banner565

banner472

banner458

banner457

“Kahramanmaraşımızı savunma sanayi merkezi haline getiriyoruz”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde, Deprem Konutları Anahtar Teslim Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Kahramanmaraş’ımızı savunma sanayi merkezi haline getiriyoruz. TUSAŞ havacılık yapısalları üretecek tesis inşa ediyor. ANKA İHA’nın da arasında olduğu havacılığa ait parçaların üretimi burada yapılacak” dedi.

DEPREM GÜNDEMİ 01.03.2024, 00:01 25.03.2024, 11:04
24719
“Kahramanmaraşımızı savunma sanayi merkezi haline getiriyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde sadece konut, cadde, meydan yapmadıklarını, bu  şehirleri üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla geleceğe hazırlayacak adımların altyapısını kurduklarını söyledi: “Savunma Sanayii Başkanlığımız tarafından yapılan planlamayla Hatay Kırıkhan’da Roketsan için bir sanayi alanı kuruyoruz. Gaziantep’te TUSAŞ vasıtasıyla karbon fiber tesisini hayata geçirdik. Kahramanmaraş’ta yine TUSAŞ vasıtasıyla havacılık yapısalları üretecek büyük bir tesis inşa ediyoruz. İnsansız hava aracımız ANKA’nın da aralarında olduğu havacılığa ait pek çok parçanın üretimi artık burada yapılacak. Airbus ve TUSAŞ işbirliğiyle şehrimize önce bir meslek yüksekokulu açıyoruz. Şehrimizin ikinci üniversitesini bünyesine gerekli takviyeleri yaparak İstiklal Teknik Üniversitesi’ne dönüştürüyoruz. TÜBİTAK’ın desteğiyle faaliyete geçecek bilim merkeziyle çocuklarımızı bu alana teşvik edecek bir diğer adımı da atıyoruz.”

Adıyaman’da 2 bin 798 konut teslim edildi
Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Depremde yıkılan 6 binin üzerindeki binaya ilave olarak acil yıkılacak durumda 8 binin üzerinde ağır hasarlı olarak da 19 binin üzerinde bina vardı. Adıyaman’da yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400’e yakın işyeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz. Halen inşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Savunma sanayi alanında Adıyaman’da atılan adımlarla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayi şirketlerimizin ortaklığıyla, TUSAŞ koordinasyonunda laboratuvar, test altyapısı, kablo, konnektör, kablaj üretim tesisi kuruyoruz” dedi ve  kurulacak Aile ve Gençlik Fonu’nun önceliğinin deprem bölgesi olacağını kaydetti.

Yorumlar (0)
banner557