banner565

banner472

banner458

banner457

TurkNet CEO’su Cem Çelebiler: TurkNet ile #ÖzgürlüğeGeçişYapın

Kullanıcılarını doğası gereği özgür ve yüksek hızlı internetle buluşturma misyonuyla hareket eden TurkNet, taahhütsüz, kotasız, sınırsız interneti yenilikçi bir hizmet anlayışıyla birlikte sunarak kullanıcılarına bambaşka bir deneyim yaşatıyor. TurkNet CEO’su Cem Çelebiler, şu anda 11 şehirde 700.000’den fazla hanede kullanılabilir durumda olan TurkNet GigaFiber’ın vizyonlarını, duruşlarını ve yapmak istediklerini en iyi özetleyen hizmetleri olduğunu belirterek, yıl sonunda 1 milyon haneye, 2024 yılında ise 4 milyon haneye ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor.

HABER 01.10.2022, 00:01 19.10.2022, 08:56
21269
TurkNet CEO’su Cem Çelebiler: TurkNet ile #ÖzgürlüğeGeçişYapın

TurkNet CEO’su Cem Çelebiler, “TurkNet’in misyonu, kullanıcılarını doğası gereği özgür ve yüksek hızlı internetle buluşturmak. Tüm yatırımlarımız ve geliştirmelerimiz bu misyona hizmet ediyor. Bunu sağlamak için de çalışmalarımızın ciddi bir bölümünü Ar-Ge çalışmaları oluşturuyor. Dünya standartlarında internet deneyimi için yüksek hız yeterli değil. TurkNet kullanıcıları için uçtan uca titizlikle tasarlanmış, kullanıcı odaklı bir deneyim sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Taahhütsüz, kotasız ve sınırsız interneti yenilikçi bir hizmet anlayışıyla birlikte sunarak kullanıcılarımıza bambaşka bir deneyim yaşatıyoruz” diyor.

“Yıl sonunda 1 milyon haneye ulaşmayı hedefliyoruz”
Cem Çelebiler, şunları söylüyor: “TurkNet GigaFiber; bizim vizyonumuzu, duruşumuzu ve yapmak istediklerimizi en iyi özetleyen hizmetimiz. Bugün TurkNet GigaFiber ile müşterilerimize ulaşılabilir fiyatta, dünya standartlarında internet deneyimi sunuyoruz. 1.000 Mbps’lik eşit Download ve Upload hızını taahhütsüz, kotasız sunuyoruz. Şu an bu hizmet 11 şehirde 700.000’den fazla hanede kullanılabilir durumda. Bu yıl sonu için hedefimiz 1 milyon haneye ulaşmak.”

Pek çok ilke atılan imza
Cem Çelebiler, TurkNet’in, sektördeki köklü servis sağlayıcılardan biri olduğunu belirterek, ilk günden beri internetin ve teknolojinin hep daha iyisi, daha günceli ve daha kullanıcı odaklısını hedefleyerek çalıştıklarını vurguluyor: “TurkNet’in marka DNA’sında yer alan bu dinamizm ve yenilikçi yaklaşım, değişmez denilenleri değiştirerek sektöre yön vermemizi sağladı. Taahhüdü ve kotayı kaldırmak gibi pek çok ilke imza attık. Pandemi’yle birlikte hızın önemini tüketiciler de anladı ve beklentiler yükseldi. TurkNet kullanıcılarına dünya standartlarında internet hizmeti ulaştırmak için kendi fiber altyapımızda 1.000 Mbps’lik eşit download ve upload hızı sunuyoruz.”

TurkNet yeni nesil dijital operatör
Hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların ihtiyaçları olan dünya kalitesindeki internet hizmetini TurkNet’te sunduklarını aktaran Cem Çelebiler, “TurkNet’i yeni nesil dijital operatör olarak tanımladığımız için kullanıcılarımız tüm süreçlerini dijital kanallar aracılığı ile yönetiyor. Kurumsal kullanıcılarımıza ise sunduğumuz özel çağrı merkezi, yerinde destek hizmetlerimizle işlerinin aksamadan ilerlemesini sağlıyoruz. Yenilikçi ve öncü kimliğimizle sadece rekabetten farklılaşmakla kalmıyor, hem sektöre hem de sektörün tamamından hizmet alan müşterilere ilham veriyoruz. Sektördeki ezberleri kullanıcılarımızın lehine bozarak ilerliyor ve onlar adına hep daha iyisini hedefliyoruz. Çünkü biz internetin özgürleştirici doğasına inanıyor ve herkesin hak ettiği hızda internet kullanması için çalışıyoruz” diye konuşuyor.

TurkNet ile fiyat, hız ve kalite farkı
Speedtest verilerine göre Türkiye’nin ne yazık ki Ağustos 2022 itibarıyla ortalama internet hızları konusunda 29,43 Mbps hız ile dünyada 107. sırada olduğu bilgisini veren Cem Çelebiler, şunları kaydediyor: “Biz de ülkemizin mevcut internet hızı ortalamasını yükseltmek, herkese hak ettiği gibi dünya standartlarında internet hizmeti sunmak için kendi fiber altyapımızda 1.000 Mbps’lik eşit download ve upload hızı sunuyoruz. Ülkemizde internet hizmetleri ile alakalı sorunlar hızdan ibaret değil.
Dünya standartlarında internet kullanmayı herkesin hak ettiğine inanıyor, her şeyden önce kendimiz kullanmak istediğimiz gibi bir internet hizmetini kullanıcılarımız için tasarlıyoruz. Yüksek hızlı internet lüks değil, artık bir ihtiyaç. Bunun için fiyat, hız ve kalitenin aynı oranda ulaşılabilir olması lazım. Biz de hizmet standartlarımızı bu üç faktör üzerine konumlandırarak ve aynı zamanda hizmet kalitemizi ve müşteri odaklı yaklaşımımızı da koruyarak ilerliyoruz. Hedeflerimiz ve vizyonumuz çerçevesinde yenilikçi bir hizmet anlayışını benimsiyoruz. Ülkemizdeki internet kullanıcılarının şikayetçi olduğu çoğu sorundan biz de şikayetçiyiz. Hedeflerimizi kullanıcılardan aldığımız geri bildirim ve taleplerle belirliyoruz.”

“2024 yılı hedefimiz; 4 milyon hane”
TurkNet olarak hizmetlerini sürekli daha ileri taşımak için çalıştıklarının altını çizen Çelebiler, sadece altyapı yatırımları değil hizmetlerini iyileştirecek her türlü sürece yatırım yapmaya devam ettiklerini anlatıyor: “Kendi fiber altyapımız olan TurkNet GigaFiber’de altyapı çalışmalarımız büyük bir hızla ilerliyor. Şu an 11 şehirde 700.000’den fazla hanede bu altyapı kullanılabilir durumda.
Yıl sonunda ise bu altyapıyı 1 milyon haneye ulaştırmayı hedefliyoruz. 2024 yılı hedefimiz ise 4 milyon hane. Yaygınlaşan fiber altyapımız sayesinde hem bireysel hem de kobi ve kurumsal kullanıcılarımıza da dünya standartlarında internet deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Altyapı çalışmalarımız bir yana, Ar-Ge çalışmalarımız ile kullanıcılarımızın deneyimlerini iyileştiriyoruz. Ülkemizde Ar-Ge yatırımında sayılı şirketler arasındayız. Yüksek hızı tek başına sunmak yetmiyor, kullanıcılarımızın deneyimini iyileştirmek ve süreçleri optimize etmek için yatırımlarımız da devam ediyor.”

“2023’te 48 teknoparka hizmet ulaştırmayı hedefliyoruz”
Cem Çelebiler, öğrenciler ve girişimcilerin çok önemsediklerini vurgulayarak, Türkiye’ye teknoloji üretimiyle değer katan herkese destek olmayı görev bildiklerini kaydediyor: “Teknoparklar ve üniversiteler için Dünya standartlarında, yüksek hızlı internet olmazsa olmaz. Eğer uluslararası başarılar kazanmak istiyorsak gençlere bu altyapıyı sağlamamız gerekiyor. Ülkemizde çok ciddi bir potansiyel var, gençlerin üretkenliği ve yaratıcılığı bize müthiş ilham veriyor.
Bu ülkenin gençlerine olan inancımızın en önemli göstergesi onlara ulaştırmak için çalıştığımız Dünya standartlarında internet hizmeti. TurkNet GigaFiber ile üniversitelere ve teknoparklara 1.000 Mbps’lik eşit download ve upload hızına sahip internet sunuyoruz. Bu sayede öğrenciler, girişimciler, teknoloji üretenler Dünya standartlarında internet kullanabiliyor. Şu an 22 teknoparkta, 129 devlet üniversitesinde ve birçok eğitim kurumunda TurkNet GigaFiber hizmetimiz aktif durumda. Hedefimiz ise 2023 yıl sonuna kadar bu hizmeti 48 teknoparka ulaştırmak.”

“Yapay zeka destekli çözümler sunmaya hazırlanıyoruz”
Cem Çelebiler, “İnternet deneyimine biz hep 360 derece yaklaşıyoruz. Kullanıcının her adımı bu deneyimin bir parçası. Biz de bu adımların her birini iyileştirmek için Ar-Ge ekipleri ve yatırımlarıyla çalışıyoruz. Akıllı cihazlara yönelik çalışmalarımız da bu yatırımların bir sonucu. Kullanıcıların internet deneyimini iyileştirmek için yapay zekâ destekli çözümler sunmaya hazırlanıyoruz. Yakın zamanda kullanıcılarımıza da duyuracağımız bir hizmet ile sunduğumuz deneyimi çok farklı bir noktaya taşımış olacağız. Bu konuda sona yaklaştık. Testlerimiz bitmek üzere. Kullanıcılarımızla güzel haberleri çok yakında paylaşacağız” diye konuşuyor.

“İşimizin odağında kullanıcılarımızın memnuniyeti var"
Cem Çelebiler, işlerinin odağında kullanıcıların memnuniyeti bulunduğunu anlatıyor: “Talepleri, şikayetleri, önerileri dinliyor ve bunlara göre aksiyonlar alıyoruz. Bir projeyi başarıya ulaştıran kullanıcının gerçek bir problemini çözmek veya deneyimini iyileştirmek, değer katmaktan geçiyor. Tüm süreçlerimizi kullanıcı odaklı bakış açısıyla tasarlıyor, yatırım kararlarımızı bile kullanıcılarımızın talepleri doğrultusunda alıyoruz. Örneğin; GigaFiber İstiyorum projesiyle kullanıcılar kendi yaşadıkları bölgeleri için TurkNet GigaFiber talebi oluşturabiliyor. Yani yatırım planlamalarımızı oluştururken bölgeleri belirlemekte kullanıcılarımızın talepleri bizi yönlendiriyor. Kullanıcı odaklı yaklaşımımızın en önemli göstergesi de ‘Müşteri Memnuniyet Skoru’muz. Sektörde en yüksek NPS’e sahip operatörlerden biri olmakla gurur duyuyoruz.”

TurkNet’in “Onaylamıyorum” reklam kampanyasının oluşturduğu farkındalık
Türkiye’de 100 kişiden 73’ü düşük hızda internet yüzünden sorun yaşadığını söylüyor.
Cem Çelebiler, “Onaylamıyorum” reklam filminde Türkiye’deki internet kullanıcılarının düşük hızlar, taahhüt, cayma bedeli, kotalar ya da kafa karıştıran tarifeler ile ilgili içgörülerinden yola çıktıklarını açıklıyor: “Dünya kalitesinde olmayan internet hizmetini ve taahhütleri ‘onaylamıyorum’ diyenlere; eşit indirme ve yükleme hızına sahip, gigabit internet TurkNet sunuyor, çünkü herkes dünya hızında interneti hak ediyor. Uzaktan çalışan beyaz yakalılardan online ders takip eden öğrencilere, dizi izlemekten oyun oynamaya kadar hayatın her alanına internetin değer kattığını artık biliyoruz.
TurkNet olarak doğası gereği özgür, hızlı ve taahhütsüz interneti GigaFiber ile sunuyoruz. Reklam kampanyamızın gördüğü büyük ilginin ve aldığı olumlu reaksiyonun sırrı gerçek müşteri içgörülerine dayanması. Biz müşterilerimizin yaşadıkları problemlerin farkında olduğumuzu ve hak ettikleri çözümleri sunduğumuzu anlatan bir kampanya hedefledik, başarıya ulaştık.
#ÖzgürlüğeGeçişYapın çağrısıyla herkesi dünya standartlarında internet deneyimine davet ediyoruz.”

Yorumlar (0)