banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

22 proje 128 milyonluk dev bütçe

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih  Kacır, birtakım programlara katılmak için geldiği Konya’da, Vali Vahdettin Özkan ve il protokolüyle toplantı yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı da ziyaret ederek, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Mali Destekleri Protokol İmza Töreni’ne katıldı.

HABER 01.03.2024, 00:01 25.03.2024, 09:42
24744
22 proje 128 milyonluk dev bütçe

Konya’da 2024’te, toplam bütçesi 128 milyon lira olan 22 projeyi hayata geçireceklerini belirten Bakan Kacır, “Bugün imza atacağımız 22 proje kapsamında kuracağımız modern sulama sistemleri ve seralar, sağlayacağımız makine ve ekipman destekleri, eğitim ve yayım faaliyetleriyle şehrimizde tarım ve hayvancılıkta kalite ve verimliliğin artırılmasına katkı vereceğiz” diye konuştu.
Bakan Kacır, Orweld Gazaltı Kaynak Telleri Fabrikası’nın açılışını yaptı.  Türkiye’nin yeni nesil endüstri politikasının somut örneğinin Togg olduğunu dile getiren Bakan Kacır, “Önümüzdeki dönemde batarya teknolojileri, çip üretimi, uzay teknolojileri, biyoteknoloji, hiper ölçekte veri merkezleri, güneş, rüzgar ve hidrojen enerjisi sistemleri alanlarında lider teknoloji girişimlerini destekleyeceğiz. Yatırım teşvik sistemimizi revize ederek, büyük ölçekli yatırımlarla arz güvenliğini sağlayacak, yüksek teknolojiye yönelik yatırımları artıracak, böylece cari açığın azaltılması ve fiyat istikrarı hedefine daha fazla katkı vereceğiz” açıklamasını yaptı.
Bakan Kacır, açılışı yapılan tesisle birlikte, metal işleme sektörünün vazgeçilmez parçası olan kaynak tellerinde yerli üretim kabiliyetlerini güçlendireceklerini, 300 kişiye istihdam sağlayacak tesisin milli teknoloji hamlesinin başat sektörlerinin ihtiyaç duyduğu kaynak tellerini yerli imkanlarla tedarik etmeye imkan sağlayacağını belirtti.

Yorumlar (0)