banner565

banner472

banner458

banner457

TBD 40. Ulusal Bilişim Kurultayı; Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından, KobiEfor basın / medya sponsorluğunda düzenlenen TBD 40. Ulusal Bilişim Kurultayı, ‘Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi’ ana temasıyla, Ankara’da, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu  (BTK) Ana Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

HABER 01.01.2024, 00:01 22.01.2024, 09:27
16125
TBD 40. Ulusal Bilişim Kurultayı; Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 1976’dan bu yana düzenlenen TBD Ulusal Bilişim Kurultaylarının 40’ncısı, ‘Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi’ ana temasıyla 21-22 Aralık 2023’te, KobiEfor basın / medya sponsorluğunda, Ankara’da, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Ana Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Kurultay’da; ‘Doğal Afetlere Dayanıklı Geleceğin Haberleşme Altyapıları’, ‘İkinci Yüzyıla Yön Veren Akıllı Teknolojiler’, ‘Dönüştürücü Teknolojiler, ‘Teknolojide Kadın’, ‘Türkiye’de Engelsiz Bilişim Çalışmaları’, ‘TBD Genç Bilişimciler Kurultayı 100 Yılın Mirası: Girişimcilik ve İnovasyonda Yeni Ufuklar’ başlıklarında 6 panel ve  ‘Generative AI Art’, ‘İş Dünyası için AI, ML Uygulamaları’, ‘Web 3.0: Blockchain Teknolojisi İle Demokratikleşme Öyküsü’ ve ‘Sağlık Sektöründe Teknoloji’ başlıklarında  4 davetli konuşma olmak üzere toplam 10 oturum gerçekleştirildi.
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı  Hüzeyfe Yılmaz,  BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu,  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel, T.C. Ticaret Bakanlığı  Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Atilla Berber, T.C. Adalet Bakanlığı  Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Servet Gül, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Haberleşme Genel Müdür Yardımcıları; Esma Dilek ve Onur Gencer,  kamu, özel sektör ve üniversitelerin yöneticileri, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bilişim uzmanları ve öğrencilerin katıldığı TBD 40. Ulusal Bilişim Kurultayı’na; 52 uzman katkı sundu. 2 gün süren Kurultay’a katılan 1800 kişinin % 25’i kamu, %30’u özel sektör, %35’i üniversite ve %10’u STK temsilcilerinden oluşuyor.
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, açılış konuşmasında, yaklaşık 10 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen deprem felaketinin üzerinden çok az zaman geçtiğine işaret ederek, yeni gündemlerinin muhtemel İstanbul depremi olduğunu, bu konuda dernek olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi: “Asrın felaketinde bilişimde büyük sıkıntılar yaşadık. Bilişim teknolojileri hayat kurtarırken bir yandan da kötü niyetli kişiler toplumu demoralize ederek büyük yaralara yol açtı” dedi.
Etkinlikte, 27.’si gerçekleştirilen ‘TBD/TÜBİSAD Yaşam Boyu Hizmet Ödülü’ töreninde Dr. Attila Özgit ve Aslı Derbent Özkan’a plaketleri verildi. 2023 yılı ‘TBD İnovasyon Ekosistemine Katkı Ödülü, DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı ve Cerebrium Tech CEO’su Dr. R. Erdem Erkul’a takdim edildi. 2023 yılı Prof.Dr. Aydın Köksal Bilgisayar Mühendisliği Bilim Ödülü kategorisinde, Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Akademik Öğretim Ödülü kategorisinde, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri; Doç.Dr. Mete Yağanoğlu ve Dr. Faruk Baturalp Günay, Yerli Yazılım Ödülü Kategorisi’nde, Cyberverse firması ve Yazılım Dışsatım Ödülü Kategorisi’nde, PİCUS firması ödül aldı.

Yorumlar (0)