banner565

banner472

banner458

banner457

2022’yi 2.5 kat büyümeyle bitirecek teknoloji şirketi; Linktera, global oyuncu olma yolunda koşuyor

Birçok şirketin uçtan uca dijitalleşme ve proje yönetim süreçlerini yöneten teknoloji şirketi Linktera’nın CEO’su Taşkın Osman Aksoy, hedeflerini açıklıyor: “Bir finans kuruluşunun ana bankacılık sistemi dışında tüm ihtiyaçlarını tek bir tedarikçiden karşılayacak bir Fintech olmak. 2022 sonunda hayata geçecek Hazine ürünümüz SpineX, Yasal Raporlama ürünümüz BRM, İştirak Veri ürünümüz Finsolidate, Elektronik Para ürünümüz Payify ile lisans satışlarına başlamak. 2023’te Katar ofisimizi de açarak, EMEA bölgesinde finans danışmanlığı ve entegrasyonunda en büyük oyuncu olma yolunda hızla ilerlemek. RPA ile globalde yaptığımız projelerle 2023’te ABD ve EMEA bölgesinde yepyeni müşterilere hizmet vermek.” 

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:22
20817
2022’yi 2.5 kat büyümeyle bitirecek teknoloji şirketi; Linktera, global oyuncu olma yolunda koşuyor

Linktera, populer ca sin o, markaların dijital yolculuklarında yanlarında olmak, onlara danışmanlık yapmak ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamak için 2011 yılında İstanbul’da kuruldu. Linktera CEO’su Taşkın Osman Aksoy, “Bugüne kadar birçok şirketin uçtan uca dijitalleşme ve proje yönetim süreçlerini yöneten bir teknoloji şirketi olma misyonumuzu sürdürdük. 200’ü aşkın çalışanımız ile birlikte İstanbul, Gebze ve Dubai ofislerimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Dubai ofisimizle birlikte Dünya’nın önde gelen gruplarının da ihtiyaçlarına dönük ürün ve hizmetlerimizi sunmaya başladık” diyor. Böylece Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan teknoloji ihracı konusunda ciddi bir atılım gerçekleştirdiklerini belirten Aksoy, önümüzdeki dönemde de bunu artırarak sürdürmeyi hedeflediklerini söylüyor.
Her yıl 40’tan fazla proje yürüttüklerini aktaran Aksoy, “SAS, UiPath ve Denodo’nun bölgedeki en büyük iş ortağı konumundayız. Aynı zamanda Citrix ve Murex ile de partnerliklerimiz bulunuyor. Teknoloji entegrasyonu, süreç mimarisi tasarımı ve sistem uygulama alanlarında yenilikler ve becerilerle uçtan uca proje yönetimi ve teslimi gerçekleştiriyoruz” diye konuşuyor.

“Linktera’da her çalışan birer start-up sahibidir”
Taşkın Osman Aksoy, elde ettikleri başarılarının; Linktera’nın çalışma kültüründen geldiğini vurguluyor: “200 arkadaşımız sadece mesaimizi birlikte geçirdiğimiz, belli görevleri yerine getirmeye dönük görev tanımına sahip kişiler değil. Linktera’nın ‘Her çalışan birer start-up sahibidir’ politikası gereğince çalışanlarımızın ortaya koyduğu fikir ve ürünlerin de hayata geçme ve pazarlama süreçlerinde şirketimizin tüm imkanlarıyla onların yanında oluyoruz. Linktera çatısı altında yer alan Linktera Academy sayesinde onların kişisel gelişimlerini sağlıyor, yaratıcılıklarını ortaya çıkararak, şirket içi iletişimlerini güçlendiriyoruz.”
Linktera’nın dijital dönüşüm ile hizmetler alanında pek çok ürünü ve çözümü bulunuyor. Aksoy, şu bilgileri veriyor:
“• Risk Yönetimi başlığında; fon transfer fiyatlaması ve piyasa riski alanında kurumlara danışmanlık veriyoruz. Bu da implementasyon, sistem entegrasyonu ve otomasyonu alanlarını kapsıyor.
Dijital Dönüşüm başlığında hızla artan düzenleme ve denetleme talepleri, gelişen operasyonlar derin stratejik analiz ihtiyaçları ve farklı sistemlerin birbiriyle entegrasyon gereksinimi konularında faaliyet yürütüyoruz.
Yasal Raporlamalar ile finans kuruluşlarının mevzuat gereği yapmak zorunda oldukları ya da kendi iç kontrolleri için hazırladıkları tüm raporlamaları tek bir platform üzerinden yönetiyoruz.
Süreç İzleme ve Geliştirme ile işletmelerin bilgi, malzeme gibi giderlerini değer katılarak müşteri isteklerini karşılayacak çıktılara dönüştürüyoruz.
Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ile salgın sürecinde iş yapış şekillerinin yeni düzene uyumu konusunda faaliyet yürütüyoruz.
Veri Analitiği ve Modelleme ile yapılandırılmış ya da yapılandırılmamış veriler üzerinde çalışıp yapay zeka alanında bağımsız ürün ve çözümler sunuyoruz.
Siber Güvenlik konusunda kurumların ihtiyacını karşılıyoruz.
Smart Sourcing ile yetenek havuzumuzdaki profesyonelleri kurumlar için proje bazlı katmadeğer yaratmaya yöneltiyoruz.”

Taşkın Osman Aksoy, bugün Türkiye’nin en önde gelen bankacılık ve finans kuruluşları başta olmak üzere, çatısı altında farklı birçok iş kolunu barındıran dev holdingler, medya kuruluşları, spor kulüpleri ve kamu kurumlarının dijital yolculuklarına eşlik ettiklerini aktarıyor: “Onlara Linktera Ar-Ge ekibinin imzasını taşıyan aynı zamanda da uluslararası iş ortaklarımızın Dünya’da büyük bir beğeniyle kullanılan ürün ve hizmetlerini sunuyoruz.”

“2022’yi 2.5 kat büyümeyle bitireceğiz”
Son çeyrek itibariyle 2022 hedeflerini yakalamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Aksoy, bu sene iş hacmi büyümesi konusunda son derece olumlu bir yıl geçirdiklerini, yeni müşteri kazanımı ve mevcut müşterilerdeki derinleşmeleri sayesinde 2022 yılını bir yıl öncesinin 2.5 katı büyümeyle bitireceklerini ifade ediyor: “2022 yılında bizi en çok zorlayan konu; bir taraftan enflasyon altında ezilen gelirlerimizi yüzdürmeye çalışırken diğer yandan bu enflasyon altında alım gücü düşen çalışanlarımızı korumaya yönelik düzenli aralıklarla yaptığımız ücret artışlarından dolayı artan maliyetlerimiz oldu.  Bu seneki en büyük yatırımımız, işgücümüzü korumak ve geliştirmek adına yaptığımız ücret artışları oldu.  2023’ün ise bu yatırımların geri dönüşünü alacağımız bir yıl olacağına inancımız tam.”

Global oyuncu olma koşusu
Aksoy, gelecek hedeflerini ise şöyle özetliyor:
“• Son 3 yıldır yatırımlarını yaptığımız ve 2022 sonunda hayata geçecek ürünlerimizden Hazine ürünümüz SpineX, Yasal Raporlama ürünümüz BRM, İştirak Veri Ürünümüz Finsolidate ve Elektronik Para ürünümüz Payify ile lisans satışlarımıza başlamayı hedefliyoruz.
• Bir finans kuruluşunun ana bankacılık sistemi dışında tüm ihtiyaçlarını tek bir tedarikçiden karşılayacak ve kolayca entegre edebilecek bir Fintech olmak yönünde önümüzde heyecanlı bir yıl bizleri bekliyor.
• 2023’ün diğer bir heyecan verici hedefi ise 11 yıldır Türkiye’de geliştirdiğimiz bilgi ve tecrübeyi, yurt dışına taşıma imkanı. 2 yıl önce Dubai’de açtığımız ofisimizin yanına 2023 başında Katar ofisimizi de ekleyip, EMEA bölgesinde finans danışmanlığı ve entegrasyonu alanında en büyük oyuncu olma yolunda adımlarımızı atmaya devam ediyoruz.
• Diğer yandan özellikle RPA ile global anlamda yaptığımız projelerle 2023 yılında özellikle ABD ve EMEA bölgesinde yepyeni müşterilere hizmet vermenin temellerini atmış bulunuyoruz.”

Yapay zeka destekli ürünlerle kolay, hızlı ve sıfır hatalı iş süreçleri
Hizmet ve çözüm alanında Linktera olarak rakiplerinden ‘hız, profesyonellik ve Ar-Ge gücü’ ile ayrıştıklarını vurgulayan Aksoy, şunlara değiniyor: “Linktera, hem kendi hem de iş ortaklarının ürünlerini sunduğu şirketlere 7/24 satış sonrası destek sağlayan bir şirket. Onların yaşadıkları sorunlarda yanlarında oluyor ve çözüm noktasında alternatifler oluşturuyoruz. Bizim yapay zeka destekli ürünlerimiz, kullanıcı markaların yoğun emek, zaman ve büyük bir bütçe ayırmaları gereken raporlama, yasal mevzuatlar ile iç denetim işlerini kolay, hızlı ve sıfır hata ile halledebiliyor.
Bizi rakiplerimizden farklı kılan en önemli özelliklerin başında da bu geliyor. Böylece finans kuruluşları, bankalar gibi tüketiciyi koruma noktasında sürekli değişen, oldukça da detaylı olan yasal mevzuatları ele alan şekilde raporlama yapılması, denetimlerin gerçekleştirilmesi konusunda büyük avantaj sağlıyorlar. Onların yaşadıkları bu zaman ve bütçe kazanımı, Linktera ürünleri ve çözümlerinin de daha fazla tercih edilmesini beraberinde getiriyor. Biz de bu önemli sorumluluğu her an hissederek, faaliyetlerimizi bu sürekliliği sağlayacak şekilde sürdürüyoruz.” 

Yorumlar (0)