banner565

banner472

banner458

banner457

Akbank, girişim bankacılığında ana banka olmayı hedefliyor

Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, Akbank olarak, Türkiye’nin girişim ekosisteminin ana bankası olma hedefiyle güçlü atılımlarda bulunduklarını; 2023’te Akbank Girişim Bankacılığı’nı hayata geçirdiklerini, bu yıl da Ak Portföy ve ARYA Yatırım Platformu işbirliğinde girişimcilere özel uçtan uca hizmet modelini geliştirdiklerini açıkladı.

FİNANS 01.04.2024, 00:00 22.04.2024, 10:20
15346
Akbank, girişim bankacılığında ana banka olmayı hedefliyor

Yeni yapılanmasıyla Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine güçlü bir destek sağlamayı hedefleyen Akbank, girişimlere yönelik yeni nesil hizmet modelini Akbank Girişim Bankacılığı çatısı altında teknogirişimler ve start-up’larla buluşturacak. Girişimlerin güçlenmesi ve uluslararası arenaya açılmasında ihtiyaç duydukları tüm hizmetleri uçtan uca sunmaya hazırlanan Akbank, bu doğrultuda Ak Portföy ve ARYA Yatırım Platformu ile stratejik ortaklık başlattı. Böylece start-uplar ve teknogirişimler ihtiyaç duydukları finansal ürünlerle mentorluk, network ve danışmanlık gibi hizmetlere tek adresten ulaşabiliyor.
Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz; Türkiye’nin girişim ekosisteminin ana bankası olma hedefiyle güçlü atılımlarda bulunduklarını açıkladı: “Akbank’ın gücü, deneyimi ve uzmanlığını Akbank Girişim Bankacılığı çatısı altında ekosistemimizin hizmetine sunuyoruz. Girişimlerin dinamik yapısına uygun geliştirdiğimiz avantajlı hizmetler ve finansman ürünlerimizin yanında, Ak Portföy ve ARYA Yatırım Platformu ile oluşturduğumuz servis modeliyle girişimcilerin yanlarında olmaya hazırız. Girişimciliği, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve sürdürülebilir kalkınması için hayati bir unsur olarak görüyoruz. Bu doğrultuda en iyiyi ve en yeniyi sunmayı ve girişimcilerin ilk adresi olmayı hedefliyoruz.”
Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, “500 milyar eşiğini aşan varlık büyüklüğüyle özel sektörde Türkiye’nin lider portföy yönetim şirketi ve dünyanın en büyük 500 portföy yönetim şirketinden biri olarak, ülkemizde yatırım alanındaki güçlü dönüşümün öncülüğünü üstleniyoruz. Türkiye girişimcilik ekosistemine yönelik çalışmalarımız da bu stratejik hedefin önemli bir parçası olacak. Yeni işbirliğimiz, teknoloji, ihracat, kurumsal strateji, insan kaynakları, organizasyon ve dijital dönüşüm gibi konularda aynı zamanda üst düzey danışmanlar, mentorlar, yatırımcılar ve start-uplar’dan oluşan güçlü bir ekosistem de yaratacak” diye konuştu.
ARYA Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter, cinsiyet dengesini gözeterek platformlarını kapsayıcılık üzerine tekrar inşa ettiklerini, yeni misyonlarıyla birlikte Türkiye’nin ilk cinsiyet dengeli fonunu kurduklarını, Akbank’ın stratejik ortaklığında, girişimcilere daha kapsamlı destek ve fırsatlar sunarak, girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirmeye hazırlandıklarını anlattı.
Alternatif Finansman ve Mentorluk Desteği: Akbank Girişim Bankacılığı çatısı altındaki özel servis modelinde banka, yatırım, mentorluk ve network odaklı güçbirliği ile girişimciler, her aşamada destekleniyor. Akbank Girişim Bankacılığı müşterilerinin de yer alacağı 20 milyon dolar tutarındaki girişim sermayesi fonu kapsamında Ak Portföy ile anlaşma sağlandı. Ak Portföy Birinci Teknoloji Girişim Sermayesi ile minimum 300 bin dolar yatırım arayan Akbank Girişim Bankacılığı girişimlerine destek sağlanacak. ARYA Yatırım Platformu işbirliğiyle Akbank Girişim Bankacılığı müşterileri, mentor ve melek yatırımcı ağına dâhil oluyor. Erken aşama teknoloji girişimlerinin yatırım alma süreçleri için kapsamlı bir program da sunuluyor.
Akbank, İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de girişimlere özel müşteri temsilcilerinin bulunduğu şubelerin sayısını 6’ya çıkaracak. Akbank’ın start-up ve teknogirişimlere özel tasarladığı birçok ürün ve avantajlarıyla Teknogirişim Paketi’nin yanı sıra Akbank Girişim Bankacılığı, bankacılık dışı hizmetleriyle de farklılaşıyor. Girişimler, Mükellef ve Workhy’den yurtiçi ve yurtdışı şirket kurulumu ve büyüme desteği, Kolektif House’dan ortak ve esnek ofis kullanımı, Usemagnetiq’ten dijital pazarlama desteği, Paraşüt’ten ön muhasebe çözümü ve e-fatura hizmeti, AKÖde üzerinden e-ticaret ödeme altyapısı, Microsoft üzerinden Azure kredi desteği, Malogra’dan proje ve hibe danışmanlığı, MG Legal’den hukuk danışmanlığı gibi birçok ürün ve hizmetten yararlanıyor.

Yorumlar (0)