banner565

banner472

banner458

banner457

2021 yılını başarıyla tamamlayan; YALOVA MAKİNE İHTİSAS OSB “YEŞİL OSB” MARKA TESCİLİ ALDI

Küresel ısınmanın Dünya’da etkilerini daha çok hissettirdiği günümüzde Dünya ülkeleri bu soruna karşı büyük önlemler almaya ve büyük iş birlikleri yapmaya yöneldi. Küresel ısınmanın etkisiyle Dünya’da ekolojik dengenin bozulması hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Kyoto Protokolü gibi uluslararası girişimlerin başlatılmasında rol oynadı.

HABER 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:47
23368
2021 yılını başarıyla tamamlayan; YALOVA MAKİNE İHTİSAS OSB “YEŞİL OSB” MARKA TESCİLİ ALDI

Yalova Makine OSB, “Yeşil OSB” Marka Tescili aldı!
Ülkemizde 11. Kalkınma planı çerçevesinde; ‘Yerli, Yeşil, Yenilikçi, Yüksek Teknolojili ve Yalın’ mottoları ile yola çıkan Yalova Makine İhtisas OSB, ‘Yeşil Mutabakat’ maddeleri ile ‘Sürdürülebilir Yeşil OSB’ kavramına çok önem verdiğini her fırsatta belirtiyor. Yalova Makine İhtisas OSB, çevreci çalışmalarla ekosistem için ilkleri başarmayı ve diğer OSB’lere model olabilecek projeleri hayata geçirmeyi hedeflediğini belirtiyor. Bu bağlamda TSE ile başlattıkları Yeşil Sertifikasyon ve Yeşil OSB yol haritası kapsamında yeşili kurum kültürü haline getirmek için ilk adımlardan olan “Yeşil OSB” marka tescilini aldıklarını açıkladılar.

Özdemir: “Sınırlarımız içinde Güvenli Yeşil Bina oranı %100 olmalı”
Konu ile ilgili Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, şunları söyledi: “Tüm dünyayı ilgilendiren ‘İklim Krizi’ ve ‘Küresel Isınma’ sorunları maalesef enerji sorununu da beraberinde getirmiştir. Bu bağlamda Yalova Makine İhtisas OSB bu sorunlara duyarlı davranarak yenilenebilir enerji kaynaklarına ve karbon ayak izi azaltımına önem verip, sınırları içerisindeki yapıların %100’ünün ‘Güvenli Yeşil Bina’ kapsamında sertifikalı olmasını hedeflemektedir. Organize Sanayi Bölgemiz’in (OSB), ‘Yeşil OSB’ olma planları içerisinde olmazsa olmaz çalışmalarından biri de Sıfır Atık Sistemi’nin kurulmasıdır. Yalova ilinde bazı ambalaj atıkları haricinde evsel ve endüstriyel atıkların geri kazanımının sağlanabileceği tek tesis YAKAB’tır. Bu nedenle Organize Sanayi Bölgesi içerisinde ‘Atık Yönetimi Tesisi’ kurulması ihtiyacı doğmuştur. Kurulacak olan entegre atık yönetimi tesisi ile OSB sınırları içerisinde yer alacaktır. Tesisisin izin lisansı kapsamında alabileceği her türlü atığın geri kazanım/bertaraf hizmeti sağlanacaktır.”
Yeşil OSB olma hedefi kapsamında, kaynakların verimli kullanımı için, yeşil teknolojilerin kullanılacağı ve yeşil yatırımların yapılacağını belirten Özdemir, “Söz konusu projelerimiz ‘Yerli ve Yeşil’ şiarını tamamlar niteliktedir” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)