banner565

banner472

banner458

banner457

Logo Yazılım’ın geleceği; servisleşme, dikeyleşme ve uluslararasılaşmada 

Logo Yazılım Türkiye Genel Müdürü Akın Sertcan, “Müşteri deneyimi odağımız ve bulut bilişim altyapısında sunduğumuz hizmetlerle bulut şirketine dönüşme yolunda hızla ilerliyoruz” diyor.

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:22
21378
Logo Yazılım’ın geleceği; servisleşme, dikeyleşme ve uluslararasılaşmada 

Kişisel bilgisayarlar için uygulama yazılımları geliştirmek üzere 1984’te kurulan Logo Yazılım, bugün Türkiye’nin en yenilikçi yazılım firmalarından biri olarak işletmelerin verimliliğini ve kârlılığını artırmaya yönelik kurumsal yazılımlar geliştiriyor. Mikro ölçekten kurumsal yapılara kadar tüm işletmelere hitap eden ürün ve hizmetleriyle müşterilerinin sürdürülebilir başarısına katkıda bulunuyor. 4 farklı ülkede, 7 farklı noktada, 1.300’den fazla çalışanı, 900’ü aşkın iş ortağı ile 50’den fazla ülkede pek çok firmanın büyüme yolculuğuna eşlik ediyor.
Logo Yazılım Türkiye Genel Müdürü Akın Sertcan, pandemide iş dünyasında ve yaşamın tüm alanlarındaki önemli değişimleri destekleyerek, hizmet sunduğu sektörleri şekillendirmede büyük bir rol oynayan bilişim sektörünün; mobilite ihtiyacının artmasıyla bulut teknolojileri, yeni iş yapış modelleri ve stratejileri sağlamak için kritik bir araç haline geldiğini söylüyor.
70’ten fazla çözümle her alanda uçtan uca hizmet, güçlü ekosistem: Akın Sertcan, şunları ifade ediyor: “Yenilikçi bakış açımız ve Ar-Ge odağımızla, yeni teknolojilerle geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle çözüm ailemizi sürekli genişletmeye devam ediyoruz. Bugün fonksiyonel ürünler olarak nitelendirdiğimiz; CRM, İş Akış Yönetimi, Depo Yönetimi ve İş Analitiği gibi çözümlerin yanı sıra finansal çözümler, perakende çözümleri ve insan kaynakları yönetimi gibi alanlarda 70’ten fazla birbirini tamamlayan çözümle müşterilerimize her alanda uçtan uca hizmet sunuyoruz.
Logo Yazılım olarak tüm Türkiye’de 900’ü aşkın iş ortağımız, satış ve kanal yönetimi konusunda deneyimli ekiplerimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Müşteri odaklı şirket kültürümüzle stratejik müşteri yönetimi ve iş geliştirme ekiplerimizle tüm süreçlerinde destek sağladığımız müşterilerimizin dijital dönüşüm yolculukları boyunca yanlarında oluyoruz. Yaygın ve güçlü ekosistemimiz sayesinde müşterilerimize ihtiyaç duydukları her alanda çözümler sunabiliyor, deneyimli ekiplerimizle çözümlerimizin daha etkin kullanımı konusunda danışmanlık sağlıyoruz.”

“Bulut şirketine dönüşme yolunda hızla ilerliyoruz”
Akın Sertcan, “Uzun yıllardır müşteri sayısı açısından ERP sektörünün liderliğini üstleniyoruz ve bugün müşteri deneyimi odağımız ve bulut bilişim altyapısında sunduğumuz hizmetlerle bulut şirketine dönüşme yolunda hızla ilerliyoruz. Bulut bilişim bir süredir odağımızda olan bir teknoloji. Bulut teknolojiye odaklanmaya ve çözümlerimizi bulut tabanlı hizmetler olarak sunmaya devam edeceğiz” diyor.
Sertcan, bulut çözümlerle her ölçekten işletmenin yatırım maliyetlerini düşürme ve kullanım maliyetlerini uzun vadelere yayma imkanına sahip olduğunu vurguluyor: “Kolay kullanım ve kolay erişim imkânıyla sunulan bulut hizmetlere her zaman, her yerden ulaşılabilmesi mobilite ihtiyacının arttığı günümüz dünyasında şirketleri rekabette öne geçiriyor. Aylık veya yıllık abonelik yöntemi ile hızlıca kullanıma alınan bulut servisler, herhangi bir sistem veya kurulum yatırımı gerektirmeden bulut ortamında kullanıcılarla buluşuyor. Sunucu ve güvenlik maliyetlerinin Logo Yazılım tarafından karşılanması da işletmeler için bir başka avantaj oluyor.”
Akın Sertcan, Logo Yazılım olarak bulut tabanlı servislerine bu yıl Logo Bulut ERP ve Logo Bulut İK’yı eklediklerini aktarıyor: “Geçtiğimiz ay lansmanını yeni yaptığımız Logo Bulut İK ile bordro ve temel insan kaynakları yönetiminde yeni bir dönem başlatmayı hedefliyoruz. Bulut tabanlı yapısı sayesinde bordrolama ve temel İK süreçlerine her an, her yerden erişmeyi sağlayan Logo Bulut İK, zamandan ve mekândan bağımsız çalışma imkanı sunarak İK ekiplerine ve yöneticilerine esneklik ve hız kazandırıyor. Ayrıca, Logo  Yazılım’ın geniş ekosisteminde gerekli eğitim ve sertifikasyon sürecini tamamlamış olan ve Logo ERP çözümleriyle entegre olarak çalışılabilen, Logo Yazılım Çözüm Geliştirme İş Ortakları tarafından geliştirilen ‘Logo Onaylı Ekosistem Çözümleri’ ile şirketlerin ihtiyaçlarına her alanda çözümler sunuyoruz.”
Akın Sertcan, Logo Yazılım’ın bu yıl ki büyüme ivmesine de değiniyor: “2022 yılı bizim için servisleşme, müşteri deneyimi ve bulut çözümlere yoğunlaştığımız bir yıl oldu. Servisleşme stratejimizle birlikte müşteri deneyimi bizim için her zamankinden daha önemli hale geldi.
Müşteri deneyimi odağıyla ürün geliştirme süreçlerinden satış süreçlerine, kullanıcı ara yüzü ve süreçlerinin tasarımlarından iş ortaklarıyla hizmet kalitesinin artırılmasına kadar müşteriye dokunan tüm süreçleri yeniden kurguladık. Servisleşme stratejimiz ve müşteri deneyimi önceliğimizle; 2022’de de sürdürülebilir operasyonel kârlılığımızı ve tüm kategorilerde güçlü gelir büyümemizi sürdürdük. 2022 ilk yarı yıl finansal sonuçlarına göre, ilk altı aylık dönemde satış gelirlerimizi önceki yıla oranla %101 arttırarak 637 milyon TL’ye yükselttik. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kârımız (FAVÖK) %101 arttı, net kârımız ise %100 artış göstererek 239 milyon TL’ye ulaştı. İlk yarı yıl finansal sonuçlarıyla beraber 2022 yılı beklentilerimizi de yukarı yönlü yeniledik. Yılı bir önceki yıla oranla UFRS satış gelirlerinde %88, vergi öncesi kârda %57 büyümeyle kapatmayı öngörüyoruz.”

“Gelecek dönem stratejimiz; servisleşme, dikeyleşme ve uluslararasılaşma”
Akın Sertcan, gelecek dönem için stratejilerini; ‘servisleşme, dikeyleşme ve uluslararasılaşma’ olarak belirlediklerini anlatıyor: “Odaklandığımız stratejilerden en önceliklisi olan ‘servisleşme’ kapsamında yazılım ve teknoloji çözümlerini bir hizmet olarak sunabilmeyi hedefliyoruz. Bu noktada bulut bilişim devreye giriyor. Bulut altyapısı yazılımı tek seferlik yatırım yapılacak bir programdan, sürekli hizmet gerektiren bir ihtiyaç haline getiriyor. Çözüm portföyümüzü genişleterek ve üyelik, abonelik, kiralama gibi satış modelleri sunarak teknolojinin sürekli gelişiminden ve değişiminden tüm Logo Yazılım paydaşlarının daha kolay yararlanmasını sağlamayı amaçlıyoruz.
İkinci hedefimiz ise; dikey çözüm alanlarına odaklanmak; yani belirli niş alanlarda, seçtiğimiz sektörlere ve/veya iş fonksiyonlarına yönelik uzmanlaşmış çözümler üretmek. Ana faaliyet alanımızı oluşturan iş yazılımlarımızın etrafını bu tür dikey çözümlerle kuşatarak, kullanıcılarımıza sunduğumuz toplam faydayı artırmak, birbirini tamamlayan çözümler ve hizmetlerle zenginleştirmek hedefindeyiz. Burada stratejik işbirliklerine de açık olan bir büyüme modelini benimsiyoruz. Uluslararasılaşmak ise büyüme stratejimizin üçüncü boyutu.”
“Şirketlere özel çözümler sunuyoruz”: Şirketlerin ihtiyaçlarını doğru belirlemeleri ve bu süreçteki çözüm ortaklarını doğru seçmelerinin önemini vurgulayan Sertcan, çözüm ortaklarının danışmanlık, veri güvenliği, destek hizmetleri gibi başlıklardaki deneyiminin bu seçimde dikkat edilmesi gereken noktalar olduğuna işaret ediyor: “Biz Logo Yazılım olarak buradaki rolümüzü çift taraflı olarak görüyoruz. Birincisi işletmelerin yatırımlarında teknolojiye öncelik vermesi için yönlendirmelerde bulunması ve firmaların teknolojiye uyum sağlaması, ikincisi ise danışmanlık. Dijital dönüşüm, dijitalleşme ve dijital süreçlerin hayatımıza girmesinde yönlendirici bir rol üstleniyoruz. Sunduğumuz ürünlerle ve hizmetlerle şirketlere özel olarak, doğru kurgulanan çalışmalarla işlerindeki verimliliği artırıyor ve yatırım açısından yönlendirmelerde bulunuyoruz.
Bulut teknoloji ile geliştirdiğimiz ERP servisimiz işletmelere önemli avantajlar kazandırmanın yanı sıra onları rekabette güçlendiriyor. ERP çözümleri, kolay kullanım ve kolay erişim imkânı ile artık bir servis olarak sunuluyor ve alınan hizmete her zaman her yerden ulaşabiliyor. Bulut bilişim altyapımızla ERP sistemi sürekli güncel olarak kullanılabiliyor ve vakit alan versiyon geçişlerine gerek kalmıyor. Bu sayede işletmeler gerekli değişikliklere ve yeniliklere kesintisiz şekilde anlık olarak uyum sağlayabiliyor.
Sunduğumuz bulut hizmeti kapsamında veriler korunuyor; kötü niyetli girişimlere karşı veri güvenliği sağlanıyor. Satın alma ve satış sipariş süreçlerinde kolaylık sağlayan ERP ile insan kaynaklı hataların önüne geçiliyor. Aynı zamanda işletmelerin performans ihtiyacına göre uyumlanabiliyor.
Logo Bulut ERP servisimizin sağladığı diğer avantajlar arasında; etkili stok ve maliyet takibi, satın alma ve sipariş süreçlerinde kolaylık, anlık muhasebeleştirme, kapsamlı ödeme ve tahsilat yöntemleri, şirket operasyonlarındaki gelir-gider dengesini takip etme, sabit kıymetlerin verimli yönetimi, bütçelerde etkin yönetim ve analiz yeteneği, ileri seviyede finans işlemleri, hızlı üretim, dış ticaret işlemlerinin takibi bulunuyor. Ayrıca, e-Dönüşüm kapsamındaki uygulamalar Logo Bulut ERP servisiyle entegre şekilde çalışabiliyor.”

Yorumlar (0)