banner565

banner472

banner458

banner457

BİGG Spor Ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul’da düzenlenen TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı (BİGG) Spor Ödülleri’ne Bakan Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı.

HABER 01.04.2024, 00:01 22.04.2024, 10:24
14656
BİGG Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK BİGG Spor Ödülleri’nde yaptığı konuşmada, “Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile spor araştırmaları programı kapsamında yeni bir çağrıya çıkıyoruz. Bu çağrı ile sportif faaliyetlerde karşı karşıya kalınan zorlukları ve güncel yönelimleri ele alan bilimsel araştırma projelerini destekliyoruz. Çağrısı kapsamında yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızla, gençlerimizi 21. yüzyılın yetkinlikleriyle buluşturarak genç istihdamını güçlendireceğiz. Gençlerimizde iklim ve çevreye duyarlılıklarını, bilinçlerini artıracak politika ve uygulama modellerini geliştireceğiz” açıklamasını yaptı.
Ödül alan bazı projeler: Elektronik Performans Takip Sistemi (EPTS), Kablosuz Sporcu Eğitim ve Antrenman Geliştirme Sistemi, Taşınabilir Kablolu Fitness Ekipmanı ve Dijital Koçluk Uygulaması, Yapay Zeka Destekli Robotik Tedavi Sistemi, Sanal Gerçeklik Destekli Yeni Nesil Denge, Refleks ve Zıplama Yüksekliği Ölçüm Cihazı, Yapay Zeka Oyuncu Endeksi ve Analiz Platformu, Giyilebilir Tüm Vücut Kas Uyarım Sistemi, Öngörülü Oyuncu ve Takım Performans İstatistikleri Üreten ve Görselleyen Yazılım.

Yorumlar (0)