullanılmasını sağlayarak sürdürülebilir ekonomiyi güçlendiriyor. Trieste Limanı’ndaki operasyonlarımızda DFDS’de bir ilk olarak elektrikli traktörleri test ediyoruz. Özetle; sürdürülebilirlik ve e-mobiliteyle ilgili yaptığımız tüm çalışmalar artık günlük operasyonlarımızın parçası haline geliyor.

Sürdürülebilirlik hedeflerinin odağındaki karbon emisyonunu azaltma stratejilerinizi nasıl özetlersiniz?
DFDS olarak, karbon emisyonlarını azaltmak için hem kısa hem de uzun vadeli eylemlere odaklanan 2 kademeli bir iklim stratejisiyle ilerliyoruz. Kısa vadeli hedefimiz, 2030 yılına kadar karbon (CO2) emisyonlarını %45 azaltmak. DFDS olarak sürdürülebilirlik vizyonuyla çevresel ayak izimizi kademeli bir şekilde azaltarak 2050 yılına kadar iklim nötr olmak için çalışıyoruz.
2022’de rotamızdaki tüm ulaşım ağımızda karbon (CO2) emisyonlarını hem kendi filomuzdaki gemilerde hem kiralanan gemilerde düşürdük. Kendi filomuzdaki karbon emisyonunu 2021 yılına göre %3, rotamızdaki tüm gemilerimizdeki emisyonu yaklaşık %4 azalttık. Karbon emisyonunu azaltmak için almayı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda: Bir yük gemimize daha ‘Sahil Besleme Sistemi’ kurduk. 2022 sonuna kadar üç tane gemimize daha kuracağız. Biyoyakıt testlerimiz planlandığı gibi ilerliyor. Biyoyakıtla seyahat edecek ilk gemimizin 2022 son çeyreğinde yelken açması bekleniyor. 3 gemimizde birden atık ısı geri kazanımlı sisteme geçildi. Karayolu taşımacılığımızı sürdürülebilir kılmak için Volvo Trucks ile ortak bir proje hayata geçirdik. Sektörün elektrikli karayolu taşımacılığına geçişini hızlandırmaya tamamen kararlıyız ve şimdiden Volvo Trucks’tan 125 adet elektrikli kamyon sipariş ettik. İlk yeşil gemimizi, en geç 2025’te suya indirme hedefimiz var. Yalnızca sürdürülebilir yakıtlar ve ilgili gelecek projeler üzerine çalışan ‘Sürdürülebilir Filo Projeleri’ni kurduk. Birçok limanla iş birliği içinde gemilerimiz için Sahil Besleme Sistemi çözümleri geliştirdik. ‘Sahil Besleme Sistemi’nin genel amacı, çevresel ayak izimizi azaltmak, sorumlu bir komşu olmak ve hava kalitesini iyileştirmektir. Gothenborg’daki ve Kopenhag’daki tesisler kuruldu ve güzergâh ağındaki diğer limanlarda daha fazla Sahil Besleme Sistemi projesini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Tesis, limandaki gemilerin CO2 emisyonlarını büyük ölçüde azaltarak hava kirliliğini azaltıyor ve Østerbro’daki komşularımıza daha temiz bir hava sağlıyor. Kargo gemilerimizden birine de ‘Sahil Besleme Sistemi’ kurduk. Bu sistemi 2022 sonuna kadar üç gemiye daha kurmayı planlıyoruz.

Yorumlar (0)