banner565

banner472

banner458

banner457

Bulutistan, tüm bulut hizmetlerini Private Cloud kapsamında sunuyor

Şirketlere taahhütsüz sözleşme ve sözleşmeden istenildiği an çıkabilme özgürlüğü sunan Bulutistan, bunun yanında yetkin referansları, verileri KVKK şartnamelerine uygun olarak Türkiye’deki veri merkezlerinde tutması, maliyet avantajı ve TL bazlı fiyatlama modeli ile öne çıkıyor. Bulutistan İcra Kurulu Üyesi Mutlu Ataç, “En önemli ve ayrıştırıcı özelliğimiz, tüm bulut hizmetlerini Private Cloud kapsamında sunmamız” dedi.

HABER 01.02.2022, 00:01 23.02.2022, 09:32
18747
Bulutistan, tüm bulut hizmetlerini Private Cloud kapsamında sunuyor

Türkiye’nin ilk yerel bulut servis sağlayıcı şirketi olarak 2015’te 4 kişi ile kurulan Bulutistan   bugün 100’den fazla çalışanıyla hizmet verirken, 2022 sonunda hem Türkiye’deki hem de açacakları global ofislerde istihdamı artırmayı planlıyor. Dijitalleşmenin, hızın ve yüksek performansın hedeflendiği, regülatif engellerin olmadığı (Bankacılık gibi kritik sektörler) her sektör ve her şirkete hizmet götüren Bulutistan’ın, ilaç, eğitim, lojistik, enerji, perakende gibi sektörlerde 450’nin üzerinde müşterisi bulunuyor.
“Çözümlerimizi farklı katmanlarda sunuyoruz” diyen Bulutistan İcra Kurulu Üyesi Mutlu Ataç, hizmetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Infrastructure as a Servis (IaaS) çözümlerimizde kurumların maliyetten ve karmaşık iş ihtiyaçlarından kurtulmasını sağlıyoruz. Bulutistan Platform As A Service (PaaS) ise şirketlerin uygulama geliştirme süreçlerinde altyapı gereksinimlerini yapılandırmak zorunda kalmadıkları pratik ve ekonomik bir uygulama geliştirme platformu. Bulutistan Storage as a Service hizmeti, işletmelerin tüm uzun dönemli veri saklama ihtiyaçları için hız, güvenlik ve ekonomi önceliklerini birleştiren bütünsel bir çözüm olarak tasarlanıyor. Disaster Recovery (Felaket Kurtarma) ile mevcut lokasyona ek bir coğrafyada eş zamanlı replike edilen veri ve servislerin tamamını ihtiyaç duydukları her an minimum RPO ve RTO süreleri ile sıfıra yakın kesinti ve minimum veri kaybı toleransı ile daima ayakta tutuyor. Bulutistan Bulut Yedekleme, bulut mimarisi üzerinde Veritas NetBackup ve Veeam Backup & Replication altyapısını kullanan ve başta şirketleri ERP gibi karmaşık mimarilere sahip verilerin yedekliliği ve replikasyonunu sağlayan kurumsal bir yedekleme çözümü. Nutanix sertifikalı mimari üzerinde veri işleme, ambarlama, geliştirme ve uygulama barındırma gibi çok çeşitli iş yüklerine cevap veren yeni nesil sanal sunucu çözümü. Cloud Server ve geliştiricilerin uygulamalar oluşturup dağıtabilecekleri, içerik ve altyapı lokasyonundan sorumlu bulut servisleri yöneten bir uygulama ortamı sunan Bulutistan Container as a Service hizmetimiz de mevcut.”
Bulutistan’ın en önemli ve ayrıştırıcı özelliğinin, tüm bulut hizmetlerini Private Cloud kapsamında sunması olduğunun altını çizen Ataç, “Her bir müşteri dedike firewall arkasında konumlandırılmış dedike wlan içindeki kaynakları kullanır. Bu sebeple müşterilerin bulut hizmeti alan başka bir müşteriden atak yemesi ya da dışarıdan atak alması hemen hemen imkânsız hale geliyor ve müşteri verilerinin güvenliği en yüksek seviyede sağlanıyor” dedi.
İş sürekliliğini yüzde 99.9 SLA ile taahhüt ettiklerini belirten Ataç, “Sektörde bu kadar yüksek SLA ile hizmet veren bulut operatörü bulunmuyor. Bunun yanında destek hattında müşterilerin level2 seviyesinde karşılanmaları ve genel sorun ve talep cevaplama süresinin 15 dakika olması da sektörde müşteri deneyimi anlamında çok ciddi fark yaratıyor” diye konuştu.
Şirketlere taahhütsüz sözleşme ve sözleşmeden istenildiği an çıkabilme özgürlüğü sunduklarını da dile getiren Ataç, “Bunun yanında yetkin referanslarımız, verileri KVKK şartnamelerine uygun olarak Türkiye’deki veri merkezlerinde tutmamız, maliyet avantajı sunmamız ve TL bazlı fiyatlama modelimiz şirketler tarafından tercih edilmemizi sağlıyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)