banner565

banner472

banner458

banner457

Bulut bilişim pazarı 1 trilyon dolara ulaşacak

Kullanılan cihazların ve harici depolama alanlarının yetersiz gelmeye başlamasıyla giderek güçlenen bulut bilişim pazarının, 2028’e kadar 1 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. 

HABER 21.03.2022, 09:57 21.03.2022, 10:00
1560
Bulut bilişim pazarı 1 trilyon dolara ulaşacak

Son yıllarda büyük bir ivme kazanarak hayatımızın önemli bir parçası haline gelen dijitalleşme, her sektöre ve her alana yayılarak geleceği şekillendirmeye devam ediyor. Dijital bir çağda yaşamanın beraberinde getirdiklerini karşılayamayan kurumlar rekabet ortamının dışında kalırken teknolojiye yatırım yapanlar ise sektörde farklarını ortaya koyuyor. Büyük ve hassas verilerin internet üzerinden güvenli bir şekilde depolanabilirliğine ve bu verilerin erişilebilirliğine imkan tanıyan bulut bilişim pazarının, Research and Markets’in araştırmasına göre 2028 yılına kadar 1 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Dijitalleşme ile birçok sektörde veri depolama talebi artış gösterirken bulut bilişim yatırımlarını en fazla artırmayı planlayan sektörlerin imalat, hizmet ve bankacılık olduğunu aktaran Teletek Bulut Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Taner Tekeci, bulut bilişimin kurumlara sağladığı 4 faydayı paylaşıyor.

Bulut bilişim yatırımları artıyor
Covid-19 salgınıyla birlikte uzaktan çalışma düzenine geçilmesi, çoğu kuruluşun dijital dönüşüm girişimlerini hızlandırmasına neden oldu. İş sürekliliğini sağlamak isteyen kurumlar bulutun güvenli ortamından ve gücünden faydalanmaya başladı. Öyle ki bulut tabanlı teknolojilerin sağladığı fırsatların farkında olan sektörler önemli yatırımlar yapıyor. İmalat sektörü 19.7 milyar dolar, profesyonel hizmetler 18.1 milyar dolar ve bankacılık sektörü ise 16.7 milyar dolar olmak üzere bulut bilişime olan yatırımlarını artırmayı planlıyor.

Bulut bilişime yatırım yapmanın sağladığı 4 fayda
Rekabetin dijital ortamlara taşınması verilerin depolanmasına, veri güvenliğine ve veri işleme kapasitelerine dair endişeleri artırıyor. Bu gibi endişelere hızlı ve etkin çözüm üreten bulut bilişimin gelecekte önemli yatırımlar alacağını aktaran Teletek Bulut Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Taner Tekeci, yenilikçi çözümleriyle giderek güçlenen ve büyüyen bulut bilişimin kurumlara sağladığı 4 faydayı sıralıyor.

1) Bulut tabanlı sistemler ölçeklenebilirliğe olanak tanır. Bulut tabanlı teknolojiler kurumların kısa vadeli ya da geçici BT kapasitesi ihtiyaçlarına yönelik aksiyonları daha rahat almasına imkan veriyor. Bulut bilişim sayesinde bulut platformu hizmeti sunan şirketler, donanım yönetimi tarafını devraldı. Şirketler bulut bilişim sayesinde, şirket içi bir ortamda 10 ila 18 hafta yerine artık dakikalar içinde dilediği kadar sunucuyu çalıştırabiliyor. Hızlı bir şekilde ve önceden altyapı yatırımı gerektirmeyen ölçeklendirme yeteneği sayesinde kaynakların kolaylıkla artırılmasına veya azaltılmasına olanak tanıyan bulut bilişim, kurumlara zamandan ve paradan tasarruf sağlıyor.
2) Felaketten Kurtarma senaryolarının devreye alınmasını hızlandırır. İşler her zaman yolunda gitmeyebiliyor. Böyle zamanlarda doğru aksiyonları almak hayati önem taşıyacaktır. Bulut tabanlı felaket kurtarma ve işyeri dışı yedekleme çözümü ile şirketler, Coğrafi olarak yedekli Teletek Bulut Platformu’ndaki depolama alanlarına tam olarak tümleşik, hızlı ve güvenli bir yedekleme sağlayabiliyor.
3) Verilere her yerden ve güvenli erişim imkanı vardır. Pandemi dönemiyle birlikte uzaktan çalışma modelinin hayatımızda önemli bir yer edinmesi, bulut tabanlı teknolojilere karşı eğilimi artırdı. Bulut bilişim, internet tabanlı oluşu sayesinde zaman ve mekan fark etmeksizin her yerden erişim imkanı sunarak iş sürekliliğini sağlamaya yardımcı oluyor.
4) Verileri güvende tutar. Kurumlar her zaman verilerinin güvenliğini sağlamak ister çünkü olası bir siber saldırı; itibar kaybı, finansal maliyet ve müşteri kaybı gibi birçok ciddi soruna yol açıyor. Virüs koruması ve güvenlik duvarları gibi birçok gelişmiş özelliği bir arada sunan bulut tabanlı teknolojiler verileri güvende tutmaya yardımcı oluyor.

Yorumlar (0)
banner557