banner565

banner472

banner458

banner457

İSO ETP üretim ve ihracatta niteliksel sıçrama sağlayacak

Türkiye’de bir ilk olan ve 80 milyon TL bütçeli İSO Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla hizmete açıldı.

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:26
20853
İSO ETP üretim ve ihracatta niteliksel sıçrama sağlayacak

İleri teknoloji ürünü ekipmanları ve laboratuvarlarıyla sunduğu entegre hizmet açısından Türkiye’de bir ilk olan ve endüstriyel tasarım, prototipleme ve danışmanlık hizmetleri veren  İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi (İSO ETP), İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın evsahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Türkiye Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakçı’nın katılımıyla hizmete açıldı. Açılış törenine,  Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İrfan Özhamaratlı ve Sadık Ayhan Saruhan, bürokratlar, akademisyenler, İSO Yönetim Kurulu,  Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri ile çok sayıda sanayici katıldı. İSO ETP’nin proje ortakları arasında, başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu olmak üzere İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) yer alıyor.
80 milyon TL’lik yatırım: Bakan Mustafa Varank şunları söyledi: “Avrupa Birliği ile birlikte desteklediğimiz yaklaşık 80 milyon TL bütçeli İSO Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi ile endüstriyel tasarım yapmayı kolaylaştıracak çok nitelikli bir altyapıyı şehrimize kazandırmış oluyoruz. Tasarım firmaları ve tasarımcılar, yeteneklerini artırmak için bu merkezin altyapısından faydalanabilecek. Endüstriyel tasarımcılar ve KOBİ’ler fikri mülkiyet hakları konusunda desteklenecek” dedi.
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, şunları aktardı: “Endüstriyel tasarım ekosistemi oluşturarak Türkiye genelinde fark yaratacak olan İSO ETP’nin yaratacağı katmadeğer, ürünlerin ekonomik değerlerini yükseltecek, ihracatımızda da niteliksel bir sıçramaya yol açacak. Firmalarımızın ürün geliştirme maliyetlerini düşürecek, ülkemizin rekabet edebilirliğine ve büyümesine önemli katkı sağlayacak. İSO ETP, sanayi ve eğitim dünyamızla da entegre bir faaliyet içinde olacak.”
Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, İSO ETP’nin fark yaratacak, Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak ve aynı zamanda Avrupa’nın rekabet gücüne de katkıda bulunacak bir proje olduğunu kaydetti.

İSO’dan Türkiye’de bir ilk: Sürdürülebilirlik Raporu
Sürdürülebilir üretim anlayışını 2021’de en önemli odak noktalarından biri olarak açıklayan ve benimseyen İstanbul Sanayi Odası (İSO), bu kapsamda yürüttüğü çalışmalara yönelik ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı. Türkiye sanayisinin en etkili ve güçlü paydaşı olan İSO’nun geçen yıl açıkladığı sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda hazırlanan rapor, aynı zamanda Türkiye’deki sanayi odaları arasında ilk olma özelliği de taşıyor. Rapor, 1 Ocak-31 Aralık 2021 arasında İSO’nun yönetim merkezi olan Odakule, iki temsilciliği (Yenibosna ve İMES) ve iki hizmet biriminde (Tuzla ve Hadımköy) yürütülen sürdürülebilirlik faaliyetlerini kapsıyor. Raporda, bu faaliyetlerin çevresel, toplumsal ve ekonomik etkilerinin yanı sıra hedefler de yer alıyor.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Pandemi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin hayatımızın her alanında alışkanlıklarımızın gözden geçirilerek sürdürülebilirlik yaklaşımına uygun biçimde değişmesi gerektiğine dikkat çekti: “2021’deki  tüm çalışmalarımızı ‘Değişimin adı: Sürdürülebilir Üretim’ teması çerçevesinde bir rapor halinde kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ülkemiz sanayisinin etkili ve güçlü bir paydaşı olarak toplumsal ve çevresel sorumluluklarımızın bilinci ve sürdürülebilirlik konusunda öncü rol oynama kararlılığı ile çalışmalarımıza önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)