banner565

banner472

banner458

banner457

İstanbul Tuzla OSB Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bilal Hancı

“Bilim ve Teknoloji Haftası” etkinliği kapsamında, İstanbul Teknoloji Zirvesi ve Sergisi, “Kendini Keşfet, Gelecek Senin” temasıyla İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde  (İTOSB) Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in katılımıyla   gerçekleştirildi.

HABER 01.04.2019, 08:43 26.04.2019, 09:13
12023
İstanbul Tuzla OSB Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bilal Hancı

İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (İTOSB) öncülüğünde, Tuzla’da yer alan meslek liseleri, üniversiteler ve önde gelen sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin katkılarıyla İTOSB Konferans Salonu’nda, “Bilim ve Teknoloji Haftası” etkinliği kapsamında “Kendini Keşfet, Gelecek Senin” temalı “İTOSB Teknoloji Zirvesi ve Sergisi” düzenlendi.
Etkinlik, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, İTOSB, İTOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi, Tuzla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çözüm ortaklığında gerçekleştirildi.
İstanbul Tuzla OSB Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bilal Hancı ve Bölge Müdürü Çağlar Kahraman’ın ev sahipliğinde; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kocaeli İl Müdürü İlhan Aydın ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, TOSYÖV Denetim Kurulu Üyesi Hilmi Develi, İstanbul’daki 8 OSB’nin yönetim kurulu başkanları, bölge müdürleri, sanayiciler ve meslek lisesi öğrencilerinin katılımlarıyla yapılan Zirve açılışının ardından Sergi gezildi.
İTOSB Teknoloji Zirvesi Sergisi’nde, İTOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Koç Özel Lisesi,  Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tuzla Cezeri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettiği teknolojik ürünler, makineler ve robotlar yer aldı.
“Hep birlikte çalışılırsa başarılır”: Zirve açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, küresel rekabette büyümenin anahtarının teknoloji üretmek olduğunu söyledi. Gençlerin memleketin geleceği olduğunu vurgulayan Dönmez, Ar-Ge çalışmaları, teknoloji üretmek, kullanmak ve ticarileştirmenin önemine değindi. Teknoloji ve nitelikli insan kaynağının yüksek rekabet gücü ve verimlilik sağladığını aktaran Dönmez, bunun da küresel ölçekte söz sahibi olmak anlamına geldiğini ifade etti. Türkiye’nin dünyadaki yerinin yükselmesinin anahtarının teknoloji olduğunun altını çizen Dönmez, yatırım teşviklerinin önemine de işaret etti.
Şu anda çok daha güçlü bir Bakanlık bulunduğunu aktaran Dönmez, teknoparkların, Ar-Ge ve tasarımların sayısının arttığını kaydetti. Üniversite ve Organize Sanayi Bölgeleri’nin  iletişiminin artması gerektiğini söyleyen Dönmez, yaptıkları çalışmaları da sorgulayıp, yanlışlardan ders aldıklarını, iyi uygulamaları ise yaygınlaştırmaya çalıştıklarını paylaştı. Dünyayı takip etmenin önemine dikkat çeken Dönmez, “Kamu ve sanayi tarafında hepimiz çalışırsak başarırız” dedi.

“Nitelikli ve katmadeğerli ürünler üretmeliyiz”
İstanbul Tuzla OSB Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bilal Hancı, açılış konuşmasında, Türkiye’nin tek çıkar yolunun nitelikli ve katmadeğerli ürünler üretmek olduğunu belirterek, daha önce olduğu gibi bundan sonra da nitelikli personel ihtiyacı bulunduğunu, Zirve’nin çıkış noktasının da bu olduğunu söyledi. Küresel dünya üzerinde üretmeden var olmanın artık mümkün olmadığını vurgulayan Recep Bilal Hancı, üretmenin modeli ve pozisyonunun da değişerek artık bilgi odaklı, teknolojik, Ar-Ge ve inovasyona harmanlanmış şekilde yapıldığını ifade etti. Katmadeğerli ürün üretmenin ve nitelikli gençlerin çoğalmasının önemine işaret eden Hancı, bu nedenle Zirve’nin temasını da “Kendini Keşfet, Gelecek Senin” olarak belirlediklerini açıkladı.
İTOSB’un ülke ekonomisine 1 milyar dolar katkı sağladığına değinen Hancı, dünyada kendi insansız hava araçlarını üreten 6 ülkeden biri olduğumuzu, Uzay Ajansı kurduğumuzu, ilaç üretip ihraç ettiğimizi anımsattı. Hancı, İTOSB’da üretim yapan VSY Biotechnology firmasının ürettiği ürünlerin kg fiyatının 670 bin dolar olduğunu aktardı.
“Zihni bir değişime ihtiyaç var”: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal, Tuzla sınırları içerisinde yüksek ve orta yüksek teknolojili ürünlerin üretilmesi, özellikle biyoteknolojiye olumlu görüş verdiklerini belirterek, zihni bir değişime ihtiyaç olduğunu söyledi. Ünal, nitelikli eleman yetiştirme adına OSB’ler ile işbirliği içinde olduklarını ekledi.
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, aklın bilgiye muhtaç olduğunu, dolayısıyla üniversitelerin bilim ve teknoloji alanında daha aktif rol üstlenmelerinin gerektiğini vurguladı.
İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik, katmadeğerli üretimin geliştirilmesinin zorunluluğundan söz ederek, Valilik olarak yatırımın önündeki engelleri kaldıran politikaları desteklediklerini ifade etti. Dengeşik, 300 OSB’de 300 teknik lise kurma çalışmalarının İstanbul’da da devam ettiğini ancak bu rakamın henüz yeterli olmadığını arttırmak için çalıştıklarını kaydetti.
OSB’lerde üretimin ve verimliliğin artmasını destekleyecek model fabrika kurulmasına yönelik somut adımların atıldığını bildiren Dengeşik, bilim ve teknoloji odaklı bir sanayileşmeyi hedeflediklerini anlattı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Yerli ve Milli Üretim Nitelikli Eğitim” başlıklı 1. Oturum’da,  İstanbul Tuzla OSB Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bilal Hancı, İstanbul Anadolu Yakası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez, İstanbul Beylikdüzü OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keleşoğlu, İstanbul Dudullu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Murat Önay konuştu.
Zirve’nin 2. Günü, “Bilim ve Teknoloji Penceresinden Geleceğe Bakış” adlı 2. Oturum, İTÜ Rektör Yardımcısı ve ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. İbrahim Özkol’un sunumuyla başladı, Marmara Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Mekatronik Müh. Böl. Öğr. Gör. Prof.Dr. Ercan Ertürk konuştu. “Geleceğe Yatırım; Ar-Ge ve İnovasyon” başlıklı 3. Oturum’un konuşmacıları; İstanbul Tuzla OSB sanayicilerinden VSY Biotechnology CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek oldu.
“Kendini Keşfet, Gelecek Senin” adlı 4. Oturum’da Festo Didaktik Genel Müdürü / TEGEV Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Özkan konuştu. Zirve’nin 3. Günü, “Endüstri 4.0 ve Gelecek” başlıklı 5. Oturum’da, Okan Üniversitesi Rektör Yrd. Prof.Dr. Güner Gürsoy, “Dijital Dönüşümde Endüstriyel Otomasyon” başlıklı 6. Oturum’da ise ALTINAY ROBOT Teknolojileri Teknik Müdürü Dr. A. Emre Çetin, STAUBLİ MAK. Robotik Müdürü Bahadır Kılıç konuştu.

Yorumlar (0)