banner565

banner472

banner458

banner457

ColliCare Lojistik, 2022’de  İskandinavya ve İngiltere için ‘Multimodal Servis’ başlatmayı planlıyor

Multimodal taşımacılık alanında verdiği ayrıcalıklı hizmet ile 2021 yılını büyümeyle kapatan ve 2022 Ocak ayında Polonya ofisini açan ColliCare Lojistik, bu yıl içinde Avrupa ülkeleri ve Türkiye’deki yatırımlarını büyütmeye hazırlanıyor. ColliCare Lojistik A.Ş. Kurucuları Cem Türkdönmez ve Yalçın Geçeren, Türkiye çıkışlı ve varışlı Norveç, İsveç ve İngiltere servislerini de haftalık olarak sürekli hale getirmeyi planladıklarını açıklıyor.

HABER 01.02.2022, 00:01 23.02.2022, 09:33
19124
ColliCare Lojistik, 2022’de  İskandinavya ve İngiltere için ‘Multimodal Servis’ başlatmayı planlıyor

ColliCare Lojistik A.Ş. hangi hizmet ve çözümleri, hangi ülkelere sunuyor?
Cem Türkdönmez: ColliCare Lojistik A.Ş., 2017 yılında yüzde 60 Norveç, yüzde 40 Türk sermayesiyle Yalçın Geçeren ve Cem Türkdönmez tarafından kuruldu. Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, Polanya, Litvanya, Letonya, İtalya, Hindistan ve Çin dahil 12 ülkede, 600’ü aşkın çalışanıyla ve üyesi bulunduğu prestijli acente ağlarıyla ‘uluslararası taşımacılık, depolama ve dağıtım’ alanlarında hizmet veriyor. TIO Belgesi’ne sahip, global çerçevede hızlı tüketim, makine, yedek parça, tekstil, gemi inşası, kimya, gıda ve otomotiv alanlarında 3000’i aşkın müşteriye hizmet sunan bir lojistik sağlayıcısıdır.

Multimodal taşımacılık hizmetleriniz ve çözümleriniz nelerdir?
Yalçın Geçeren: Şu anda Çin’den hareket eden, tamamını kendimizin opere ettiği trenimiz ile başta Polonya, Almanya, Hollanda, İngiltere, Norveç olmak üzere diğer İskandinav ülkelerine ve Türkiye’ye servis sağlıyoruz. Ayrıca Türkiye çıkışlı olarak farklı operatörlerle Avrupa’nın çeşitli ülkelerine de hizmet götürüyoruz.
Tamamını kendimizin opere ettiği trenimiz ile haftalık hareketle; İtalya’nın Moderna terminalinden Danimarka’nın Köge terminaline 3.5 günde, İtalya’nın Parma terminalinden Danimarka’nın Jylland ve Sjælland terminaline 5 günlük transit süresinde, İtalya’nın Parma terminalinden Norveç’in Fredrikstad terminaline 2 günlük transit süre ile hizmet vermekteyiz.

Multimodal taşımacılık hizmet ve çözümleriniz hangi yönleriyle sizi rekabette öne çıkarıyor?
Yalçın Geçeren: Pandemi ile karayolu ve denizyolu navlunlarında kontrol edilemez yükselişlerin yanı sıra ekipman tedariğinde de büyük sorunlar meydana geldi. Yükselen taşıma maliyetleriyle ihracatçılar ve ithalatçılar rekabet güçlerini kaybetme noktasına geldi.  Bu bağlamda Multimodal taşımacılıkta navlunları daha uzun süre sabit tutma olanağımız bulunmakta. Avrupa’da, İngiltere ve İskandinav ülkelerindeki şirketimize ait iç taşıma araçlarımız ile kapıya teslimat, depolama ve gümrükleme hizmetleri de sunmamız ColliCare Lojistik olarak bizi rakiplerimizden ayıran başlıca hizmetlerden.

ColliCare Lojistik A.Ş. açısından 2021 nasıl geçti, multimodal taşımacılıkta 2022 ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir?
Cem Türkdönmez: ColliCare Lojistik olarak 2021’i hedeflerimizin de üstünde servis sağladığımız her alanda büyüyerek tamamladık. 2022 Ocak ayında Polonya ofisini açan ColliCare Lojistik bu yıl içinde çeşitli Avrupa ülkeleri ve Türkiye’deki yatırımlarını büyütmeye hazırlanıyor. ColliCare Lojistik, 2022’de İskandinavya ve İngiltere için ‘Multimodal Servis’ başlatmayı planlıyor. Multimodal taşımacılık alanında 2022 yılı hedefimiz; Türkiye çıkışlı ve varışlı Norveç, İsveç ve İngiltere servisimizi haftalık olarak sürekli hale getirmeyi planlıyoruz. Bahsi geçen servisimizin şu anda ihracat yapan firmalarımızın karayolu ve denizyolunda yaşadığı problemleri en aza indireceğine olan güvenimiz tam.
Demiryolu taşımacılığı, çok yakın bir zaman zarfında Türkiye’mizin gerek ihracat gerekse de ithalatta tedarik ve satış potansiyelini artıracak en önemli taşıma araçlarının başında olacaktır.

Yorumlar (0)