banner565

banner472

banner458

banner457

KalDer’den yeni değişim ve gelişim programı; “Mükemmellik Maratonu” başlıyor

‘Mükemmellik Maratonu’ adlı Değişim ve Gelişim Programı’nın tanıtımında konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu, “Ne bugünü ne de geleceği kaybetmeliyiz. Sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesini hedefliyorsak, akıllı toplumlar yaratmalıyız” dedi.

HABER 01.01.2019, 08:52 31.01.2019, 10:30
10438
KalDer’den yeni değişim ve gelişim programı; “Mükemmellik Maratonu” başlıyor

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ‘Mükemmellik Maratonu’ adını verdiği Değişim ve Gelişim Programı’nı Rahmi Koç Müzesi’nde iş dünyasının seçkin isimlerinin katıldığı bir toplantıyla tanıttı. Ulusal Kalite Hareketi’nin (UKH) daha etkin yayılımı için önümüzdeki dönem odaklanılacak projelerden oluşan Mükemmellik Maratonu, başta KalDer üyeleri olmak üzere iş dünyasında heyecan yarattı. Sunumunu KalDer Genel Sekreter Vekili Kemal Ok’un yaptığı programda özellikle Sürdürülebilirlik Akademisi en fazla ilgi çeken başlıklardan biri oldu.
Toplantıya ayrıca TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Faruk Ekinci, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Brisa A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Alemdar, Eczacıbaşı Holding Başkan Danışmanı Devrim Çubukçu, Borusan Holding İcra Kurulu Üyesi Lale Ergin, Barem Rearch Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Olgun, LC Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi Necip Özçer, KalDer Genel Koordinatörü Tuğrul Fadıllıoğlu, Yalın Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın İpbüken, KalDer İzmir Şube Başkanı Senem Kılıç, TOYO Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli, Sanatçı Tamer Levent de katıldı.
Buket Eminoğlu: “Hedefimiz gençler ve KOBİ’ler”: Açılış konuşmasını yapan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu, KalDer’in 28 yıllık köklü geçmişiyle ülkemizin en prestijli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi: “Okyanuslardaki dalgaların sınırlardaki kırılmaları gibi bizim gibi dışsal etkilere açık ekonomilerin de kırılma noktaları bulunuyor. Bu durum sivil toplum kuruluşlarının sorumluluklarını daha da artıyor.” 2016’da göreve geldiklerinde ilkin 2030 vizyonlarını  “ülkemizde sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olmak” diye belirlediklerini anlattı:  “Bizler gerçekten sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesi hedefliyorsak, bütün bunları yapabilecek akıllı toplumları yaratmalıyız. Biz KalDer olarak bu alanda 2 kulvar belirledik kendimize; biri gençler yani geleceğimiz, diğeri ise KOBİ’ler yani iş dünyasının belkemiği.” Eminoğlu, Yalın Enstitü ile işbirliklerinin artacağının müjdesini de verdi.

“Kalite, beklentileri aşmaktır”: Açılışta konuşan KalDer’in geçmiş dönem yönetim kurulu başkanlarından, ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden, yaşam kalitesi hakkında bilgiler verdi, kalitenin ve KalDer’in ülkemiz için önemine değindi: “Kaliteyi beklentileri aşmak olarak tanımlamamız lazım. Her beklenti karşılandığında beklentileri daha da artırıyor. Cumhuriyet tarihinde kaynaklarımızı niceliğe yönlendirmiş olduğumuzu görüyoruz. Oysa çağdaş uygarlık seviyesi niteliği de kapsıyor.”

“Robotlarla rekabet mümkün değil”: Mükemmellik Maratonu’nun Konuk Konuşmacısı Borusan Holding CEO’su ve KalDer Danışma Kurulu Üyesi Agah Uğur, dijitalleşme üzerine önemli ve çarpıcı bilgiler aktardı, insanların gerçek değişimi iki değişik ortamda yaşayabildiğini söyledi: “Bunlardan birincisi insan beyni zorda kaldığı zaman, ikincisi de gerçekten çok vizyoner birisi çıkıp onu değiştirdiği zamandır. Mc Donalds’ın Phoenix Arizona’da açtığı yeni yerinde sadece robotlar çalışıyor. Robotun süratinin insan süratinden fazla olduğunu tahmin ediyorsunuz. Bunun entegre sistem olarak çalıştığını düşündüğünüz zaman ortalama servis 50 misli artmış. Yani insana ihtiyaç yok. Batı’daki doktorlar kendilerini geliştirmek için ayda 6 adet medikal araştırma raporu okuyor. Yapay zeka programı IBM Watson ise 15 saniyede 500 bin tane okuyor. Okuyor, sentezliyor, yorum yapıyor ve bir çıktısı oluyor onun. Aynı tıp doktorunun yaptığı gibi... O yüzden rekabet edebilmek mümkün değil."

Yorumlar (0)
banner557