banner565

banner472

banner458

banner457

Kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye çıkartıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve yüzde 7.5’lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi’nin, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girdiğini duyurdu.

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:25
21134
Kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye çıkartıldı

Bakan Nebati şunları söyledi: “Böylelikle, gaziantep e scor t, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30’dan 35’e çıkartılmıştır. Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilerimize kullandırılan Geleneksel (Yaygın) Bitkisel Üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin TL’ye çıkarılmıştır.”

Kur Korumalı Mevduat uygulaması 2023 sonuna kadar uzatıldı
Bakan Dr. Nureddin Nebati, Kur Korumalı Mevduat uygulamasının 31 Aralık 2023’e kadar uzatılacağını açıkladı. Türkiye’deki mevduatın üçte birinin Kur Korumalı Mevduat hesabına kaydığını söyleyen Bakan Nebati, 1 trilyon 421 milyar liraya ulaşan bir hacim oluştuğunu belirtti. Bakan Nebati, “Öngörülebilirliği Türk yatırımcısına ve üreticisine sağlamamız gerekiyor” dedi.

Kamu mali yönetiminde kağıt belge tarih oluyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamuda kağıt belge dolaşımını ortadan kaldırıyor. Mevcut uygulamayla birlikte ödeme emri için kullanılan yıllık yaklaşık 6 milyon adet ve kanıtlayıcı belge olarak kullanılan yıllık yaklaşık 50 milyon adet kağıttan tasarruf yapılması beklenmekte.
Bakan Nebati, resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruda, “Kamu maliyesinde gerçekleştirdiğimiz teknoloji reformu ile yeni bir dönemi başlatıyoruz. Geliştirdiğimiz yerli ve milli yazılım teknolojisiyle, bütçenin oluşturulmasından kesin hesabın çıkarılmasına kadar tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyoruz” bilgisini verdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Harcama yönetim sistemi, muhasebe yönetim sistemi, taşınır kayıt ve yönetim sistemi, kamu personeli harcama yönetim sistemi, elektronik tahsilat uygulaması gibi bilişim sistemlerini devreye alan Bakanlığımız, şimdi de kamuda kağıt belge dolaşımını ortadan kaldırmakta.  Bu sayede belgelerin elektronik ortama taşınması, elektronik imzalı olarak tamamen elektronik ortamda sistemler ve kurumlar arasında dolaşması ve yine tamamen elektronik ortamda Sayıştay’ın denetimine sunulması sağlanmakta. Söz konusu uygulama ile kamu mali yönetiminde işlemlerin hızlandırılması, kağıt kullanımının tamamen kaldırılması, evrakların harcama birimleri ile muhasebe birimleri arasında fiziki dolaşımına son verilerek posta ve kargo masraflarında tasarrufa gidilmesi, arşivleme sorunu çözülerek dijital arşivlemeye geçilmesi ve personel istihdamında verimlilik artışı, denetimin etkinliğinin artırılması ve elektronik denetimin yaygınlaştırılması hedeflenmekte.”

Küçük ölçekli balıkçılara destek
Bakan Dr. Nureddin Nebati, geleneksel kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların 2023 ve 2024 desteklenme oranlarını açıkladı. Bakan Nebati resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada 0-4.99 metre balıkçı gemileri için 3.500 TL, 5.0-7.99 metre balıkçı gemileri için 4.250 TL, 8.0-9.99 metre balıkçı gemileri için 5.250 TL 10.0-11.99 metre balıkçı gemileri için ise 6.000 TL ödeme gerçekleştirileceğini belirtti. Kadın üreticilerin sosyal ekonomik hayata katılımlarını daha çok teşvik etmek amacıyla kadın gemi sahipleri / ortaklarına birim destekleme tutarının yüzde 25 daha fazlasının verileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)