banner565

banner472

banner458

banner457

Türk müteahhitler Ukrayna’yı yeniden inşa edecek

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) organizasyonunda düzenlenen ‘Ukrayna’nın Yeniden İnşası Forumu’nda, Ukrayna Yeniden İnşadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov ve Prof.Dr. Ömer Bolat tarafından ‘Türkiye-Ukrayna Yeniden İnşa Görev Gücü-Görev Tanımı Belgesi’ imzalandı.

İNŞAAT 01.03.2024, 00:04 25.03.2024, 11:27
24654
Türk müteahhitler Ukrayna’yı yeniden inşa edecek

Bakan Bolat, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e Türk müteahhitlik firmaları ile birlikte bir ziyaret düzenlemeyi istediğini belirterek, “Ukrayna, müteahhitlerimizin en fazla proje üstlendiği 12. ülke konumundadır. Firmalarımız Ukrayna’da savaşın başladığı 2022’den bu yana yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 70 projeyi başarıyla tamamlamıştır” diye konuştu.
Bakanı Kubrakov, “Savaş sonrasında altyapının düzeltilmesi çok önemli. Özel sektör buradaki hasarın giderilmesinde önemli rol üstlenecek. Ukrayna’da 500 binin üstünde konut savaş nedeniyle hasar görmüş durumda” açıklamasını yaptı.
TMB Başkanı M. Erdal Eren; “Türk müteahhitlik firmaları olarak, ülkenizin ihtiyacı olan her çeşit alt ve üst yapı projesinde yer almaya hazır ve istekli olduğumuzu bir kez daha belirtmekte yarar görüyorum” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; “Ulaşım, ticaret koridorları anlamında Türkiye orta koridorun en önemli ülkelerinden biri. Irak’taki Kalkınma Yolu projesi tamamlanmış olsaydı, bir ürün Çin’den Avrupa’ya 26 günde ulaşabilecekti. Şimdi Ümit Burnu’nun kullanılması nedeniyle bu süre 45 gün. 2024’te Kalkınma Yolu projesi ile ilgili olarak önemli bir aşama kaydedeceğiz” dedi.
Bakan Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek demiryolunun inşasına da bu yıl başlamayı planladıklarına dikkat çekti.

Yorumlar (0)
banner557