banner565

banner472

banner458

banner457

KOÜ Teknopark, yeni binasına kavuşuyor

Kocaeli Üniversitesi Teknopark, Kasım 2022’de yeni bina yatırımını hayata geçiriyor. Yeni binayla birlikte teknoparkın mevcut kiralanabilir alanı 2 katına çıkacak. Mevcut firmaların sosyal alanları genişleyecek.

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:20
21510
KOÜ Teknopark, yeni binasına kavuşuyor

Bilim, Sanayi ve Teknolojinin Başkenti” Kocaeli’de, sanayi ve ticaret yollarının buluştuğu önemli bir noktada yer alan Kocaeli Üniversitesi Teknopark, yüksek katma değerli teknolojinin geliştirilmesi amacıyla nitelikli istihdama, ithal ikamesini esas alan teknolojik ürünlere ve geleceğin üzerinde şekilleneceği inovasyona katkı sağlamaya devam ediyor.
KOÜ Teknopark; ortakları olan Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası ve GOSB Teknopark’tan aldığı güçle bölgenin teknolojik gelişimine de öncülük ediyor.
Kocaeli Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, 115 bin m2’lik açık, 10 bin m2’lik kapalı alanı ve 100 ofisiyle doğa ile iç içe bir ortamda 20 Şubat 2004 tarihinde kurulan KOÜ Teknopark’ın yeni binasını Kasım 2022’de devreye alacaklarını ve kapasitelerini iki katına çıkaracaklarını açıkladı.
Dijital dönüşüm ve inovasyon merkezi olarak da hizmet vermeyi sürdüren KOÜ Teknopark’ın alanında uzman danışmanların ve teknoloji firmalarının desteğiyle sanayiye dönük hizmetlerini devam ettirdiğini söyleyen Oğuzhan Urhan, yeni bina yatırımı ile bu alandaki faaliyetlerini artıracaklarını ve Ar-Ge alanında çalışmalarını sürdürmek isteyen yatırımcının merkezi olacaklarını kaydetti. Urhan, yeni bina yatırımı ile hem bölgedeki teknoloji ekosistemini büyütmeyi hem de bünyesindeki firmaların her türlü teknolojik, sosyo-kültürel ihtiyacını karşılamayı planladıklarını söyledi.
Yeni bina yatırımı ile mevcut teknopark firmaları konforlu ve modern çalışma alanlarına kavuşurken, yeni firmaların da Ar-Ge merkezlerini Teknoparka taşıması amaçlanıyor.

Girişimci ekosistemi destekliyor
KOÜ Teknopark’ın yüzde 65’i bilişim, yüzde 11’i elektronik sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Ekosistemin lokomotifi olarak faaliyet yürüten KOÜ Teknopark, bünyesinde barındırdığı Lazer laboratuvarıyla akademinin sanayi ile buluşmasının yanı sıra katma değerli üretimin de önünü açıyor.
Bilgi toplumuna dönüşebilmenin kilit noktasını kültürel paylaşım ve iletişim oluşturuyor. Bu anlayışla hareket eden KOÜ Teknopark, sosyal paylaşım alanlarında da yeni yatırımlar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda bünyesinde kafe, restoran, yemekhane, hobi ve spor merkezleri bulunduruyor. Bunun yanı sıra Teknopark firmalarının ürünlerini pazarlayabilmeleri, dijital görünürlüklerini artırabilmeleri için her türlü video ve fotoğraf prodüksiyonlarını gerçekleştirebilecekleri bir Green Box Video ve Fotoğraf Stüdyosunu da hizmete sunuyor.
Ürünlerini ve üretim yöntemlerini geliştirmek, ürün kalitesini ve standardını yükseltmek isteyen girişimciler, KOÜ Teknopark’ın teknolojik alt yapısında yer alan Prototip Geliştirme ve Test Merkezi’nden yararlanabiliyor.
Teknolojik bilgi üretimini ve üretilen bilginin ticarileştirilmesini teşvik etmek amacıyla açık ofis olarak tasarlanan Karbon Kuluçka Merkezi ve Karbon Girişimcilik Programı ile faaliyet gösteren ön kuluçka hizmetleri bölgedeki girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlıyor.
Yeni bina yatırımı sonrasında bu alandaki faaliyetlerini de büyütmeyi planlıyor.

Yorumlar (0)