banner565

banner472

banner458

banner457

Mert Yazılım, trexDCAS ile ‘Akıllı Üretim Ortamları’ oluşturuyor

‘Verimlilik ve Üretim Takip Teknolojileri’ üzerine çalışmalar yürüten Mert Yazılım, trexDCAS MES çözümleriyle işletmelerin üretim sahalarının verimliliklerini artırmalarını ve kayıplarını bulmalarını sağlıyor. Mert Yazılım Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Değirmenci, trexDCAS’in ‘Akıllı Üretim Ortamları’nı oluşturduğunun altını çiziyor.

HABER 01.04.2022, 00:00 25.04.2022, 09:34
20995
Mert Yazılım, trexDCAS ile ‘Akıllı Üretim Ortamları’ oluşturuyor

MES/MOM sistemleri ve kurumsal yazılım pazarına çözümler üretmek amacıyla 2003’te kurulan Mert Yazılım, ‘Verimlilik ve Üretim Takip Teknolojileri’ üzerine çalışmalar yaparak, ürünler geliştiriyor. 2017’de bakanlık onaylı Ar-Ge ve Teknoloji Merkezi unvanına sahip olan şirket, 90 personeliyle, 3 kıta 28 ülkedeki 75.000’den fazla kullanıcıya kesintisiz hizmet sağlıyor.
Mert Yazılım Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Değirmenci, sürekli sahada olmanın verdiği avantaj ile elde ettikleri bilgi, birikim ve tecrübeyle büyümeye, yeni teknolojiler geliştirmeye odaklandıklarının altını çizdi.
trexDCAS MES çözümleri hakkında bilgi veren Değirmenci, “trexDCAS MES çözümleri gerçek zamanlı olarak, performans ve kayıp sürelerinin istatistiksel analizini sağlayıp, üretim proses etkinliğinin arttırılması için tasarlanmış bir yazılım ve donanım bütünleşik çözümüdür” dedi.

trexDCAS, kayıpları buluyor, üretim sahalarını dijital olarak izliyor
Metodolojisinin, insan-makine etkileşimi sağlayarak, doğru veriyi- doğduğu anda toplamaya dayandığını söyleyen Değirmenci, “trexDCAS; kablo, dolum, otomotiv, paketleme, kauçuk, gıda, beyaz eşya başta olmak üzere 15 farklı sektörde yer alan üretim sahalarının verimliliklerini artırmalarını, kayıplarını bulmalarını sağlıyor, üretim sahalarını dijital olarak izliyor” diye konuştu.

Değirmenci, trexDCAS’in avantajlarını şu şekilde anlattı: “18 yıllık dünya standartlarında saha tecrübesi ve teknolojik alt yapısıyla üretim sahanızdaki kayıpları bulmanızı, üretimde yaşanan duruşları ve sebeplerini anlık olarak izlemenizi, operatörün performansını sürekli izleyerek, yetkinlik durumunu belirlemenizi, üretimde kullanılan ikincil kaynakların (kalıp, kesici uç vb.) takibini yaparak tedarikçi performansını ölçmenizi, makinalardan anlık hız, üretilen miktar, ayar ve üretim süresi, arıza süresi ve nedeni, tüketilen hammadde vb. bilgileri otomatik alarak, Genel Ekipman Etkinliği (OEE) ve KPI’ların raporlanmasını sağlıyor.”
trexDCAS’ın, operatörün günlük üretim formuna manuel olarak girdiği bütün bilgileri ilgili makinadan otomatik aldığını ve beyan ile oluşacak hataları engellediğini kaydeden Değirmenci, bu sayede ‘Akıllı Üretim Ortamları’nın oluştuğunu ifade etti.
Değirmenci, yazılım çözümlerinin yanı sıra kendi bünyelerinde geliştirdikleri donanım ürünleriyle mevcut sistemde SCADA ve PLC alt yapısına sahip olmayan firmaların MES sistemini uygulamaları için ekstra bir yatırım yapmalarının önüne geçildiğini kaydetti.
trexAcademy kapsamında MES sistemleri konusunda, işletme sahiplerinin ve çalışanlarının aynı bilinçte ve bakış açısında olmasını hedefleyen eğitimler düzenlediklerini sözlerine ekleyen Değirmenci, şu bilgileri verdi: “Bu eğitimleri, pratik eğitimler ile destekleyerek sektöre dijital dönüşüm devrimini bilen insanlar kazandırmak amacıyla Akıllı Fabrika Uygulama ve Simülasyon Merkezi’ni kurduk. Bu merkez içerisinde global olarak endüstriyel üretim işletmelerinin üretim sahalarında en basitten en karmaşığa dayanan komponentleri bünyesine dahil ederek 8 farklı sektöre özgü eğitim kitleri geliştirildi. Verdiğimiz Kaizen/OEE, 5S, Yalın Üretim, Proje Yönetimi gibi eğitimlere ek olarak, Uludağ Üniversitesi onaylı Uygulamalı MES Sistemleri Uzmanlığı sertifika programı düzenliyoruz. Eğitim sonucunda sektörde eksikliği son derece hissedilen üretim sahalarının dijital dönüşüm uzmanlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede sektörün bu noktadaki insan kaynağı eksiğini gidermesine de büyük ölçüde katkı sağlıyoruz.”

Yorumlar (0)