banner565

banner472

banner458

banner457

ColliCare Lojistik yeni rotalar hedefliyor

Multimodal taşımacılık hizmeti veren Norveç merkezli ColliCare Lojistik A.Ş., 2022 ve 2023’te özellikle operasyon ve satış ekibini büyüterek, karayolu taşımacılığında yeni araç yatırımlarına devam etmeyi planlıyor. ColliCare Lojistik A.Ş. Kurucuları Cem Türkdönmez ve Yalçın Geçeren, deniz ve havayolu taşımacılığında yeni ve alternatif rotalar üzerinde çalıştıklarını, kombine taşımacılık hizmetlerini daha da geniş bir yelpaze de sunmayı hedeflediklerini açıklıyor.

HABER 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:46
22898
ColliCare Lojistik yeni rotalar hedefliyor

ColliCare Lojistik A.Ş. hangi hizmet ve çözümleri, hangi ülkelere sunuyor?
Cem Türkdönmez: ColliCare Lojistik A.Ş., 2017 yılında yüzde 60 Norveç, yüzde 40 Türk sermayesiyle Yalçın Geçeren ve Cem Türkdönmez tarafından kuruldu. Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, Polonya, Litvanya, Letonya, İtalya, Hindistan ve Çin dahil 12 ülkede, 600’ü aşkın çalışanıyla ve üyesi bulunduğu prestijli acente ağlarıyla ‘uluslararası taşımacılık, depolama ve dağıtım’ alanlarında hizmet veriyor. ColliCare, TIO Belgesi’ne sahip, global çerçevede hızlı tüketim, makine, yedek parça, tekstil, gemi inşası, kimya, gıda ve otomotiv alanlarında 3000’i aşkın müşteriye hizmet sunan bir lojistik sağlayıcısı.

‘Kara, Hava ve Denizyolu Taşımacılığı’ alanında hizmet ve çözümlerinizi detaylandırarak anlatır mısınız?
Yalçın Geçeren:
Kurulduğumuz günden bu yana özellikle İskandinavya ülkelerine karayolu taşımacılığında lider konumdayız. Şirketimizin merkezinin Norveç’te olması ve ayrıca İsveç, Finlandiya, Danimarka’da da kendi ofislerimizin, depolama ve dağıtım ağımızın bulunmasının önemi büyük.

Covid-19 sonrasında uluslararası taşımacılığın tedarik zincirindeki önemi bir daha ortaya çıktı.  Bu bağlamda deniz ve havayolu taşımacılığında da önemli değişiklikler oldu. Forwarder olarak bizler her zaman müşterilerimiz için alternatif çözümler üretmeye ve farklı rotalar üzerinden, gemi tren karayolu kombinasyonlarını kullanarak ihraç ve ithal mallarının nakliyesini gerçekleştirmeye devam ediyoruz.
Ayrıca şirket olarak deniz ve havayolu taşımacılığında şu anda Avustralya, Latin Amerika, İskandinavya, Uzak Doğu limanları özelinde sektörümüzün bayrak taşıyan lider firmaları arasında olduğumuzu belirtmek isterim.

Hizmet ve çözümleriniz hangi özellikleriyle rekabette sizi öne çıkarıyor?
Cem Türkdönmez: ColliCare Lojistik A.Ş.’yi, sektörümüze yeni bir soluk getirmek, hizmet verdiğimiz firmaları bir müşteri gibi değil, kendi iş ortaklarımız gibi davranmaya özen göstereceğimiz fikri ile kurduk. İhracat ve ithalat yapan firmalarımızın ürünlerini en uygun navlunlar ve sefer süreleriyle taşımak en öncelikli hareket alanımız. Covid-19 ile ekipman konusunda darboğaza giren sektörümüzde karayolunda araç filomuzu genişleterek, deniz ve havayolunda ise alternatif rotalar geliştirerek ve bu rotaları diğer taşıma modelleriyle kombine ederek sektördeki rakiplerimizden farklılık yarattık.

Şirketiniz açısından 2022 yılı ilk yarısını nasıl değerlendirirsiniz, 2023 yılı ve uzun vadeli hedefleriniz ve projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Yalçın Geçeren: Ocak ayından itibaren 2022’nin şirketimiz açısından çok parlak bir yıl olacağını gördük. Gerek yeni müşteri sayımızdaki artışlar gerekse de yeni rotalara giriş yapmamız bu yılın gerçek manada verimli geçeceğine dair güçlü sinyaller verdi. Sektör içindeki güçlü duruşumuzu korumaya devam edip 2022 ve 2023’te özellikle operasyon ve satış ekibimizi büyüterek, karayolu taşımacılığında yeni araç yatırımlarımıza devam edeceğiz. Deniz ve havayolu taşımacılığında ise yeni ve alternatif rotalar üzerinde kombine taşımacılık hizmetlerimizi daha da geniş bir yelpaze içinde sunacağız.

Yorumlar (0)