banner565

banner472

banner458

banner457

İnovasyon odaklı ve teknoloji altyapısı çok güçlü; Dgpays, yerelde ve globalde hızlı büyüyor

Bugün 50’yi aşkın kurumla çalışan Dgpays’in altyapısı, 55 milyonu aşkın kart, 25 binden fazla ATM ve 160 bine yakın işyerinde kullanılıyor. Dgpays Bireysel ve Perakende İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Sezin Erken, uluslararası arenada da fintek sektöründe önemli bir oyuncu olma hedefleri  doğrultusunda bu sene başlayan yurtdışı hamlelerini sürdürdüklerini açıklıyor.

HABER 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:52
31639
İnovasyon odaklı ve teknoloji altyapısı çok güçlü; Dgpays, yerelde ve globalde hızlı büyüyor

Dgpays Bireysel ve Perakende İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Sezin Erken, hem kurumların hem de bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere finansal teknolojiler sektöründe ürün ve hizmet geliştirdiklerini belirterek, “Geleneksel ürünlerimiz olan ‘Kart, POS, ATM, Kartlı Elektronik Ücret Toplama’ ürünlerinin yanı sıra DigitalSME, SoftPOS, BNPL (Buy Now Pay Later/Şimdi Al Sonra Öde), ‘vendor’ bağımsız Ortak ATM, DCB (harcamayı cep telefonu faturana yansıt), mobil sadakat programı ve kapalı sistemleri birbiri ile buluşturan ödeme geçitleri gibi ürünleri de kullanıma sunduk” diyor.
Bir teknoloji sağlayıcısı olarak bir yandan ürün geliştirirken, diğer taraftan da bu ürünlerin kullanıldığı hizmet zincirini uçtan uca yöneterek aynı zamanda bir işletici olarak hizmet verdiklerini kaydeden Sezin Erken, yazılım, donanım, veri merkezi yönetimi, BT operasyon hizmetlerinin yanında sahtecilik izleme ve engelleme, itiraz çözüm, takas, raporlama ve mutabakat gibi operasyonel servisleri de sunduklarını aktarıyor.
“5 milyona yakın üye, 500’den fazla marka işbirliğiyle ZUBİZU’nun da sahibiyiz”: Dgpays, bankaların yanı sıra telekom operatörleri, elektronik para kuruluşları, toplu taşıma operatörleri, belediyeler, süper market zincirleri ve sigorta şirketlerinin de aralarında olduğu 50’yi aşkın kurumla çalışıyor. Bugün 55 milyonu aşkın kart, 25 binden fazla ATM ve 160 bine yakın üye işyerinde Dgpays altyapısı kullanılıyor. Bankaların neredeyse tamamı Dgpays’in en az bir ürün veya hizmetinden yararlanıyor. Sezin Erken, “Uluslararası ödeme sistemleri olan VISA, MasterCard ve BKM/TROY sertifikalı bir kuruluş olmamız sayesinde global hizmetler de sunuyor ve yurtdışından da müşterileri portföyümüze katıyoruz. Dgpays olarak aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve en büyük sadakat programı olan ZUBİZU’nun sahibiyiz. ZUBİZU’da üye sayımız 5 milyona yakın ve 500’den fazla marka ile işbirliğimiz bulunuyor” diye konuşuyor.
Sezin Erken, inovasyon odaklı ve teknoloji altyapısı çok güçlü bir firma olduklarını söylüyor: “Pazar ihtiyaçlarını öngörerek yeni ürünler ortaya çıkarıyor, mevcut ürünleri de sürekli geliştiriyoruz. Aynı zamanda bağımsız bir işletici olarak da faaliyet gösteriyoruz. Müşterilerimizin altyapısını sağladığımız alanlardaki tüm ihtiyaçlarını uçtan uca karşılıyoruz. İş geliştirme kabiliyetimizle de sektördeki ihtiyaçlara göre müşterilerimize yeni iş modelleri kurguluyoruz. Uluslararası ödeme sistemlerinin düzenlemelerine uyumlu olmamız sayesinde yurtdışında da farklı kıtalar ve ülkelerde faaliyet gösteriyoruz. Tüm bu özelliklerimiz sektörde bizi oldukça benzersiz kılıyor.”

“Ürün gamımıza BaaS ve Açık Bankacılık ürünleri de ekleyeceğiz”
“ZUBİZU’nun bir LaaS platformu olarak hizmet vermesini hedefliyoruz”: Sezin Erken, uluslararası arenada da fintek sektöründe önemli bir oyuncu olma hedefleri  doğrultusunda bu sene başlayan yurtdışı hamlelerini sürdürdüklerini açıklıyor: “Amerika, Avrupa ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde müşterilerimiz ve işbirliklerimiz var. Yeni müşterileri de portföyümüze eklemek üzere çalışıyoruz. Hedeflerimiz yolundaki en önemli adımlarımızdan biri ZUBİZU’yu satın almamız oldu. Dgpays ödeme çözümlerini entegre ettiğimiz ZUBİZU’yu yeni vizyonuyla kurumların hizmetine sunduk. İşbirliği yaptığımız ve sayısı her geçen gün artan kurumlarla hem ZUBİZU’nun avantajlarını paylaşıyor, hem de ZUBİZU’yu müşterilerimizin kendi ürün ve hizmetlerini sunacağı bir pazar yeri olarak konumlandırıyoruz. ZUBİZU’nun bir Loyalty as a Service (LaaS) platformu olarak hizmet vermesini hedefliyoruz. Yerelde ve globalde hızla büyüyoruz. Büyük çoğunluğu yazılımcılardan oluşan ve sayısı 500’ü aşan çok güçlü bir insan kaynağına sahibiz. Ürün ve hizmet portföyümüzü geliştiriyor, Ar-Ge ve teknolojiye yatırımımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde BaaS (Banking as a Service) ve Açık Bankacılık ürünlerini de ürün gamımıza ekleyeceğiz.”

Yorumlar (0)