banner565

banner472

banner458

banner457

İşletmelere zaman, insan kaynağı, bütçe tasarrufu ve hız sağlayan; Linktera, RPA ile global izdüşümünü daha da arttıracak

Linktera’nın UiPath ile geliştirdiği RPA çözümleri, şirketlere zaman, insan kaynağı, bütçe tasarrufu ve hız sağlıyor. Linktera RPA Direktörü Onur Kardeş, Türkiye dışında, ABD ve Orta Doğu’da da çok sayıda müşterilerinin global projelerinde çözümler ürettiklerini, 2023’te global izdüşümlerini daha da arttırıp, Linktera’nın çözümlerinin yurtdışında kullanımını arttırmayı planladıklarını söylüyor.

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:22
20876
İşletmelere zaman, insan kaynağı, bütçe tasarrufu ve hız sağlayan; Linktera, RPA ile global izdüşümünü daha da arttıracak

Linktera RPA Direktörü Onur Kardeş, RPA’yı tanımlayarak, şirketlerin RPA yazılımlarını tercih ederken bilinmesi gereken faydalara dikkat çekiyor: “Robotic Process Automation  (RPA) robotları şirketlerin işgücü ve mesaiden büyük tasarruf elde etmesini sağlayan bir çözümdür. Şirketler RPA 2.0 çözümlerini edinmeden önce bu çözümün ne tür faydalar sağladığına bakmalılar. Nitekim, RPA çözümü yoğun işgücü, zaman ve bütçe gerektiren çoğunlukla da evrak işleri, yasal konular ve alacak, vergi gibi alanlarda kullanılmaktadır. Bu noktada Linktera’nın UiPath ile geliştirdiği RPA çözümleri bu özelliklerin tümünü sağlıyor ve şirketlere büyük zaman, insan kaynağı ve bütçe tasarrufu getiriyoruz.”
Türkiye’deki işletmelerin RPA kullanımına da değinen Kardeş, “RPA kullanımı şirketlerin zamandan ve işgücünden tasarrufunu sağlıyor. Yasal konularda karşılaşabilecekleri birçok cezai sorunu çözmelerini beraberinde getiriyor. RPA çözümüne dönük olarak artan bir ilginin olduğunu ve yakın gelecekte pekçok sektörün bu çözümü kullanabileceğini söyleyebiliriz” diyor.
Müşterilerinin istekleri, talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda onlara en hızlı ve etkin çözümü sunabilmek için çalıştıklarının altını çizen Onur Kardeş, “Güçlü bir Ar-Ge birimine sahip olan Linktera olarak, bu konuda müşterilerimizden gelen geri dönüşleri dikkate alarak RPA çözümümüzü geliştirme konusunda her geçen gün daha fazla çalışıyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye dışında, ABD ve Orta Doğu’da da çok sayıda müşterimize global projelerinde çözümler üretiyoruz. 2023 yılında global izdüşümümüzü daha da arttırıp, Linktera’nın çözümlerinin yurtdışında kullanımını arttırmayı planlıyoruz” açıklamasını yapıyor.

“RPA çözümlerimiz ve hizmetlerimizle sıfır hata ve insana göre 10 kat hızlı iş”
Onur Kardeş, Linktera’nın RPA yazılımı ile sunduğu çözüm ve hizmetler hakkında ise şu bilgileri paylaşıyor: “RPA ile İşe Giriş ve Ayrılma, E-Bildirge, CV Eleme, Maaş Bordrosu Hesaplaması, Bütçe Giderleri, Fatura Oluşturma, Poliçe Servisi, Otomatik Ödeme Kurulumu, Fon Transferleri Takipleri, Nakit Yönetimi, Kredi İşleme, Havale Talepleri ve dava dosyaları gibi pek çok işi sıfır hata payı ve insana göre ortalama 10 kat daha hızlı şekilde yapıyoruz. Finans, bankacılık, sigortacılık, medya kuruluşları, spor kulüpleri, holdingler, lojistik şirketleri gibi birçok alanda faaliyet gösteren ve çalışan sirkülasyonunu yoğun yaşayan, alacak ve fatura takibi işi bir hayli fazla olan markalar ile yoğun çalışmalar yürütüyoruz.”
Linktera’da 200’ü aşkın yazılımcı, veri bilimcisi ve analistten oluşan yetkin bir ekibin süreç otomasyonları sistemi hizmeti sağladığını kaydeden Onur Kardeş, bankacılık alanında Muhtasar Beyanname hazırlanması ve şubelerin Damga Vergisi tahakkuk, düzeltme ve ödemelerinin RPA’ya aktarılmasıyla yıllık 10 bin saat tasarruf sağlanabildiğini de anlatıyor: “Takip ve tahsilat alanındaki veri toplama, kontrol ve validasyon işlemlerinin RPA ile yapılmasıyla birlikte yıllık 50 bin saat ek kapasite ve daha hızlı tahsilat mümkün oluyor.”

Yorumlar (0)