banner565

banner472

banner458

banner457

Onbinler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Okçu: “Güneydoğu’nun en büyük eğlence merkezini yaptık, bölgemize inanıyoruz”

Diyarbakır’ın en büyük eğlence merkezi olan MedLand’ı hayata geçiren Onbinler İnşaat, günde 10 bin ziyaretçisi bulunan projeyi geliştirmeye devam ediyor. Onbinler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GÜNSİAD Başkan Yardımcısı Ali İhsan Okçu, “Bölgemiz acılarla yoğruldu. Birçok sıkıntı ile karşı karşıya kaldık ama artık o günleri geride bıraktık, huzur ve barış içinde bölge insanının yüzünü güldürecek projelere odaklanabiliyoruz. MedLand, bu vizyonla kuruldu. Diyarbakır’da 100 bin metrekare alan üzerinde inşa edildi. Henüz yüzde 100 tamamlanmasa da günlük 10 bin kişinin ziyaret ettiği bir merkeze dönüştük” dedi.

HABER 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:37
22572
Onbinler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Okçu: “Güneydoğu’nun en büyük eğlence merkezini yaptık, bölgemize inanıyoruz”

Onbinler İnşaat olarak temellerinin 2010 yılında atıldığını ve kuruluşlarından günümüze Diyarbakır’a değer katacak projelere odaklandıklarını söyleyen Onbinler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GÜNSİAD Başkan Yardımcısı Ali İhsan Okçu, MedLand’a ilişkin şu bilgileri verdi: “Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan 29 yıllığına kiraladığımız ve bittiğinde 150 milyon TL’ye mal olmasını öngördüğümüz MedLand, bölgemizin en önemli sosyal tesisidir. Şu aşamaya kadar 80 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Çok geniş bir alan üzerine kurulu olan eğlence merkezimizin içinde; lunaparkın dışında 2’si kapalı 1’i açık olmak üzere 3 düğün salonu, 3 restoran, 5 cafe, 3 halı saha inşa ediyoruz. Ardından ise tenis kortu, olimpik yüzme havuzu yapacağız. MedLand Diyarbakır’ın yaşam alanıdır. Sermaye güven ister. Bu tür yatırımların devam etmesi için güven, huzur, barış ve adalet ortamının devam etmesi gerekir. Biz de Onbinler İnşaat olarak bölgeye olan sorumluluğumuzu sürdürmekte kararlıyız. Yeni dönemde rezerv alanlarımızı devreye alarak mini survivor parkurları, festival ve sirk alanlarını devreye alacağız. Bittiğinde sadece Diyarbakır’ın değil bölgenin hatta Ortadoğu’nun yaşam merkezi olacaktır.”
Bölgede eğlence merkezi dışında gayrimenkul geliştirme projelerine de odaklanan Ali İhsan Okçu, 104 daire, 8 dükkandan oluşan 4 bloklu site inşa ettiklerini paylaştı. 20 bin metrekare alan üzerinde 112 bağımsız bölümden oluşan site, Diyarbakır Merkez’de yer alıyor. Projenin toplamda 100 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Projeyi öz sermaye ile hayata geçirdiklerinin altını çizen Okçu, şunları anlattı: “Projeyi Mart 2023’te tamamlayacağız. APlus dediğimiz üst gelir grubuna uygun inşa ediyoruz. Yüzme havuzu, açık kapalı spor salonları, daire başı 2 otomobil park alanı oluşturuyoruz. Proje şehir hastanesinin tam karşısında yer alıyor. Son dönemlerde en büyük sıkıntı artan hammadde fiyatlarıdır. Belirsizlik nedeniyle yatırımları hayata geçirmekte temkinli davranmak zorunda kalıyoruz. 4 milyon TL’ye ulaşmış bir konut için banka kredisi 200 bin TL veriliyor. Ticaretin doğasına uymayan gelişmeler yaşanıyor. Dolayısıyla bu sıkıntıların istihdama yansımasını istemiyoruz. En önemli isteğimiz istikrardır. İstikrar ortamı tüm yatırımların önünü açar.”
Bölgede 40 bin metrekare alandan oluşan yaklaşık 300 dairelik başka bir projelerinin de bulunduğunu açıklayan Okçu, “Artan maliyetler nedeniyle halkın alım gücünde de değişimler oluyor. Bölgemizde orta gelir grubuna hitap etmek için 2+1, 3+1 büyüklüğünde daireler inşa edeceğiz. Diyarbakır Urfa yolu üzerinde olan yeni projemizle bölgenin yapılaşma sürecine katkı sağlayacağız” dedi.
Diyarbakır’da büyümeye devam etmek istediklerini söyleyen Okçu, şu mesajı vardı: “Eski günlerin geri gelmemesi en büyük temennimiz. Diyarbakır büyük acılar yaşadı. Bu acıları yaşamak istemedik, onaylamadık. Eski sıkıntılı günlerin gelmemesi için adalet istiyoruz. Ülke genelinde güvenin, adaletin, birlik ve beraberliğin sağlanmasını istiyoruz. Sermayemiz var. Yatırımlarımızı yapabiliriz. Yeter ki adalet olsun.”

Yorumlar (0)