banner565

banner472

banner458

banner457

BAKZİFED Başkanı Bahri Küpeli; “Kurtuluş üretimde”

Batı Karadeniz Bölgesi iş insanlarının çatı kuruluşu BAKZİFED (Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu) 2. Olağan Genel Kurulu’nu Bartın Amasra’da yaptı. Genel kurulda Başkan Bahri Küpeli güven tazeledi.

HABER 01.05.2019, 08:50 21.05.2019, 11:44
11016
BAKZİFED Başkanı Bahri Küpeli; “Kurtuluş üretimde”

Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu BAKZİFED’in 2.Olağan Genel Kurulu Bartın Amasra’da yapıldı. Genel Başkan Bahri Küpeli güven tazelerken yeni Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri de belli oldu. Genel kurulun divan başkanlığını Mali Müşavir İsmail Külah, divan ikinci başkanlığını; BAGSİAD Başkanı Fahri Özsoy,  divan katipliğini ERGİKAD Üyesi Derya Gökbulut Sağlam yaptı. Yeni Yönetim Kurulu; Bahri Küpeli, Meltem Öz, Fahri Özsoy, Mine Ayyıldız, Ömer Ağartan, Şükran Ertüngü, Nilgün Efes, Abdullah Kobalas, Yılmaz Akdeniz, Soner Aygün, İsmail Külah, Denetim Kurulu; Sevilay Gündoğan, İbrahim Cesur, Necla Gündüz, Disiplin Kurulu; Nuray Alpboğa, Derya Gökbulut Sağlam, Dilek Aslankaya oldu.
Yeni yönetimle yeni başarılara: BAKZİFED Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Bahri Küpeli, BAKZİFED’in kurulduğu 2015’ten bu yana Batı Karadeniz Bölgesi’nde yarattığı sinerji ile iş insanlarının moral ve motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Küpeli, BAKZİFED’in, Avrupa’da 12 milyon 500 bin firma, 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf Sanatkarlar ve KOBİ Birliği (UEAPME) Üyesi  olan TÜRKONFED’in Batı Karadeniz ayağını oluşturduğunu belirterek, ‘Türkiye’nin kurtuluşu üretimde” dedi. Batı Karadeniz Bölgesi’ni iş dünyasının fedakar, vefakar, cefakar, seçkin üyeleri ile kalkındırmak için her çabayı göstermeye devam edeceklerini belirten Küpeli, bölgenin güçlenmesi, Türkiye’nin kalkınması yolunda yeni yönetimle yeni başarılara koşulacağını söyledi.
Küpeli, BAKZİFED 2. Olağan genel kurulunda alınan kararlar gereği, 2019-2021 çalışma dönemine vizyoner hedeflerle girerek Zonguldak, Bartın ve Karabük’te kalıcı hizmetlere imza atacaklarını, KOBİ’lerin ulusal ve küresel gücü olma yolunda ilerleyeceklerini kaydetti: “Kalkınma vizyonları geliştirerek, uluslararası entegrasyona ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olacağız. Bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomi politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Demir-çelik ve taşkömürü gibi sanayinin ana girdilerinin üretiminde Türkiye’nin önde gelen bölgesi olan Batı Karadeniz’in ekonomik değer taşıyan tüm ürünlerini ülke ekonomisine kazandırmak için projeler hazırlayacağız.”
Küpeli, kapsamlı araştırma-geliştirme raporları, çok sayıda bölgesel ve tematik toplantı ile siyaset, ekonomi, toplumsal sorunlar ve benzeri alanlarda Batı Karadeniz iş dünyasını bir araya getirmeyi başaran BAKZİFED’i, “Bölgede üretim gücü oluşturan üyelerinin dünya ile kurduğu köprü” olarak tanımladı.
Bahri Küpeli, TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) bölgesi ve yakın çevresinde faaliyet gösteren, ortak ilke, akıl ve hedefleri benimseyen, kuruluş amaçları aynı sanayici ve iş insanları dernekleri olarak; bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunacaklarını bildirdi: “Federasyonumuza bağlı derneklere kayıtlı 1500’e yakın üyemiz var. Bu üyelerin içerisinde, hizmet, üretim ve yatırım alanlarından iş insanları bulunuyor. Federasyonu kurarken bölgeye inovatif hareket getirmek, bölgedeki iş insanlarına daha aktif hareket etme olanağı sağlamak, bölgeye daha fazla yatırımcı getirmek, bölgedeki yatırımcıların çalışmalarını genişletmek için yola çıkmıştık. Bölgemizde ekonomik güç yaratan çok ciddi girişimcilerimiz var. Onlara yol arkadaşı olmak ve yol haritalarına yardımcı olmak istiyoruz. Federasyonumuz bünyesinde kurulması planlanan iktisadi şirket vasıtasıyla birçok ürünü tanıtmayı hedefliyoruz. Bu konuda çalışmayı başlattık. Bartın, Karabük ve Zonguldak’taki üretimi, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafına ulaştırmak istiyoruz. Her ürün, ciddi bir şekilde Türkiye genelinde tanınır hale gelecek.”

Yorumlar (0)