banner565

banner472

banner458

banner457

Sürdürülebilir, rekabetçi, kesintisiz lojistik hat

Bakü’de Azerbaycan- Türkiye Yatırım Forumu’nun açılışında konuşan Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Karabağ’ın imar ve ihyasında Türk şirketlerinin de yer aldığını söyleyerek, “Karabağ’ın çok hızlı bir gelişme sağlamasını bekliyoruz.

HABER 01.01.2024, 00:01 22.01.2024, 09:28
16069
Sürdürülebilir, rekabetçi, kesintisiz lojistik hat

Zengezur Koridoru’nun açılmasıyla, Türkiye ile Nahçıvan üzerinden Azerbaycan’a kara yolu bağlantısı sağlanacaktır. Böylece Türkiye’den Uzak Doğu’ya Azerbaycan üzerinden hızlı taşımacılık hattının, Orta Koridor’un çok daha işlek olması mümkün olacaktır. Bakü, Orta Koridor’un en önemli kavşak noktasında bulunmaktadır. Böylece İstanbul’dan Bakü’ye, Bakü’den de Türk dünyasına ve Uzak Doğu’ya sürdürülebilir, rekabetçi ve kesintisiz lojistik hat kurulacaktır” açıklamasını yaptı.
Bakan Bolat, Azerbaycan’la ilişkilere yönelik, “Azerbaycan’ın yanında olmayı tüm imkanlarımızla sürdüreceğiz. Azerbaycan devleti ve halkının bizim yanımızda olduğunu her zaman hissediyoruz. Bu yıl 7 milyar dolar ticaret hacmine ulaşacağız. Azerbaycan’ın dünyada yatırım yaptığı ülkeler arasında Türkiye, 19 milyar dolarlık yatırımla birinci sırada geliyor. Türkiye’de 2 bin 800 Azerbaycan şirketi iş yapmaktadır. Azerbaycan’da da 5 bin 800 Türk firması bulunuyor. Bu şirketlerin yatırımları 12.5 milyar dolara ulaştı” bilgisini verdi.
“Karşılıklı yatırımlar olağanüstü artıyor”: İki ülke arasında oluşturulan bağların, geleceğe ümitle bakmalarını sağladığını belirten Bakan Bolat, “Karşılıklı ticaretimiz sürekli ve istikrarlı artış seyrinde. Karşılıklı yatırımlar olağanüstü artıyor. Turizm ilişkileri artıyor” dedi.

Yorumlar (0)