banner565

banner472

banner458

banner457

TATKO VE TIRPORT’tan kamyon lastik sektörü geleceği için dev iş birliği

TATKO ve TIRPORT, yollardaki 930 bini aşkın kamyona ulaşarak, kamyoncuları yol yardımından lastik değişimine kadar her türlü ihtiyaçlarında mobil teknolojilerle buluşturacak önemli bir iş birliğine imza attı.

HABER 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:21
20795
TATKO VE TIRPORT’tan kamyon lastik sektörü geleceği için dev iş birliği

95 yıllık geçmişiyle Türk lastik sektöründeki yolculuğuna büyüyerek devam eden Tatko ile, dünyanın önde gelen lojistik teknolojileri arasında sıralanan Tırport önemli bir iş ortaklığına imza attı. Tırport’un teknolojik deneyimi, Tatko’nun lastik sektöründeki güçlü ağı ve inovasyon gücüyle birleşecek, ortaya çıkacak sinerji ile sektörün dijital dönüşümü hızlanacak, bireysel kamyon sahipleri her türlü lastik ihtiyaçlarına gerçek-zamanlı, konum-tabanlı olarak hızlı ve uygun çözümler bulabilecekler.

Türkiye, Avrupa’nın en büyük kamyon pazarına sahip
Türkiye yollardaki 930 bini aşkın 16 ton ve yukarısı kamyon ile Avrupa’nın en büyük kamyon pazarına sahip. Bu kamyonların yaklaşık 550 bini ticari yük taşımacılığı yapıyor. Ülkemizde yük taşımacılığının %90’ı karayollarıyla yapılıyor. Türkiye’de hafta içi her gün 450 binin üzerinde kamyon yük alıyor. Bu yüklerin %85’i bireysel kamyon sahipleri tarafından taşınıyor. 1,2 milyon SRC belgeli kamyon şoförü ekmeğini kamyon/tır şoförlüğünden kazanıyor. Türkiye’de 470 bine yakın kamyon sahibi olan şoför var. Bunların çoğu şahıs şirketi sahibi. Her ay ortalama 8-10 bin km. yük taşıması yapıyorlar. Ayda 70-120 bin TL arası fatura kesiyorlar. Kontrat lojistiği yapan büyük lojistik firmaları günlük yaptıkları FTL taşımaların %80’ini spottan günlük tedarik ettikleri bireysel kamyonlarla gerçekleştiriyorlar.
Tatko ve Tırport, birlikte büyük bir güçle Türkiye’de yarım milyon bireysel kamyoncuya, orta lojistik koridorunda ise 1,5 milyon global kamyoncuya ulaşmayı ve akla gelen ilk ve en yakın çözüm olmayı hedefliyor.

Yorumlar (0)