banner565

banner472

banner458

banner457

Kocaeli’de Sivas rüzgarı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken ve Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan’ın ve Kocaelili ve Sivaslı iş insanlarının katılımıyla; Gebze Ticaret Odası ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası arasında Kardeş Oda Protokolü, Gebze Güzeller OSB ve Demirağ OSB arasında da Kardeş OSB protokolü imzalandı.

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:25
20880
Kocaeli’de Sivas rüzgarı

latino chat lines, Geneva,sans-serif;">Odalar arası iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standardının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği ile daha kapsamlı faaliyetler ve projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkıda bulunacak şekilde çalışmalar yapmak, ulusal ve uluslararası ortak projeler gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen Gebze Ticaret Odası ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Kardeş Oda Protokol İmza Töreni, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in katılımlarıyla Adem Ceylan Final Teknik Koleji’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Törene; Vali Seddar Yavuz ve Vali Dr. Yılmaz Şimşek’in yanı sıra Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (Sivas TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Sivas TSO Genel Sekreteri Serkan Ata, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (Gebze Güzeller OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Gebze Güzeller OSB Bölge Müdürü Tufan Saat, Sivas-Merkez 1. OSB Bölge Müdürü Emre Torun, Demirağ OSB Bölge Müdürü Mustafa Beştepe, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Kocaelili ve Sivaslı iş insanları katıldı.
Gebze Güzeller OSB ve Sivas OSB arasında 2020’de yapılan Kardeş OSB protokolünün ardından yeni bir protokole daha imza atıldı. Cazibe Merkezi kapsamına alınan Demirağ OSB ile Gebze Güzeller OSB arasında ‘Kardeş OSB Protokolü’ de imzalandı.
Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, daha önce Gebze Güzeller OSB ile Sivas 1. OSB arasında bir kardeşlik protokolü imzalandığını anımsatarak, Sivas’ta yeni kurulan Demirağ OSB ile Gebze Güzeller OSB arasında tekrar ikinci bir kardeşlik protokolü imzalayacaklarını söyledi. Vali Şimşek, “Amacımız buradaki işadamlarımızı doğduğu topraklara yatırıma davet etmektir. Sivas’ta özellikle bu yeni OSB’mize daha çok firmamızın yer almasını sağlamaktır. Böylece Sivas’ta üretimi, istihdamı artırmaktır. Sivas’ta tersine göçü başlatmak istiyoruz” dedi.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, bilim, sanayi ve teknoloji üssü, bilişim ve inovasyon merkezi  Kocaeli’nin, 14 OSB’siyle, yaklaşık 100 milyar dolarlık dış ticaret hacmiyle Türkiye’nin lokomotif illerinden biri, son dönemde özellikle Ar-Ge ve teknoloji merkezleriyle Türkiye’nin Dünya ile yarışan yüzü olduğunu söyledi: “Kocaeli olarak biz orta ve yüksek teknoloji kullanan ve aynı zamanda teknoloji üreten bir şehiriz. Buradaki tecrübenin tüm Anadolu illeri ile paylaşılmasının fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum.  Umut ederim ki bu karşılıklı fikir alış verişi, işbirlikleri hem Sivas’a, hem de ilimize katkılar sunar.”

Yorumlar (0)