banner565

banner472

banner458

banner457

Nitelikli İstihdam Projesi Köklü Çözüm Üretecek

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, hayata geçirecekleri Nitelikli İstihdam Merkezi Projesi ile Yalova’nın istihdam sorununa çözüm bulacaklarını söyledi.

HABER 01.10.2022, 00:01 19.10.2022, 08:56
21626
Nitelikli İstihdam Projesi Köklü Çözüm Üretecek

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Yalova Nitelikli İstihdam Merkezi Projesi ile Yalovalı gençlerin işsizlik sorununa çözüm sunmayı ve sanayinin nitelikli istihdam gücünü artırmayı hedefliyor. Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “Türkiye genelinde 15-24 yaş aralığında ve herhangi bir işi olmayıp aktif iş arayan genç nüfusun fazlalığına dikkat çekerek, “Bu yaş aralığındaki gençler için istihdam, düşük ücret ve düşük verimlilik öne çıkan problemlerdir. Mikro açıdan baktığımızda ise Yalova’da genç işsizlik oranının ülke ortalamasının üzerinde olduğu görülmektedir. İŞKUR’dan aldığımız verilere göre ilde ciddi bir işsizlik sorununu ve diğer yandan sanayicimizin de katma değer yaratacak nitelikli istihdama ihtiyacı olduğunu görüyoruz” dedi.
Özdemir, hayata geçirdikleri projeyle istihdama öncelik vereceklerini belirterek, “Yalova Makine İhtisas OSB tam kapasite faaliyete geçtiğinde 20.000 kişilik istihdam öngörüsü yapmaktayız. İstihdamın Yalova’dan karşılanması için gerek kamu gerek belediyeler olmak üzere tüm paydaşlarımızla var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Yalova Makine İhtisas OSB’de faaliyet gösterecek ve tahsisi yapılmış firmalarla birlikte gerçekleştirilen proje kapsamında, yapılan analiz çalışmalarında firmaların öncelikli üç probleminden ilk ikisinin istihdam ve nitelikli personel bulma konusunda yaşadıkları sıkıntıya dikkat çeken ve Yalova’daki sanayi iş gücü potansiyelinin geleceğe dönük olarak analiz edildiğini aktaran Özdemir, “Yapılan çalışma ile Yalova’da oluşacak istihdam arzı, insan kaynakları konusundaki sorunlar ile ihtiyaçlar belirlendi ve değerlendirildi. Nitekim bu değerlendirme sonucunda tüm il genelinde analiz yapılarak Organize Sanayi Bölgemize özel detaylı planda Yalova’da ilimizde sanayi becerilerinin gelişimi ve dönüşümü için Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Stratejisi Yol Haritası Raporu hazırlanarak ilgili kurumlarla paylaşıldı” diye konuştu.

“Nitelikli İstihdam Merkezi Projemiz hazır”
İhtiyaçların çözümüne yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir “Raporda da bahsedildiği gibi gerek Yalova Makine İhtisas OSB firmaları gerekse TR42 Bölgesi’ndeki ve ülke genelindeki OSB’lerin en önemli ihtiyaçlarından birinin nitelikli işgücü olduğunu bu çalışma ile de hem teyit etmiş olduk hem de buna yönelik hangi aksiyon planlarımızı geliştirmemiz gerektiğini çıkarttık. Bölge genelindeki işsizlere nitelik kazandırmaya yönelik yine bu rapor kapsamında yapmayı planladığımız Nitelikli İstihdam Merkezi Projemizi, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın himayesinde Yalova Valiliği’nde, Güdümlü Proje kapsamında MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) ile Nitelikli İstihdam Merkezi Projesi sözleşmesi imzalayarak başlattık.
Yalova Nitelikli İstihdam Merkezi aracılığıyla Yalova’daki işsiz bireylerin nitelik kazandırılarak ve bireylerin gelişimlerine yönelik eğitimler verilerek, sürdürülebilir istihdam edilmelerini sağlayacak bir mekanizma oluşturup, işveren ve işçi eşleşmesini hem OSB katılımcılarının hem de dış katılımcıların nitelikli istihdamla buluşmasını sağlayacak şekliyle yapay zekâ temelli portal üzerinden gerçekleştirerek etkin sonuçlara ulaşmak, eğitim alan bireylerin bölgede istihdamını sağlamak ile nitelikli istihdam anlamında dış göçü minimumda tutma amacıyla verilecek tematik danışmanlık destekleriyle yılda ortalama 400 eğitim ile 3000 sertifika verilerek bölgedeki firmaların istihdam ihtiyacının karşılanması ve nitelikli işgücünün artırılması için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmekteyiz. Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Yalova’nın parlayan yıldızlarından biri olduğunu ifade eden Bakanımız Sayın Mustafa Varank, ‘Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarımızın ihtiyaç duyacağı personelleri de işte bu Nitelikli Eğitim Merkezi Projesiyle biz sağlamış olacağız’ sözleriyle projeye desteklerini belirtmişlerdir” dedi.

“Proje desteği verilmeye devam edecek”
Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, aynı proje çatısı altındaki firmaların sürdürülebilir dönüşüm faaliyetlerini sağlayabilmeleri için; ‘Yeşil, Yalın ve Dijital Dönüşüm’ konularında da Nitelikli İstihdam Merkezi üzerinden danışmanlık ve proje desteği verilmeye devam edileceğini ifade etti. Başkan Özdemir, bu kapsamda ihalesi yapılan Nitelikli İstihdam Merkezi Projesi’nin inşaat çalışmalarının sürdüğünü, projenin 2023 yazında devreye alınacağını ve bölgenin istihdam sorununa köklü çözüm sağlanması hedeflendiğini belirtti.

Yorumlar (0)