banner565

banner472

banner458

banner457

GEBKİM MTAL okul-sanayi işbirliğinde de örnek oldu

Kimya sanayinin en önemli bileşenleri arasında yer alan kompozit malzemeler, her geçen gün artan kullanım alanları ile geleceğin malzemesi olarak gösteriliyor.

OSB 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:46
20826
GEBKİM MTAL okul-sanayi işbirliğinde de örnek oldu

Güçlü bir Okul-Sanayi işbirliğini misyon edinen GEBKİM Vakfı tarafından desteklenen GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (GEBKİM MTAL) Eğitim Kadrosunun sanayi ile iç içe çalışmalar gerçekleştirmesine önem veriyor. GEBKİM MTAL, mesleki eğitimde ülkemize örnek olan bir model ortaya koyuyor.
GEBKİM MTAL öğretmenleri, Kompozit Sanayicileri Derneği’nin desteği ve işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimlerle, kompozit malzemelerin üretim prosesleri ve kullanım alanlarına yönelik bilgiler aldılar. Dernek, kompozit malzemenin ana hammaddeleri olan bağlayıcı malzemeler (Reçineler), Camelyafı ve karbon elyaf konusunda eğitimler düzenlenmesi noktasında okula destek verdi. Öğrencilerinin yanı sıra Yönetici Kadrosu ve öğretmenlerinin de sanayi ile yakın diyalog ve işbirliği içerisinde olmalarına öncelik veriliyor. Eğitimlerin ilki GEBKİM Kimya İhtisas OSB’de faaliyet gösteren Turkuaz Polyester ve Ece Boya firmalarında gerçekleştirilmişti. Camelyafı eğitimi, Şişecam’ın Çayırova’daki Bilim Teknoloji ve Tasarım Merkezi’nde düzenlendi.

GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, nitelikli bir mesleki eğitim ile kimya sektörüne “aranılan” elemanlar yetiştirmek konusunda iddialı olan GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kısa sürede farkını ortaya koyarak başarılı işlere imza attığını söyledi.

Yorumlar (0)
banner557