banner565

banner472

banner458

banner457

Gebze Güzeller OSB’de Okul-sanayi işbirliği güçbirliğine dönüşüyor 

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (GGOSB) ve KOSGEB, ‘İş ve Güç Birliği’ yapması noktasında buluştu.

OSB 01.04.2021, 00:00 28.04.2021, 10:11
21879
Gebze Güzeller OSB’de Okul-sanayi işbirliği güçbirliğine dönüşüyor 

GGOSB Yönetim Binası Konferans Salonu’ndaki programda Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan ve KOSGEB Kocaeli Batı Müdürü Hakan Demirci yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında görüşlerini katılımcılarla paylaştı.
Başkan Adem Ceylan ve Hakan Demirci’nin güç birliği kararı aldığı etkinlikte; Gebze Güzeller Mesleki Eğitim Merkezi, Festo, Yalın Enstitü ve Bilge Adam Eğitimleri, bölge firmalarının sorunları, KOSGEB ile kümelenme, ‘İş ve Güç Birliği’ konuları ele alındı. Toplantıda Festo Didaktik Genel Müdürü Alpay Özkan, ACTFK Müdürü Murat Taşçı, MEM Müdürü Selami Çiçek de konuşmacıydı. Programı MEM Koordinatörü Bora Çetinkaya sundu.
Nitelikli eleman yetiştirilmesine yönelik faaliyetlere odaklandıklarını kaydeden Başkan Ceylan, kolejde ortaokul mezunu ve lise terk öğrencilere lise diploması ve ustalık belgesi verdiklerini, OSB’de faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına yönelik kurs programları düzenlediklerini anlattı: “KO-MEK ile ‘Hayat Boyu Öğrenme’ programına yönelik imzaladığımız protokol kapsamında, kaynakçılık ve CNC gibi eğitimleri vereceğiz. Bu ayın sonunda okulumuz bünyesinde 500 kişi ile bu konularda eğitime başlayacağız.” 
Bazı firmalarla işbirliği protokolü de imzaladıklarını aktaran Ceylan, “FESTO ile imzaladığımız protokol kapsamında, FESTO, pnömatik, endüstriyel otomasyon ve temel hidrolik eğitimlerini okulumuzda verecek. Bilge Adam Teknoloji’nin yazılım, grafik tasarım ve sistem ve ağ güvenliği gibi eğitimleri okulumuzda verilecek. Türk-Alman Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde okulumuzda yüksek lisans ve master programları düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner557