banner565

banner472

banner458

banner457

“Enflasyon yaz aylarında hızlı bir şekilde düşecek”

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program’ın (OVP) çalıştığını ve enflasyonda yaz aylarında hızlı bir düşüş beklediklerini söyledi.

REEL SEKTÖR 01.05.2024, 00:01 06.05.2024, 19:12
6666
“Enflasyon yaz aylarında hızlı bir şekilde düşecek”

Merkez Bankası’nın bir enflasyon patikası olduğunu ve 2023 Haziran ile 2024 Haziran dönemini bir dezenflasyon dönemi değil geçiş dönemi olarak gördüklerini kaydeden Bakan Şimşek, “Dezenflasyon bu yılın ikinci yarısında başlayacak. Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek. Piyasa 3-4 ay gecikmeyle hedeflerimizi yakalayacağımızı gösteriyor. Ekim’de 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 45’ti, bugün yüzde 35. Yaz aylarında hızlı düşüş olacak. Bunda baz etkisi var ama program etkisi de var. Şu anda piyasa 3-4 aylık gecikmeyle hedefi yakalayacaksınız diyor” açıklamasını yaptı.
Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemlerde çalıştığına vurgu yaptığı OVP’yi güçlendirecek adımlar attıklarını kaydederek, şöyle devam etti: “Program bizim öngördüğümüz çerçevede sonuç veriyor ama bu programı güçlendireceğiz ve Türkiye’nin her alanda reformla Türkiye’nin dönüşümünü hızlandıracağız. Sadece büyük bir ekonomi değiliz çok da güçlü performansımız var. Enflasyonun düşmesiyle birlikte dışarıdan doğrudan yatırımcıların ilgisi artacak. Türkiye’deki yatırımcılar da dışarıda yatırım yapmak yerine ülkeye yatırım yapacak.”
Zirve, Capital, Ekonomist, Start Up ve CeoLife dergileri tarafından düzenleniyor.

Yorumlar (0)
banner557