banner565

banner472

banner458

banner457

Girişimcilik başarısı; Aşçı Murat Kapari

Aşçı Murat Kapari firması, insan sağlığı için yararlı olduğu bilimsel ve klinik çalışmalarla kanıtlanmış kapari ve kapari ürünlerini, 30 ülkeye ihraç ediyor.

HABER 01.10.2020, 00:01 31.10.2020, 10:48
25762
Girişimcilik başarısı; Aşçı Murat Kapari

Murat Mıhladız’ın girişimcilik hikayesi; kapari işi yapan bir İspanyol firmasına taşeronluk yapan Manisalı (merhum) askerlik arkadaşı Mustafa Kaya’nın Burdur’daki doğada yetişen kaparileri toplamasını istemesiyle başlar.  Burdur’da bol miktarda bulunan kapariye birçok ülkeden talep geldiğini gören Murat Mıhladız, kararını verir. Kapari Araştırma Geliştirme Gıda ve Üretim Tesisi’ni Burdur’da kuran Mıhladız, uzun yıllar lüks otellerdeki aşçılık deneyiminden aldığı vizyonla yeni ürünler tasarlayıp, çeşitli kapari ürünleri üretir.
6 patent sahibi firma: Aşçı Murat Kapari Firması Sahibi Murat Mıhladız, anlatıyor: “Aşçı Murat Kapari firması, Burdur’da 25 yıldır ülkemize ve dünyaya hizmet veriyor. Tıbbi bir bitki olan kapariden klinik ve bilimsel çalışmalarla çeşitli gıda maddeleri elde edilmiştir. Ürettiğimiz ürünlerin başta MS, kanser, lösemi, gut, ve enfeksiyon hastalıklarını iyileştirdiği görüldü, bunun üzerine KOSGEB’in desteğini alarak üniversitelerde bilimsel Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları yapıp, ‘Kapari’nin insan sağlığı için yararlı olduğunu bilimsel ve klinik çalışmalarla kanıtlamış olduk. TÜBİTAK ve çeşitli üniversitelerde etken maddelerinin tespit edilmesi çalışmalarını başlattık. Şu ana kadar 4 makalemiz yayınlandı. Dünyada ilk ürettiğimiz kapari reçeli ve marmeladının patentini alıp dünya literatürüne 2006’da buluş adamı olarak kaydedildim. 2007’de dünyada ilk Kapari Çayı, Kapari Karpuz Salamurası’nı üretip patentini aldık. 2011 yılı itibari ile 9 üniversitede bilimsel çalışmalar yapıldı. Şu ana kadar toplam da 6 adet patent aldık.”
Murat Mıhladız, kapari ve kapari ürünlerinin; başta MS olmak üzere nörolojik hastalıkların tümünde, kan hastalıklarının tümünde, kanser türleri, karaciğer, sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi birçok rahatsızlıkta faydası görülen, vücudumuzu dış etkenlerden koruyan savunma gücümüzü sağlayan bağışıklık sistemimizi yükselten hiçbir yan etkisi bulunmayan gıda maddeleri olduğunu vurguluyor.
Hedef; kapari ile sağlık turizmi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başta olmak üzere 30 ülkeye ihracat yaptıklarını, Türkiye’de 81 ile kapari ürünlerini sunduklarını aktaran Mıhladız, “Hedefimiz hekim danışmanımız ve ekibiyle, klinik ortamda sağlık turizmi başlatmaktır. Bize özel formülasyonlarla dünya da ilk tasarlayıp kapariden ürettiğimiz ürünlerin patentlerini alarak rakipsiz olduğumuzu ortaya koyduk” diyor.
Ürün çeşitlerini; “Kapari tomurcuğu, kapari karpuzu, kapari çayı, kapari reçeli, kapari marmeladı, kaparili propolis, kapari baharatı, kaparili kuvvet macunu, kapari ezmesi, şekersiz kapari reçeli ve marmeladı, böbrek taşı eriten kapari sosu, sigara bıraktıran kaparili bitkisel karışım” diye sıralayan Mıhladız, dünyanın kapari ihtiyacını göz önüne alarak 1997’de ilk kapari fidanını yetiştirmeye başladıklarını söylüyor: “Yurdumuzun çeşitli illerinde binlerce dönüm araziye kapari ekimi ve dikimini yaparak kaparinin alt yapısını oluşturmaktayız. Kapari tarımı yapmak isteyenlere; kapari tohumu, tarımı ile ilgili bilgileri ve destekleri alabilecekleri tek merkez olduğumuzu vurgulamak isterim.”
Sundukları ürünlerin ilaç değil, sağlıklı beslenmeye yardımcı gıda maddeler olduğunu vurgulayan Mıhladız; “Doğanın bir mucizesi olan kapari ile dünya çoktan tanıştı. Biz sizlere bu mucize bitkinin şifalarından faydalanmanız için gereken her türlü hizmet, kalite ve yeniliği sunmayı kendimize bir insanlık görevi edindik. Ürünlerimizi www.ascimuratkapari.com web sitemizden inceleyebilirsiniz.”

Yorumlar (1)
SÜLEYMAN YILDIZ 3 yıl önce
Hayırlı ișler bol kazançlar