banner565

banner472

banner458

banner457

MagiClick, Dock9’ı satın aldı

Dijital teknoloji ve tasarım firması MagiClick, İngiliz dijital ajans Dock9’u satın aldı.

AJANS 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:30
23406
MagiClick, Dock9’ı satın aldı

Böylece MagiClick, global ölçekte hizmet verdiği ülkelere İngiltere’yi de ekledi.  MagiClick Kurucu Ortağı Murat Kalaora, 2021’in ikinci çeyreği içinde Dock9’un ‘MagiClick London’ olarak hayatına devam edeceğini açıkladı.
Türkiye’nin önde gelen dijital teknoloji ve tasarım firmalarından MagiClick, İngiltere’de özellikle bankacılık ve finans sektöründe etkin olan dijital ajans Dock9’u satın aldı. Böylece MagiClick, global ölçekte hizmet verdiği ülkeler arasına İngiltere’yi de eklemiş oldu.
MagiClick Kurucu Ortağı Murat Kalaora, “Bugüne kadar 7 ülkede 30’un üstünde finans kurumunun dijital dönüşüm süreçlerinde önemli rol oynayan MagiClick, Dock9’ın yüzde 100 hissesini satın alarak, finansal hizmetler sektöründe Avrupa’nın önde gelen teknoloji ve dijital deneyim ajanslarından biri olmayı hedefliyor” diyor.
British Interactive Media Association (BIMA) tarafından dijital sektörde İngiltere’nin en etkili 100 kişisi arasında gösterilen Mark Lusted tarafından 2008’de kurulan Dock9’ın müşterileri arasında Aetna, Assurant, Arch Insurance, Castle Trust Bank, Kensington Mortgages, Masthaven Bank, Tradex ve Virgin Money gibi önemli finans kurumları bulunuyor.
Murat Kalaora, “Bankacılık ve finans sektörüne yönelik hizmetler konusunda dünyadaki sayılı dijital ajanslardan biri olarak; İngiltere, büyümeyi planladığımız öncelikli pazarların başında geliyor. Bu hedef doğrultusunda temasa geçtiğimiz Londra bazlı Dock9’ın sektördeki saygın konumu ve mevcut müşteri portföyünün kalitesi, bu stratejik satın alma kararını vermemizde önemli rol oynadı” diye konuştu.
MagiClick büyük şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde önemli rol oynayan bir teknoloji ve tasarım şirketi. Murat Kalaora, 1996’dan beri teknoloji ve tasarımı birleştirerek müşterilerinin kolay kullanılır, estetik ve kusursuz dijital hizmetler sunabilmelerini sağladıklarını anlatıyor: “Kullanıcı araştırması ve kullanıcı deneyimi tasarımı ile başlayıp arayüz tasarımı ile devam eden ve sonrasında yazılım geliştirme ve sistem entegrasyonu ile tamamlanan hizmetlerimiz ağırlıklı olarak kurumsal portaller, mobil ve web tabanlı dijital bankacılık uygulamaları, içerik yönetim uygulamaları, intranetler ve elektronik ticaret uygulamaları gibi şekillerde son kullanıcılara ulaşıyor. 160’ın üstünde tam zamanlı çalışanımızla Londra, İstanbul ve Dubai ofislerimiz üzerinde bugüne kadar 10 ülkede birçok dijital dönüşüm projesine imza attık. Telekom, akaryakıt, hHavacılık ve gıda gibi pek çok sektörden müşterilerimiz bulunmakla birlikte ağırlıklı olarak hizmet sunduğumuz sektör; bankacılık ve finans. Türkiye, İngiltere, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Mısır ve Azerbaycan’da 30’un üzerinde finans kurumuna hizmet vermekteyiz.”
Murat Kalaora, şunları dile getiriyor: “Dijital dönüşüm hizmetleri sunan ve aralarında Akbank, Denizbank, HSBC, Fibabanka, QNB Finansbank, Garanti BBVA Yatırım, İş Yatırım, Kuveyt Türk, Odeabank, Teb Yatırım, Türkiye Finans, Vakıfbank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası gibi Türkiye’nin önde gelen finansal kurumlarının bulunduğu geniş bir müşteri portföyüne sahip MagiClick yurtdışında da Bank Audi, First Abu Dhabi Bank ve QNB gibi ülkelerinin en büyük bankalarının dijital dönüşüm süreçlerinde önemli rol oynuyor. MagiClick  finans sektörü dışında Türk Telekom, IKEA, Domino’s, Türk Hava Yolları, Medipol, Arçelik ve Opet gibi alanlarında lider kurumlara da hizmet veriyor. En hızlı büyüyen teknoloji şirketlerin listelendiği Deloitte Technology Fast 50 Programı’na 10 kez girmeyi başaran MagiClick, bugüne kadar BAI Global Innovation Awards, Global Finance Awards, Efma, Global Banking & Finance Review, IR Global Rankings ve The Stevies gibi organizasyonlarda çok sayıda ödüle de layık görüldü.”
Kritik projelere, hızlı ve kaliteli çözümler: Murat Kalaora, müşterilerinin MagiClick’i tercih etmesinin birkaç temel sebebi bulunduğuna değiniyor: “Bunlardan ilki üstlendiğimiz projelere bütünleşik olarak bakıp resmin tümünü görebilmemiz. Hem teknoloji hem de tasarım kültürünü aynı anda ve aynı değerde özümseyerek dijital dönüşüm süreçlerinin her aşamasını üstlenebilen şirketlerin sayısı çok fazla değil. Çoğu zaman çatışan farklı disiplinlerin ortak bir amaç doğrultusunda verimli bir şekilde çalışmalarını sağlamak hem uzun zaman içerisinde oluşan bir şirket kültürünü hem de bu kültürün devamlı olmasını sağlayabileyecek düzeyde bir şirket yapısı ve büyüklüğünü gerektiriyor ki, MagiClick olarak bunu çok iyi başardığımızı düşünüyorum. Rekabette bizi öne geçiren diğer bir konu tabii ki sektörel deneyim ve bilgi birikimi. Örneğin; bankacılık ve finans sektörünü düşündüğümüzde bizim sunduğumuz bütünleşik hizmetleri bu ölçekte onlarca finans kurumuna başarıyla vermiş olan çok şirket yok. Müşterilerimiz genellikle çok büyük ve hataya az tahammülü bulunan kurumlar. Örneğin; dijital bankacılık uygulamaları veya kompleks elektronik ticaret sistemlerinin oluşturulması gibi kritik projeler sözkonusu olduğunda bu kurumlar bizim gibi, projede ortaya çıkabilecek tüm problemleri önceden öngörebilen ve hızlı çözümler üretebilen deneyimli bir iş ortağı ile çalışmayı tercih ediyorlar.”
Dock9, MagiClick London olacak: Yaklaşık beş yıldır Orta Doğu pazarında aktif olarak bulunduklarını ve halihazırda Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Lübnan’ın en büyük bankalarına dijital iş ortağı olarak hizmet verdiklerini kaydeden Murat Kalaora, bu pazarlarda elde ettikleri başarıların sonrasında yaklaşık bir yıldır daha gelişmiş ve büyük bir pazara sahip İngiltere’de ofis açmayı planladıklarını, bu pazara en doğru giriş yönteminin de organizasyon ve müşteri anlamında kendilerine hızlı bir baz oluşturabilecek bir satınalma yapmak olduğuna karar verdiklerini anlatıyor:  “Pazar araştırması ve alternatif şirketlerin değerlendirilmesi sürecinin sonunda, bizim gibi bankacılık ve finans sektörüne yönelik dijital çözümler konusunda uzmanlaşmış ve müşterileri arasında Aetna, Assurant, Arch Insurance, Castle Trust Bank, Kensington Mortgages, Masthaven Bank, Tradex ve Virgin Money gibi önemli finans kurumları bulunan Dock9’a teklif yapmaya karar verdik.  Şirket ortaklarıyla tanıştığımız ilk günden beri finansal hizmetler teknolojisinin geleceğine bakış açımız, vizyonumuz ve iş yapış kültürümüz büyük ölçüde örtüştüğünden satınalma süreci oldukça hızlı ve sorunsuz şekilde sonuçlandı, Ocak 2021 itibariyle Dock9’ı bünyemize kattık. Kısa bir entegrasyon sürecinin sonunda 2021’in ikinci çeyreği içinde Dock9 artık ‘MagiClick London’ olarak hayatına devam edecek.”

2023 hedefi; İngiltere pazarında yüzde 100 büyüme
Bugüne kadar yurtdışında çok sayıda proje gerçekleştirdiklerini, her pazarın kendi içinde farklı dinamiklere sahip olduğunu, genel iş yapış kültüründen tercih edilen teknolojilere kadar farklılık gösterebildiğini belirten Kalaora, “Dock9 satınalması bize İngiltere’de halihazırda pazar dinamiklerine hakim ve başarıyla işlemekte olan bir yapıyla entegre olma imkanı sağlıyor. Müşteri portföyünüzde ne kadar kurumlara bulunsa da yerel pazarda başarı elde etmenin yolu büyük ölçüde yine aynı pazarda sahip olduğunuz referanslardan geçiyor. Dock9 İngiltere’de özelikle kredi kurumları ve sigorta alanında önemli bir müşteri portföyüne ve bilinirliğe sahip. Dolayısıyla bu satınalmanın, sıfırdan bir ofis açma ile karşılaştırıldığında bize en az 3-4 seneye karşılık gelen bir ivme kazandırdığını düşünüyorum. İngiltere’deki mevcut ve yeni müşterilere artık çok daha geniş bir hizmet portföyü, yetenek seti ve uluslararası deneyimlerimizi sunuyoruz ki bunun meyvelerini satınalmanın üstünden daha iki ay bile geçmeden hızla görmeye başladık. 2023 sonuna kadar İngiltere pazarında yüzde 100’lük bir büyüme sağlayarak halihazırda ciromuzun yaklaşık yüzde 25’i düzeyinde olan yurtdışı gelirlerimizi yüzde 50’nin üstüne çıkartmayı hedefliyoruz” açıklamasını yapıyor.

İstanbul, Londra ve Dubai ofislerinde 160
MagiClick Kurucu Ortağı Renée Tiyano, “Bu satın alma ile birlikte hizmet sunduğumuz global müşteri portföyümüzü daha da genişletme fırsatı bulacağız. İstanbul, Londra ve Dubai ofislerinde 160’ın üzerinde çalışanımızla bugüne kadar kaydettiğimiz sağlıklı büyüme ivmesinin artarak devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Satın alma sonrasında MagiClick’in İngiltere operasyonlarından sorumlu CEO’su olarak görev yapacak olan Mark Lusted ise şunları söyledi: “13 yıl içinde bankacılık ve finans alanındaki en saygın dijital çözüm sağlayıcı şirketlerden biri haline getirdiğimiz Dock9’ın geleceğini, MagiClick gibi bu alanda yüksek deneyime sahip sayılı şirketlerden biriyle birleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. MagiClick’in geniş deneyimi ve hizmet portföyünü kendi yeteneklerimizle birleştirerek İngiltere’de bugüne kadar elde ettiğimiz başarılardan çok daha fazlasına kısa zamanda ulaşacağımızı düşünüyorum.”

Yorumlar (0)