banner565

banner472

banner458

banner457

Çip yatırımına destek

Arçelik’in Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen TÜBİTAK Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı’na dahil olarak kurduğu ‘Arçelik İleri Malzeme, Filtrasyon ve Hijyen Teknolojileri Öncül Araştırma Laboratuvarı’ açıldı.

HABER 01.12.2022, 00:01 23.12.2022, 12:21
24688
Çip yatırımına destek

Bakan Varank, Arçelik’in inverter komprosör üretimine ilişkin yatırımına işaret ederek, “Aynı derecede önemli ve değerli bir yatırımın da Türkiye’de yapılması gerekiyor. Nedir bunlar? Mikroçipler. Bence bir çip yatırımı yapmak Arçelik’e yakışır. Gelin beraber çalışalım, biz verebileceğimiz desteği verelim. Çip yatırımını Arçelik ile beraber ülkemize kazandıralım” dedi.
Arçelik Çayırova Kampüsü’nde düzenlenen açılış töreninde Bakan Varank, TÜBİTAK’ın özel sektöre yönelik desteklerinden bahsederek, Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı’nın temel araştırmaya zemin hazırlaması sebebiyle farklı bir mekanizma olduğunu söyledi.
Bakan Varank, Arçelik Öncü Ar-Ge Laboratuvarı’nda yenilikçi ve sürdürülebilir polimerler, geri dönüşüm teknolojileri, ileri yalıtım teknolojileri, ileri yüzey teknolojileri ve fonksiyonel kaplamalar, ileri filtrasyon teknolojileri ve ileri hijyen sağlama teknolojileri konularında çalışmalar yapılacağını anlattı.  

Yorumlar (0)