banner565

banner472

banner458

banner457

“Sigorta yatırımdır”

Türkiye’nin ilk parekende sigorta mağaza zinciri Sigorta Cini, bu yıl KOBİ’lerde sigorta farkındalığını oluşturmaya odaklanıyor. Sigorta Cini Genel Müdürü Erdem Aydınlı, KOBİ’lerin sigortayı maliyet değil, yatırım olarak görmesi gerektiğini vurguluyor.

HABER 01.07.2019, 07:44 25.07.2019, 10:59
9823
“Sigorta yatırımdır”

Türkiye’nin ilk perakende sigorta mağaza zinciri, NN Grubu’nun yatırımı Sigorta Cini, bu yıl KOBİ’lerde sigorta farkındalığı oluşturmaya odaklanıyor. Sigorta Cini Genel Müdürü Erdem Aydınlı, yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 2 KOBİ’den 1’nin sigortasız çalıştığının ortaya çıktığını belirterek, Türkiye ekonomisinin teminatı KOBİ’lerde sigorta farkındalığı oluşturmanın önemine dikkat çekiyor: “Yangın, doğal afetler, hırsızlık ve bütün bunların sonucunda iş durması gibi zararlarla karşılaşıldığında kaybedilen değerlerin hızlıca yerine konulması için sigorta çok önemli.”
KOBİ’lerde sigorta ürünlerinin detaylarının iyi anlaşılmadığını, sigortanın yatırım değil de bir masraf gibi görüldüğünü bu nedenle satın alma sürecinde fiyat odaklı düşünüldüğünü aktaran Erdem Aydınlı, sigorta ürünleri satın alımında dikkat edilmesi gereken en önemli hususun “içerik” olduğunu söylüyor: “Siz bir işyerini sigortalattığınız zaman, olası bütün hasarları düşünmelisiniz; yangın, doğal afetler, hırsızlık vb. Ancak bu teminatları satın alırken bunların içinde iş durmasına yönelik teminat da mutlaka alınmalı. Sigorta poliçeniz oluşturulurken bulunduğunuz lokasyona göre etrafınızda hangi risklere maruz kaldığınız göz önünde bulundurulmalı.”
Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 60’ının yer aldığı illerde bulunduklarını belirten Aydınlı, KOBİ’lere ve bireylere ücretsiz sigorta danışmanlığı hizmeti sunduklarını kaydediyor: “Biz Sigorta Cini olarak, kurumları yerinde ziyaret ederek onlara ücretsiz ihtiyaç analizinin yanı sıra çalıştığımız 23 farklı şirketin kasko, trafik, konut, zorunlu deprem, tamamlayıcı sağlık gibi tüm sigorta ürünlerini ve içeriklerini karşılaştırma hizmetini de ücretsiz sunuyoruz. NN Hayat ve Emeklilik’in hayat ve bireysel emeklilik ürünleri hakkında danışmanlık hizmeti ve devlet destekli alacak sigortası hizmeti de veriyoruz. Türkiye’de 10 poliçeden 8’ini satan şirketler bizimle çalışıyor. Sigorta uzmanlarımızla en uygun poliçeleri farklı şirketlerden alıp sizin için en avantajlı paket haline getiriyoruz. Uluslararası bir şirketin ve satış sonrası hizmetlerin gücünü KOBİ’lerimize sunuyoruz, onların ihtiyaçlarına uygun onlara özel paketler oluşturuyoruz.”
Erdem Aydınlı, siber güvenlik sigortası ve çalışanların sigortalanmasının da önemine dikkat çekiyor: “Örneğin; bireysel müşterilerin datalarını tutan işletmelerin bilgilerinin çalınması sebebiyle veya herhangi bir siber saldırıda ciddi bir iş kaybı olabilir. Veya yüksek nitelikli personel çalıştıran işletmelerde bir sebepten bu çalışanların iş kaybı olduğunda işin durması nedeniyle yaşanacak kayıpları telafi edecek sigorta ürünleri mevcut. KOBİ’lerimiz çalışanlarını ve işyerlerini sigortalatırken mutlaka iş kaybı teminatını da istemeliler. Çalışanların BES hesabına işveren katkısı olarak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Ferdi Kaza Sigortası’nın yanı sıra çalışan bağlılığını artıracak ürünlerden biri de Kritik Hastalıklar Sigortası. Üstelik bunların maliyeti de oldukça ekonomik.”
Erdem Aydınlı, Sigorta Cini’nin 2019 yılı hedeflerini de paylaşıyor: “Yüzde 90 büyümeyi hedefliyoruz. 6-7 yeni ilde olmayı planlıyoruz. Geçen yıl İskenderun’da, bu yıl Adana ve Manisa’da mağaza açtık, yakında Osmaniye’de açacağız, Bursa ve Konya’yı da düşünüyoruz. Türkiye’de ilk akla gelen sigorta zinciri olmak istiyoruz.”

Yorumlar (0)