banner565

banner472

banner458

banner457

E-dönüşüm pazarında Türkkep’ten yüzde 60’lık büyüme

Türkiye’de bugün 350 bin firma e-dönüşüm sistemine geçti, 28 milyarın üzerinde belge elektronik ortamda düzenlendi, KEP, e-fatura, e-tebligat, e-yazışma vb. dönüşüm sayesinde yaklaşık 4 milyar Lira maliyet tasarrufu sağlandı.

HABER 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:50
21253
E-dönüşüm pazarında Türkkep’ten yüzde 60’lık büyüme

Şirketler bazında yüzde 80’e yakın maliyet avantajı sağlayan e-dönüşüm pazarı sanal dünyanın giderek yaygınlaşması, dijitalleşmede yaşanan artış, güvenlik ve saklama ihtiyacı, özellikle kamu kurumları başta olmak üzere kurumlar arası elektronik yazışmaların artması ile hızla büyüyor.
Ekonomik kalkınmaya ve sürdürülebilir yaşama büyük katkı sağlayan ve sadece 16 yıllık geçmişe sahip olan e-dönüşüm sektörü, şirketlerin 2020 yılında evde çalışma sistemine geçmesinin etkisiyle yüzde 30 oranında büyüme kaydetti.
Hızla gelişmekte olan pazarda kendi ürün ve hizmetleriyle tüm alanlarda hizmet veren tek şirket olduklarını belirten Türkkep Genel Müdürü Olcay Yıldız, “2020 yılında yüzde 60 büyüme ile 48 milyon TL ciroya ulaştık. Bu dönemde özellikle KEP ve e-İmza çözümlerimize oldukça yoğun talep aldık. E-dönüşüm artık yeni dünyanın vazgeçilmez bir parçası. E-kimlik geçişinin tamamlanması ile birlikte önümüzdeki dönemde bireysel KEP adresi kullanımında ciddi bir artış öngörüyoruz. Sektör önümüzdeki 5 yıllık süreçte regülasyonların artması ile ciddi bir büyüme gösterecek. Biz de sektörde birçok ilke imza atan Ar-Ge merkezimiz ve yeni hizmet yaklaşımlarımızla büyümeye devam edeceğiz. 2021’e sektörde ilk olacak yeni bir ürün ile giriş yaptık. Artık müşterilerimiz verilerini, uluslararası geçerli en yüksek standart olan FIPS sertifikasyonuna sahip şifreleme teknolojisi Kryptos ile çok daha güvenli bir şekilde saklayabilecek” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)